• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2022

13:00 >> 16:17

RAPSODIJA ENGLEZA ZA POTOP IRANACA! Mreže se tresle OSAM puta, meč produžen 28 minuta, a Sautgejtova mašinerija krenula UBITAČNO! (FOTO) (VIDEO)

Reuters

Fudbal

RAPSODIJA ENGLEZA ZA POTOP IRANACA! Mreže se tresle OSAM puta, meč produžen 28 minuta, a Sautgejtova mašinerija krenula UBITAČNO! (FOTO) (VIDEO)

Podeli vest

Drugi dan Mundijala donoeo nam je tri utakmice i praktično zanimaciju u toku celog dana za ljubitelje fudbala! Prvi su na teren izšli reprezentativci Engleske i Irana, a "Gordi albion" je slavio sa 6:2 (3:0)

Kakav početak Engleza na ovogodišnjem MundijalU! Jesu izabranici Gareta Sautgejta bili apsolutni favoriti uoči ovog meča, ali je veliki hendikep zadesio Irance u ovodnim minutima utakmice! 

Čak 14 minuta ukazivana je pomoć golmanu Bejranvandu koji je, ispostavilo se, doživeo potres mozga, a dugo su pokušavali i da mu zaustave krv iz nosa! 

No, krenimo redom. U osmom minutu viđena je prva ozbiljnija pretnja Engleza. Nakon Tripijeovog sjajno izvedenog prekida usledio je opasan centaršut Kejna, ali nije uspeo dovoljno dobro da uhvati Megvajer. Tom prilikom je došlo do ozbiljnog sudara, u punoj brzini, glavom o glavu Hoseinija i golmana Bejranvada, kojeg su izneli na nosilima. Nakon toga je i krenuo potop Iranaca!

Foto: Reuters

 

Do pauze su viđena čak tri gola u mreži Keirošove ekipe, a svaki će zauvek ostati u sećanju strealca!  U 32. minutu nakon centaršut Kijerana Tripijea iz kornera, sjajno se Megvajer snašao i uspeo da uputi udarac glavom u 33. minutu, ali ođstvo Engleske sprečila je prečka.

Prvi gol je bio delo Džuda Belingema u 35. minutu! On je iskoristio sjajan centaršut Šoa i trzajem glavom postigao prvenac za reprezentaciju Engleske u svom prvom pojavljivanju na Mundijalima!

U 43. minutu viđen je majstorski volej koji je iz šesnaesterca uhvatio  Bukajo Saka! Tražili su Iranci da gol bude poništen zbog navodnog faula Harija Megvajera, ali sudija je ostao nem i Saka postiže prvenac na Svetskim prvenstvima.

Foto: Reuters

 


U 45+1 minutu Rahim Sterling iskoristio je dodavanje Harija Kejna i tada je bilo jasno da imamo trojicu Engleza koji su za prvih 45 minuta postigli prvenac na Mundijalima!

Nastavili su Englezi tamo gde su stali u prvom delu susreta, pa su u 62. minutu drugim pogotkom Sake povisili na 4:0! Inače, Bukajo Saka je sa 21 godinom i 77 dana najmlađi igrač koji je dao dva gola u svom debiju na Svetskom prvenstvu još od Franca Bekenbauera 1966! Nemački as je tada imao 20 godina i 304 dana. 

Foto: Reuters

 

Ipak u 65. minutu Iran smanjuje na 4:1 preko Mehdija Taremija, koji je zatresao mržu Engleza prvi put kada je dobio priliku! Postigao je ove sezone sjajni Taremi 13 golova na 19 utakmica za Porto, a od toga pet u Ligi šampiona! Nije dugo trajalo slavlje Iranaca, jer samo što je ušao na teren Markus Rašford na asistenciju Kejna plasirao je loptu u mrežu! Prva dva kontakta sa loptom - lažnjak i gol, a bilo mu je potrebno samo 26 sekundi da se upiše u strelce!

Konačan rezultat postavio je još jedan rezervista, Džek Griliš je pogodio u 89. minutu! Verovali ili ne, nakon što je sudija prvo poluvreme produžio za već pomenutih 14 minuta, drugi deo susreta je produžio za celih 10!? Opšte je mišljenje da nije bilo potrebe za tim, ali reč Brazilca Rafaela Klausa je bila poslednja.

Na kraju, douđen je penal za Iran u 90+10 minutu meča! Taremi je uzeo loptu i bio precizan sa bele tačke za konačnih 7:2!

Na prethodnom Mundijalu selekcija Gareta Sautgejta stigla je do polufinala, a iako su čvrsto verovali trofej iapk nije "došao kući". Sada žele da se napokon okite titulom najbolje selekcije na planeti, a da li će im to poći za nogom, videćemo...

Nakon ovog meča, koplja će ukrstiti Senegal i Holandija (17:00), a u poslednjem susretu dana sastaju se SAD i Vels (20:00)!

ENGLESKA-IRAN  6:2 (3:0) 

Stadion: Kalifa              Sudija: Rafael Klaus (Brazil)     Gledalaca: 40.000

Strelci: Belingem 34, Saka 44, 62, Sterling 45+1, Rašford 71, Griliš 89 - Taremi 65, 90+12

ENGLESKA: Pikford, Tripije, Megvajer, Stouns, Šo - Rajs, Belingem, Maunt - Sterling, Saka, Kejn

IRAN: Bejranvand – Moharami, Češmi, Hoseini, Mohamadi – Ezatolahi – Džahanbakš, Safi, Karimi, Nurolahi - Taremi

 

UŽIVO:

Drugo poluvreme: 

90+12 - GOL! Taremi je precizan sa bele tačke i to je 6:2!

90+10 - Povlačenje za dres igrača Irana u šesnaestercu Tunisa i ide da gleda VAR sudija iz Brazila!

90+7 - Fenomelalna odbrana Pikforda koji nije želeo da drugi put na meču vadi loptu iz mreže! Umalo da se Azmun upiše u strelce, ali je i prečka bila saveznik Engleza...

90. minut - Verovali ili ne, prvo poluvreme produženo je 14 minuta zbog povrede golmana, a drugo za čak 10. i to ori rezultatu 6:1!

89. minut - GOL GRILIŠA ZA ŠESTI POGODAK ENGLEZA NA OVOM MEČU!  

 

 

77. minut - Bio je Taremi u šansi, ali je lopta otišla preko gola...

76. minut - Dvostruki asistent Hari Kejn je napustio meč, a u igri je igrač Njukasla Vilson!

71. minut - GOL! 5:1 za Englesku! Samo što je ušao na teren Markus Rašford je na asistenciju Kejna plasirao loptu u mrežu! Prva dva kontakta sa loptom - lažnjak i gol! 

 

 

67. minut - Umesto Megvajera, Sake, Sterlinga i Maunta od 70. minuta igraće Dajer, Rašford, Griliš i Foden

66. minut - Kejn i Maunt su nastvili meč kada im je bila ukazivana lekarska pomoć, ali će Megvajer biti zamenjen

65. minut - GOL! Iran smanjuje na 4:1 preko Mehdija Taremija, koji je zatresao mržu Engleza prvi put kada je dobio priliku! Postigao je ove sezone sjajni Taremi 13 golova na 19 utakmica za Porto, a od toga pet u Ligi šampiona !

 

 

62. minut - DRUGI GOL SAKE! Sjajna igra Engleza, a to govori i rezultat - 4:0! Valensija je dao dva gola za Ekvador protiv Katara, sada mu se pridružio Saka koji je to učinio u dresu Engleske!

 

 

57. minut - Ništa se danas ne pitaju Iranci! Treba očekivati da će Geret Sautgejt uskoro napraviti prve izmene, da ne bi opteretio neke igrače...

50. minut - Požalio se prvi špic Engleske Hari Kejn na povredu, ali će nastaviti utakmicu. Nakon njega se na zemlji našao i Tripijer, držao se za stopalo, ali je i on ostao na terenu!

46. minut - Prvi napad imaju Englezi...

Prvo poluvreme:

45+14 - KRAJ PRVOG DELA SUSRETA! Potop Iranaca i rapsodija Engleza! 

45+10 - Prilika za Irance! Nije se dobro snašao ofanzivac Irana, a i da jeste, gol ne bi bio priznat zbog ofsajda...

45+1 - Produženo je prvo poluvreme za 14 minuta, zbog povrede golmana Bejranvanda, tačnije potresa mozga koji je doživeo!

45. mintu - GOL! Kejn je sjajno poslao loptu ka Sterlingu koji je povisio na 3:0 i nagovestio katastrofu Irana! Još jedan igrač koji je postigao prvenac na SP!

 

 

44. minut - GOL! Sada je 2:0 za Engelsku! Saka je povisio prednost prelepim golom, ali se Iranci bune jer je Megvajer "seo" na ramena igrača njihovog tima! Priznat je gol, ali je svakako bio diksutabilan...Ovo je i Sakin prvenac na Svetskim prvenstvima.

 

 

34. minut - GOL! Šo je uputio centaršut, a Belingem je doveo Engleze u vođstvo - 1:0! Pamtiće ovaj pogodak trzajem glavom zauvek tinejdžer koji je prvenac za reprezentaciju Engleske postigao na debiju na Svetskim prvenstvima.

 

 

32. minut - PREČKA ZA ENGLEZE! Megvajer je pogodio okrvir gola nakon kornera koji je sjajno izveo Kijeran Tripije!

30. minut - Nije uspeo Mejson Maunt da pretoči u gol sjajnu loptu koju mu je poslao Saka, pa je pogodio samo spoljni deo mreže! 

28. minut - Zbog starta otvorenim đonom na stopalo Luka Šoa, Alireza Jahanbakš je požuteo!

24. minut - Sada je dosuđen slobodnjak za Irance, ali nije bilo opasnosti po Pikforda!

17. minut - Ne vredi, ne može Bejranvand da nastavi meč, a njega će među stativama zameniti Hoseini! Hvata se za glavu Keiroš!

Foto: Tanjug

 

16. minut - Tek sada je nastavljen meč, pokušaće čuvar mreže Iranaca da nastavi utakmicu...

11. minut - Već nekoliko minuta traje pauza jer se ukazuje pomoć golmanu Bejranvandu koji je ostao na travi i pokušavaju da mu zaustave krv iz nosa...

Foto: Tanjug

 

5. minut - Sve vreme je lopta u posedu Engleza...

3. minut -  Već sada Englezi traže penal! Pali su na zemlju Stouns i Megvajer posle "grljena" sa  defanzivcima Irana, ali sudija Rafael Klaus ništa nije svirao. Možda je sada sreća pogledala Irance... 

1. minut - Počeo je meč na stadionu Kalifa, a ovo je prvi međusobni duel ovih selekcija u istoriji 

 

 

14:00 - Tokom intoniranja himne, pre početka utakmice, fudbaleri Irana nisu pevali himnu. Solidarisali su se sa ženama Irana i javno pokazali da su protiv tamošnje vlade.

13:55 - Pojedini mediji javljaju da je veliki broj engleskih navijača još ispred stadiona budući da postoji problem sa očitavanjem karata, a FIFA se oglasila i radi na rešavanju problema.

13:03 - Geret Sautgejt je najavio da će u startnoj postavi protiv Irana najverovatnije da budu Hari Megvajer i Rahim Sterling.

 

 

13:02 -  Selektor engleske fudbalske reprezentacije Garet Sautgejt ima problema sa povredama igrača, pošto će današnji, prvi meč na Svetskom prvenstvu protiv Irana, propustiti Kajl Voker i Džejms Medison, prenose britanski mediji.

13:01 -  Zvuči nestvarno, ali mnogi Iranci navijaće za Englesku, a ne za svoj nacionalni tim, zbog dešavanja u njihovoj zemlji i jer, kako kažu, reprezentativci ne podržavaju ljude u Iranu!

 

 

 

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

13:00 - Dobar dan i dobro došli da na lajv blog portala Informer.rs na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Engleska-Iran u okviru grupe B na Mundijalu!

Bonus video

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija