• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2022

10:30 >> 13:09

ISTORIJSKO ČUDO I NEZAPAMĆENA BLAMAŽA! Argentinci PONIŽENI na startu Mundijala! Saudijci ŠOKIRALI Mesija "i drugare"! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

ISTORIJSKO ČUDO I NEZAPAMĆENA BLAMAŽA! Argentinci PONIŽENI na startu Mundijala! Saudijci ŠOKIRALI Mesija "i drugare"! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Saudijske Arabije režirali su naveće iznenađenje, možda i u istoriji Mundijala, pošto su u prvom kolu grupe C savladali Argentinu sa 1:2 (1:0) posle preokreta

Ne dešavaju se u fudbalu previše često čuda, ali kada se dese budu u velikom stilu! Baš kao ovo danas! Dočekala je Argentina puna samopouzdanja susret sa Saudijskom Arabijom na Lusailu, grmali su iz tabora Gaučosa kao da je utakmica već dobijena, a zapravo... Nezapamćena blamaža, šamarčina od koje će, bez obzira na krajnji uspeh na Mundijalu, brideti obrazi u narednoj deceniji, pa možda i veku. Jer, danas se u Kataru desilo čudo. Da, Saudijska Arabija je savladala Argentinu sa 1:2 (1:0)!

 

 

Furiozno je delovala Argentina tokom prvih 45 minuta! Saudijska Arabija nije uspela da pređe na polovinu svog rivala, ali je četa Erve Renara u pet navrata hvatala Gaučose u ofsajd zamku te zadržala šansu da se u drugom poluvremenu nada čudu. 

Činilo se da Saudijcima preti pravi debakl budući da je već u drugom poluvremenu Al Ovais imao pakleno težak zadatak da zaustavi udarac Lea Mesija. Uspeo je golman Saudijske Arabije na startu meča, ali u desetom minutu nije mogao ništa. Glavni arbitar Slavko Vinčić je posle duela Paredesa i Al Boleahija pogledao snimak i u konsultaciji sa VAR sobom pokazao na belu tačku. Najstrožu kaznu izveo je kapiten Mesi i doneo prednost Argentine. 

Foto: Tanjug/AP

Gaučosi su postigli još tri gola do poluvremena - sva tri poništena. Lautaro Martinez je u dve situacije bio u nedozvoljenoj poziciji i to se jasno videlo, ali će ofsajd koji je dosuđen Lionelu Mesiju izazvati mnogo polemike budući da je samo ruka omalenom Argentincu bila u nedozvoljenoj poziciji. 

Preživela je Saudijska Arabija nekako 50 minuta fudbala u prvom poluvremenu budući da je ponovo bilo pet minuta nadoknade, a onda je usledio šok na Lusailu.... 

Već u 49. minutu je Al Šerhi nadmudrio Kristijana Romera, naterao Argentinca na grešku i šutirao u bliži ugao Emilijana Martineza. Golman Aston Vile nije imao nikakve šanse te je usledila prava histerija na stadionu nakon izjednačenja Saudijske Arabije! 

Foto: reuters

A šta onda reći za momenat iz 53. minuta!? 

Argentina je delovala potpuno pogubljeno, Saudijci su kidisali sa svih strana, a nagrada za to je stigla perko Al Davsarija. Kapiten je okrenuo Molinu, De Paula i Otamendija jednim potezom, opalio po lopti i matirao Matineza za kompletan preokret Saudijske Arabije! 

Gotovo pola sada je Argentina pokušavala da ugrozi gol Saudijske Arabije, ali je sve to delovalo bezidejno i jalovo. Ako bi Gaučosti stigli do prilike za udarac sve bi osujetio golman Al Ovais. Ni 15 minuta sudijske nadoknade nije pomoglo petostrukom šampionu sveta! 

Nažalost, finiš meča je obeležila i stravična povreda beka Saudijske Arabije Al Šahranija koji je nakon sudara sa svojim golmanom na nosilima napustio teren.

 

 

ARGENTINA - SAUDIJSKA ARABIJA  1:2 (1:0)

Strelci: Mesi 10p - Al Šehri 49, Al Davsari 53
Lusail Ikonik Stadium, Lusail    Sudija: Slavko Vinčić, Slovenija 

Argentina: Martinez - Taljafiko, Otamendi, Romero, Molina - Paredes, De Paul - Papu Gomez, Mesi, Di Marija - Lautaro
Selektor: Lionel Skaloni

Saudijska Arabija: Al Ovais - Al Šahrani, Al Boleahi, Tambakati, Abdulhamid - Al Šehri, Kano, Al Malki, Al Davsari - Al Faraj, Al Buraikan
Selektor: Erve Renar

UŽIVO:

Drugo poluvreme: 

98. minut - Još uvek se ukazuje pomoć levom beku Saudijske Arabije! Svi su u šoku... Ne može da ustane Jaser Al Šahrani, a golman Al Ovais u suzama prati svog saigrača van terena. 

95. minut - STRAVIČNO... Al Šahrani je u nesvesti nakon brutalno sudara sa golmanom Al Ovaisa!

91. minut - Igraće se još osam minuta! 

90. minut - Nova šansa za Argentinu! Sada je Lautaro Martinez šutirao, Al Ovais je već bio savladan, ali je na gol-liniji zaustavio Amiri, ostaje 1:2!

85. minut - Mohamed Al Ovais - zapamtite to ime! Golman Saudijske Arabije još jednom je uspeo nemoguće, sada je Leo Mesi šutirao iz peterca, ali je to Al Ovais rutinski odbranio! 

83. minut - Sada je Mateus Akunja pronašao prostor po levoj strani, pokušao da pronađe Lautara Martineza, ali je još jednom vrhunski reagovao Al Ovais - 1:2!

Foto: Tanjug/AP

80. minut - Na ime je Mesi dobi ofaul nakon starta Al Šehrija, ali je užasno šutirao kapiten Argentine! Saudijska Arabija odoleva i uspeva da sačuva vođstvo na iznenađenje, verovatno, čitavog sveta!

77. minut - Totalna ofanziva Argentine, ali se to deluje jalovo. Ponovo je prošao Di Marija po desnoj strani, ipak, još jednom je ne mestu bio Abdulhamid!

72. minut - Golman Saudijske Arabije Al Ovais polako izrasta u heroja nacije! Deluje neiskusni momak među stativama kao nesavladiv! Sada je zaustavio divan ucarac Moline, lopta se odbila do Di Marije, ali je Al Ovais bio još sigurniji... Igraju Saudijci kao nikada u svojoj istoriji, a od najveće pobede deli ih dvadesetak minuta igre na Lusailu! 

68. minut - Sada žestok sudar Otamendija i Al Malija. Malo je falilo da dođe do ozbiljnije povrede budući da je štoper Argentine bio izuzetno nepažljiv! 

Foto: reuters

63. minut - Totalna ofanziva Argentine! Zapretili su Gaučosi sada preko Lea Mesija, ali je golman Al Ovais zaustavio njegov udarac iz peterca... Imaće selekcija Lionela Skalonija novi korner! 

59. minut - Trostruka izmena za Skalonija... Romero, Papu Gomez i Paredes idu van terena, a u igru ulaze Lisandro Martinez, Hulian Alvarez i Enco Fernandez!

57. minut - Rasplamsala se borba na Lusailu nakon preokreta Saudijske Arabije. Sada je Leo Mesi preuzeo stvari u svoje ruke, povukao loptu, ali je potez karijere napravio Hasan Tambakti i sjajnim uklizvanjem uzeo loptu kapitenu Gaučosa! 

53. minut - GOOOOOOOOL- 1:2! ŠTA SE DEŠAVA!? Šok za šokom! Saudijska Arabija došla je do preokreta preko Al Davsarija... Kapiten je promešao komplenu odbranu Argentine, a potom bombom matirao Martineza! 

 

 

49. minut  GOOOOOOOOOL - 1:1! Šok na Lusailu... Saudijska Arabija preko Al Šehrija dolazi do izjednačenja! Zakasnio je Romero da uđe u blog ofanzivcu azijske reprezentacije, a Emilijano Martinez nije imao nikakve šanse!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme: 

45+5. minut - Označio je Slavko Vinčić kraj igre u prvom poluvremenu, a prethodno je selektor Saudijske Arabije morao da napravi prinudnu izmenu i umesto Al Faraja na teren pošalje Beherbrija!

45+3. minut - Velika šansa  za Gaučose u finišu prvog dela igre! Leandro Paredes je sjajno promenio stranu i pronašao Anhela Di Mariju, ali je još jednom na visini zadatka bio golman Al Ovais - 1:0!

45. minut - Igraće se još pet minuta u prvom poluvremenu!

43. minut - Desetak sekundi trajala je opsada pred golom Al Ovaisa. Prvo je Nikolas Otamendi šutirao glavom posle Mesijevog centaršuta, a potom je lopta stigla do Rodriga De Paula, ali je njegov udarac otišao daleko preko gola, ostaje 1:0!

Foto: Tanjug/AP

41. minut - Imaće Argentinci dobru priliku da iz slobodnog udarca ugroze gol Saudijske Arabije. Srušio je Al Šahrani Papu Gomeza, a Vinčić je odmeh prekinuo igru. Slobodan udarac će izvesti Lionel Mesi...

39. minut - Novi prekid na meču, sada se Al Faraj žalio na probleme sa povredama, ali kapiten Saudijske Arabije ostaje na terenu iako je selektor Erve Renar već spremio izmenu! 

35. minut - Sada već postaje komično ono što se dešava Argentincima... Ponovo su Al Boleahi i Tambakati uhvatili Martineza u ofsajd zamku, a napadaču Gaučosa poništen je i drugi gol na meču! 

33. minut - Prete sada Saudijci preko Al Šehrija koji je poslao upotrebljiv centaršut, ali je na mestu bio Nikolas Otamendi! 

31. minut - Evo snimka gola pa prosudite sami... 

 

 

29. minut - OFSAJD! U razmaku od šest minuta Gaučosima su poništena dva gola. Kod Mesijevog nije bilo sumnje budući da je kapiten Argentine očigledno bio u nedozvoljenoj poziciji. Ipak, kod pogotka Lautara Martineza odlučivali su milimetri! 

27. minut - Brilijantno je reagovao Papu Gomez, pronašao rupu između štopera Saudijske Arabije gde je spremno čekao Lautaro Martinez i matirao Al Ovaisa. Čeka se reakcija iz VAR sobe...

23. minut - OFSAJD! Pobegao je Lionel Mesi štoperima Saudijse Arabije, izašao sam pred Al Ovaisa i lagano matirao rivala, ali je Slavko Vinčić odmah signalizirao nedozvoljenu poziciju! 

Foto: Tanjug/AP

21. minut - Visi drugi gol Gaučosa u vazduhu... Izuzetno agilan je po levom boku Alehandro Papu Gomez, ofanzivac Sevilje pravi mnogo problema Al Šahraniju, ali ga je sada zaustavio ofsajd.

19. minut - Sevnula je kontra Argentine, Lionel Mesi je uposlio Lautara Martineza, ali se napadač Intera nije snašao pred golom Saudijske Arabije, ostaje 1:0!

16. minut - Evo je prva prilika i za Saudijsku Arabiju. Naivno je Papu Gomez srušio Al Faraja, Vinčić je dosudio slobodan udarac, a isti igrač je pokušao da uposli kapiten Al Šahranija. Ipak, na mestu je bila odbrana Argentine i osujetila pokušaj azijskog predstavnika! 

13. minut - Kao što je bilo i očekivano, Argentina je pustila gas nakon vodećeg gola budući da Gaučosi sada imaju sve u svojim rukama. Čekaju izabranici Lionela Skalonija strpljivo da njihovi rivali pogreše...

10. minut - GOOOOOOOOOOOL - 1:0! Kapitenski je Leo Mesi stavio loptu "na kreč" i rutinski savladao Al Ovaisa! Argentina vodi! 

 

 

8. minut - PENAL! Pogledao je Slavko Vinčić sporan detalj koji se dogodio prilikom prethodnog kornera, reagovala je VAR soba, a slovenački arbitar pokazao je na belu tačku! 

Foto: Tanjug/AP

6. minut - Nova opasnost pred golom Saudijske Arabije, sada je Leo Mesi iz kornera gađao Nikolasa Otamendija u srcu kaznenog prostora, ali je Al Ovais na vreme istrčao i boksovao loptu. 

3. minut - Tek što je počela utakmica, a Al Ovais je bio na teškim mukama. Uspeo je Anhel Di Marija da probije po strani, doturi loptu do Lionela Mesija, a golman Saudijske Arabije ispružio je koliko je dugačak kako bi zaustavio udarac kapitena Argentine - 0:0!

 

 

1. minut - Utakmica na Lusailu je počela! Sa centra kreću fudbaleri Saudijske Arabije - 0:0!

Foto: Tanjug/AP

10:25 - Dobro došli na lajv prenos utakmice prvog kola grupne faze između Argentine i Saudijske Arabije. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 1 godinu

Hvala vam za pare koje sam dobio na kladionici vašom zaslugom. Nijednog trenutka nisam posumljao u vašu pobedu. Samo napred!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija