• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2022

13:49

KO SME PIKSIJA DA ZOVE ZBOG SPISKA? Niko me nije zvao, molio... Mirno spavam, to su moje odluke!

Reuters

Fudbal

KO SME PIKSIJA DA ZOVE ZBOG SPISKA? Niko me nije zvao, molio... Mirno spavam, to su moje odluke!

Podeli vest

Selektor Srbije Dragan Stojković osvrnuo se na spisak za Svetsko prvenstvo tokom obraćanja medijima pred polazak na Mundijal

Srbija prvi meč igra 24. novembra (20.00) sa Brazilom, a prethodmo Orlove očekuje pripremni meč sa Bahreinom.

Dragan Stojković je po dolasku na klupu Srbije poručio da će izbor igrača uvek biri njegova stvar, pa je napomenuo da je tako i pred Katar.

Foto: Starsportphoto

 

- Niko me nije zvao, molio, suflirao... Jednostavno - nula. I to je dobro. Znači da imaš apsolutno slobodu da doneseš odluku, ali ovo nisu epohalne odluke. Nema potrebe da se pravi fama. U toj grupi igrača o kojoj sam pričao je i Grujić, ali bio je povređen, vraćao se i opet je u timu i opet igra. Ista je situacija is a malim Ilićem. Igrao je fantastično protiv Norveške, pa posle toga nije - rekao je Stojković i nastavio o igračima koji nisu pozvani:

Foto: Starsportphoto

Dragan Stojković Piksi pred put u Katar

- Ne treba vam objašnjavati. Ne znam kako je ranije bilo, sada je ovako. Nisam neko ko trpi pritiske koje nemaju veze sa fudbalom. Nekoje pitao o Nastasiću. Zvao sam igrače pod zastavu i kada nisu igrali u klubovima i kada nisu imali minutažu. Normalno je sada da se neko nađe van spiska, odluka o Nastasiću je logična, u pitanju je zdravstveno stanje. Ristić je za četiri meseca odigrao 12 minuta, nebitni su razlozi. Ovo nisu kvalifikacije, nema vremena za improvizaciju. Mali Terzić je bio deo tima od početka, predstavlja budućnost srpskog fudbala. Mogu tako da vam pričam o svima, do Joveljića... Minutaže i neigranje, naterale su me da donesem logične odluke. Možda su loše, možda su dobre. Mirno spavam, to su moje odluke.

Selektor kaže da igračima put u Katar nije nagrada, već da su oni to zaslužili.

- Ovo su igrači koji apsolutno zaslužuju da nose dres reprezentacije. Onima koji nisu na spisku daleko od toga da su vrata zatvorena. Potpuno sam siguran da je ovaj spisak logičan sled okolnosti, jer je donesen hladne glave, čistih misli, bez ikakvog pritiska, u konsultacijama sa sporstskim sektorom. Logične su odluke, pa i u javnosti ne vidim nijedan negativan komentar zašto je neko tu. Držimo se standarda od marta 2021. do danas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katar2022 (@katar2022sport)

Srbija je na Svetskom prvenstvu u Grupi G sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom. Prvi meč igra 24. novembra (20.00), rival je Brazil, četiri dana kasnije (11.00) sledi meč sa Kamerunom, a 2. decembra (20.00) susret sa Švajcarskom.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija