• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vladimir Tomković

19.11.2022

07:00

NAJSTARIJI NAVIJAČI PRVI STIGLI U KATAR! Bračni par Lukić i Šavi u specijalnim SRPSKIM TROBOJKAMA bodre Orlove i ludo se zabavljaju u Dohi! (VIDEO/FOTO)

informer

Fudbal

NAJSTARIJI NAVIJAČI PRVI STIGLI U KATAR! Bračni par Lukić i Šavi u specijalnim SRPSKIM TROBOJKAMA bodre Orlove i ludo se zabavljaju u Dohi! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Prvi navijači Srbije stigli su u Katar, ali reč je o veoma neobičnoj ekipi! Bračni par Lukić iz Novog Sada i bračni par Šavi iz Subotice biće verovatno najstariji simpatizeri “orlova” na Svetskom prvenstvu

To što su svi već zagazili u osmu deceniju života nije ih omelo da se ludo zabavljaju dva dana uoči početka Mundijala i čak šest dana pred prvi meč Srbije u Kataru.

Zatekli smo ih u fan zoni, ispred bine odakle je gruvala muzika. Obučeni u specijalno skrojene srpske trobojke oduševili su se kad smo im se obratili sa “dobro veče”.

Foto: Informer

 

Moje ime je Zoran Lukić, pored mene je supruga Ana i mi smo iz Novog Sada. S moje leve strane su naši prijatelji Andraš i Marija Šavi iz Subotice. Andraš ima 77 godina, Marija 75, moja supruga 68 i ja 65 godina. Znači Andraš će sigurno biti najstariji navijač Srbije u Katar, a ja spadam u grupu najmlađih – našalio se Zoran i naglasio da su svo četvoro pravi fudbalski fanatici.

Upoznali su se pre nekoliko godina na letovanju u Egiptu, ali ih je posle kurtoaznog upoznavanja spojila strast prema fudbalu i gledanje utakmica Lige šampiona. Onda se sve to pretvorilo u redovno praćenje fudbalske reprezentacije Srbije.

Foto: informer

 

Navijači “orlova” sa severa zemlje očekuju od Dragana Stojkovića Piksija i njegovih momaka ništa manje od polufinala Mundijala!

 Nismo kupili karte samo za mečeve u grupnoj fazi, nego sve do polufinala, pa i za treće mesto. Ali sad gledamo da ovde nađemo i ulaznice za finale, jer tamo očekujemo “orlove” - kaže Zoran.

On dodaje da ćemo sigurno dobiti Brazil i da će čovek odluke biti Aleksandar Mitrović. Napadaču Fulama predviđa i da će biti najbolji strelac Mundijala sa sedam ili osam golova.

Foto: informer

 

Andraš, međutim, veruje da će u premijernoj utakmici “orlova”, protiv Nejmara i drugova, zablistati dva Dušana, Vlahović i Tadić!

Najstariji srpski navijači u Dohi ne planiraju skoro da se vraćaju kući - objašnjava nam Zoranova supruga Ana.

Doputovali smo pre nedelju dana, a ostajemo do sedmog januara. Prijateljica, inače naša, jugoslovenka, koja je odrasla u Kanadi, a već 15 godina živi u Dohi, ostavila nam je stan na mesec dana. Onda ćemo, kad se ona vrati, zajedno da dočekamo Novu godinu i za Božić se vraćamo kući. Za sad nam je prelepo u Dohi, uživamo, a nadamo se da će nam naši dečaci fudbaleri još više ulepšati ove dane i učiniti ih nezaboravnim – kaže Ana Lukić.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

INFORMER U KATARU! Smrzavanje na 33 C, nigde bez Haja kartice i jaknice!
Fudbal

INFORMER U KATARU! Smrzavanje na 33 C, nigde bez Haja kartice i jaknice!

Fudbalska reprezentacija Srbije trebalo bi da ima podršku oko 15.000 navijača u Kataru tokom tri utakmice grupne faze Svetskog prvenstva protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske. Ako ste među njima, odnosno ako planirate put u Dohu na Mundijal, onda ste na pravom mestu da saznate nekoliko veoma korisnih informacija o tome šta vam je neophodno da bi vam boravak na u ovoj bliskoistočnoj zemlji bio ugodan

18.11.2022

17:25

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija