• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2022

19:50 >> 22:09

ANTIFUDBAL DAJE REZULTATE! Ameri igrali, vodili, a na kraju ostali BEZ POBEDE! Bejl HEROJ Velsa!

Tanjug/AP

Fudbal

ANTIFUDBAL DAJE REZULTATE! Ameri igrali, vodili, a na kraju ostali BEZ POBEDE! Bejl HEROJ Velsa!

Podeli vest

Fudbaleri Sjedinjenih Američkih Država i Velsa remizirali su u prvom kolu grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru - 1:1 (1:0)

Želeli su Amerikanci da se nadigravaju večeras u Al Rajanu, da se "pobiju" sa Velšanima i u direktnom duelu daju odgovor o tome ko je bolji. Ipak, ekipa Roberta Pejdža nije imala takve ambicije. Naprotiv, Vels je došao da ne izgubi, a na njihovu sreću to im je pošlo za rukom - 1:1. 

Amerika je bila daleko bolji rival tokom većeg dela susreta. Jenkiji su pretili iz svih pozicija, Džoš Sardžent je u prvom poluvremenu propustio dve velike prilike (odbrana Vejna Henesija, a kasnije i stativa). Sreća je u tim momentima bila na strani Velsa, ali u 35. minutu nije bilo spasa. Kristijan Pulišić uspeo je da natera odbranu rivala da izađe malo dublje, poslao je pas iza leđa Džou Rodonu, a brzonogi Timoti Vea pobegao je svojim čuvarima i doneo prednost selekciji Grega Berhaltera. 

Foto: Tanjug/AP

Bilo je jasno i pre Mundijala da Sjedinjene Američke Države dugo nisu imale jaču reprezentaciju. Smena generacija na scenu je donela brojne mlade igrače koji su svoj put izgradili u Evropi, a utisak je da je selektor Greg Berhalter uspeo da sastavi moćan tim spreman da napravi dobar rezultat u Kataru. Bili su Jenkiji na dobrom putu da to potvrde, sve do 80. minuta kada je, do tada besprekorni, Voker Cimerman naivno sršio Gereta Bejla i naterao glavnog arbitra Abdulrahmana Al Jasima da pokaže na belu tačku. 

Namestio je kapiten Velsa, verovatno i najbolji tamošnji fudbaler u 21. veku, loptu na kreč, šutirao iz sve snage, a Met Tarner ništa nije mogao. Uspeli su Velšani, onako, klasično ostrvski, ružno i bez mnogo fudbala da dođu do boda i ostanu u trci za plasman u nokaut fazu takmičenja. 

Foto: Tanjug/AP

Najavljivan je večerašnji duel na stadionu Ahmad bin Ali kao meč koji bi mogao da odluči drugoplasiranog u grupi B. Mnogi su Engleze već videli kao pobednike, a Iran ostavili bez šansi za plasman dalje. 

Ovom rezultatu se bez sumnje raduju i Englezi, ali i Iranci. Selekcija Gereta Sautgejta praktično je obezbedila prvo mesto u grupi, a izabranici Karlosa Keiroša će u direktnom duelu sa Velsom i SAD-om moću da pojure plasman dalje bez da brinu šta se dešava na drugim utakmicama.

SAD - VELS   1:1 (1:0)

Strelci: Vea 36 - Bejl 82
Ahmad bin Ali, Al Rajan   Sudija: Abdulrahman Al Jasim, Katar

SAD: Tarner - Dest, Cimerman, Robinson, Rem, Adams - Musa, Mekeni, Pulišić, Vea - Sardžent 
Selektor: Greg Beralter

Vels: Henesi - Dejvis, Mefam, Rodon, Vilijams - Ramzi, Robets, Ampadu, Vilson - Bejl, Džejms
Selektor: Robert Pejdž

UŽIVO:

Drugo poluvreme:

99. minut - KRAJ!

95. minut - Vels se zadovoljava bodom i izabranici Roberta Pejdža sve češće su na travi. Sa druge strane, Amerikanci žele čitav plen i pokušavaju u finišu meča da postignu gol. 

90. minut - Igraće se još devet minuta na stadionu Ahmad bin Ali u Al Rajanu odlučio je glavni sudija Abdulrahman Al Jasim. 

87. minut - Mogao je sada Brenan Džonson da donese kompletan preokret Velšanima, ali je Tarnener dobro reagovao. 

82. minut - GOOOOOOOOOOL - 1:1, NEREŠENO JE! Vratio se Vels u život golom Gereta Bejla iz penala! Nisu Ostrvljani briljirali, Amerika je bila daleko bolji rival, ali se čini da će Jenkijima pobeda izmaći iz ruku...

https://dubz5.com/uploaded/1669063340.mp4#t=0.1

80. minut - Pokušavaju Amerikanci da promene odluku glavnog arbitra, ali se čini da od toga nema ništa. Kapiten Bejl je stavio loptu na kreč...

79. minut - PENAL! Trapavo je reagovao Cimerman i sa leđa pokupio Gereta Bejla koji je vešto pao i natereao Abdulrahmana Al Jasima da dosudi najstrožu kaznu!

74. minut - Imali su Velšani inicijativu na startu drugog poluvremena, ali su se Amerikanci oslobodili uvodnog pritiska i ponovo deluju konkretnije! Još jednom su Aronson i Pulišić bili u glavnim ulogama, ali je udarac fudbalera Lidsa otišao preko gola koji čuva Vejn Henesi. 

70. minut - Sada uzvraća Amerika! Kombinovali su Pulišić i rezervista Aronson, ali je Vilijams dobro reagovao i raščistio opasnost pred svojim golom.

66. minut - I JOŠ JEDNA! Imali su Velšani sada u 100 sekundi više prilika nego za prethodnih sat vremena fudbala! Nakon Dejvisa po golu Amerike tukao je i Kifer Mur, ali je njegov udarac otišao preko gola, ostaje 1:0!

65. minut - Evo je opasnost po gol Meta Tarnera! Ben Dejvis je sjajno sačekao centaršut koji je izveo Eron Remzi, ali je golman Amerike sjajno reagovao! 

Foto: Tanjug/AP

61. minut - Tražili su Amerikanci sada penal nakon što je Kristijan Pulišić bio u duelu sa Mefamom! Srušio je Velšanin ofanzivca Jenkija, ali je glavni arbitar samo odmahnuo rukom!

56. minut - Opao je značajno ritam utakmice u odnosu na prvih 45 minuta, Vels ima posed, ali Ostrvljani ne uspevaju da je iznesu iz poslednje linije budući da Jenkiji igraju strahovit presing u ovim momentima. 

51. minut - Nešto konkretnije Vels deluje na startu drugog poluvremena, čini se da je Robert Pejdž uspeo da motiviše svoje izabranike tokom pauze, ali za sad protiv Cimermana nema prolaza - 1:0!

47. minut - Selektor Velsa opredelio se za jednu izmenu na poluvremenu, umesto Džejmsa u igri je Mur!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na Ahmad bin Ali stadionu! 

Prvo poluvreme:

47. minut - Gotovo je prvo poluvreme! Velšani mogu da budu zadovoljni budući da nakon 45 minuta imaju aktivan rezultat iako je Amerika bila daleko bolji i konkretniji rival. 

Foto: Tanjug/AP

46. minut - Izuzetno oštar start Mefama pa je sada u žutim kartonima 2:2 već posle prvog poluvremena. Sjajno je Kristian Pulišić obukao iskusnog štopera i naterao ga na prekršaj sa leđa. 

44. minut - Pokušava Vels u finišu prvog poluvremena da poravna rezultat, ali sve to deluje jalovo i bezidejno. Pokušali su sada Roberts i Bejl po levoj strani, ali se sjajno snašao Seržinjo Dest, osujetio nalet rivala i iznudio aut za svoju ekipu - 0:0!

40. minut - Prvi žuti karton za Velšane! Geret Bejl je odneo loptu, ali je pokupio i Musu sa leđa. Smatrao je kapiten Velsa da nije ni faul, a kamoli žuti karton, ali glavni arbitar Ali Jasim nije promenio svoju odluku. 

36. minut - GOOOOOOOOL - 1:0! Napokon je Amerika uspela da slomi otpor Velšana, a put do Henesijevog gola pronašao je Timoti Vea! Uspeli su Jenkiji da izvuku linije velške odbrane dalje od kaznenog prostora, Kristijan Pulišić je lako obišao Arona Remzija i proigrao brzonogog ofanzivca kom nije bilo teško da matira rivala!

https://dubz5.com/uploaded/1669059413.mp4#t=0.1

31. minut - Totalna opsada pred golom Vejna Henesija, sada je svoj udarac oprobao Seržinjo Dest, ali se čini da je to bila potpuno pogrešna odluka. Njegov šut otišao je daleko od golmana Velsa - 0:0!

Foto: Tanjug/AP

28.  minut - Malo je falilo da "požuti" i kapiten Jenkija Tejlor Adams! Agresivni su Amerikanci preko mere od samog starta utakmice, ali je glavni arbitar progledao kroz prste vezisti nominalnog domaćina - 0:0!

23. minut - Prilikom izvođenja prekida nije se iskazao Kristijan Pulišić. Slao je u šesnaesterac neupotrebljive lopte, ali bi kada licem napadne čuvara mogao da napravi ogromne probleme rivalu!

18. minut - Ne uspeva Vels da se oslobodi pritiska Jenkija! Amerikanci kruže oko kaznenog prostora svojih rivala, ali odbrana pred golom Vejna Henesija za sada ne greši.

15. minut - Beležimo i prvi pokušaj Velšana. Lopta je posle slobodnog udarca stigla do Etana Ampaduja, ipak, njegov udarac otišao je daleko preko gola koji brani Met Tarner, ostaje 0:0!

14. minut - Stotinak sekundi je prošlo od kako je Dest zaradio žuti karton, a Al Jasim je ponovo morao da kazni reprezentativca Amerike. Sada je preoštar bio Veston Mekeni te će vezista Jenkija morati mnogo pažljivije u nastavku utakmice. 

12. minut - Prvi žuti karton na meču, oštro je startovao Seržinjo Dest, a glavni arbitar Abdulrahman Al Jasim nije se libio da mu odmah pokaže javnu opomenu! 

Foto: Tanjug/AP

10. minut - VELIKA PRILIKA! Dva puta je Džoš Sardžent imao šansu da matira Vejna Henesija. Prvo posle centaršuta Timoti Vee kada je golman Velsa sjajno reagovao. Lopta se odbila do Adamsa koji je vratio u kazneni prostor, a Sardžentov udarac glavom zaustavila je stativa! 

8. minut - Ne uspeva Vels da se oslobodi pritiska SAD-a na startu utakmice, ali ni Amerikanci da ozbiljnije ugroze gol ostrvske selekcije. 

4. minut - Amerikanci su nešto organizovanije ušli u meč i pokušavaju visokim presingom da nateraju Velšane na grešku. Ipak, bez opasnosti u uvodnim minutima utakmice - 0:0!

1. minut - Utakmica je počela! Sa centra su krenuli fudbaleri Sjedinjenih Američkih Država!

19:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice prvog kola grupe B na Mundijalu u Kataru između Sjedinjenih Američkih Država i Velsa. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija