Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2022

13:15 >> 16:01

ORLOVI KARTAGINE ODUŠEVILI SVET! Hrabri Tunis ŠOKIRAO Dansku! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

ORLOVI KARTAGINE ODUŠEVILI SVET! Hrabri Tunis ŠOKIRAO Dansku! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Danske i Tunisa remizirali su u prvom kolu grupe D na Svetskom prvenstvu - 0:0

Nije javnost imala velika očekivanja od Tunisa, ali je dobila mnogo. Selekcija Jalena Kadrija pokupila je danas u Al Rajanu simpatije svakog neutralnog navijača budući da je želja nadomestila nedostatak kvaliteta u odnosu na skupocene Dance, te Orlovi Kartagine mogu da slave i više nego zasluženi bod osvojen u prvom kolu grupne faze na Mundijalu - 0:0. 

Foto: Tanjug/AP

Nažalost, falili su danas golovi, makar oni priznati, kako bi doživljaj i užitak bio potpun, ali i bez obzira na to obe ekipe su navijačima pružile vrhunski fudbal. Svako na svoj način. Tunis je igrao na srce, hrabrost i želju, a Danci na umeće, strpljenje i znanje. 

Pobednika ovoga puta nije bilo, a verovatno je to i najpravednije kada se stavi tačka na sve viđeno na Edukejšn stadionu u Al Rajanu. Tunis je bio daleko bolji u prvom poluvremenu, Danska ne toliko ubedljivo, ali svakako konkretnija u drugom delu utakmice. 

Foto: Tanjug/AP

Ipak, utisak je pokvarila sumnjiva sudijska odluka iz sredine drugog poluvremena kada je Anderson posle jedne intervencije igrao rukom. Čitav stadion video je da se radi o nedozvoljenom položaju, ali ne i glavni arbitar Sezar ARturo Ramos Palacelos. Da stvar bude "zanimljivija" nije se oglasila ni VAR soba te je Tunis ostao bez kaznenog udarca. Ipak, Meksikanac je ostao veran svojim odlukama pa tako nije poklonio penal ni Dancima u nadoknadi vremena kada je Abdi nakon kornera igrao rukom. 

Tunižani su u prvom poluvremenu imali dve ogromne prilike, obe preko Jebalija. Prvi put je napadač Odensea bio uspešan, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda. Desetak minuta kasnije uspeo da izbegne ofsajd zamku, ipak, tada je vrhunski intervenisao Kasper Šmajhel. 

 

 

Sa druge strane Danci su najveću šansu imali u 70. minutu kada je Andreas Konrelijus sa dva metra pokušao glavom da matira Damena, ali je njegov udarac zaustavila stativa. Na kraju, ponovićemo, zasluženi remi - 0:0!

DANSKA - TUNIS   0:0

Edukešjn Stadion, Al Rajan    Sudija: Sezar Arturo Ramos Palacelos, Meksiko

Danska: Šmajhel - Anderson, Kjaer, A. Kristensen - Mele, Dilejni, Eriksen, Hojbjer, Kristensen - Skov Olsen, Dolberg
Selektor: Kasper Hjulmand

Tunis: Damen - Talbi, Meria, Bron, Laiduni - Širi, Drager, Abdi, Msakni - Jebali, Ben Slimane
Selektor: Jalen Kadri

UŽIVO:

Drugo poluvreme: 

94. minut - Teška odluka bila je na glavnom arbitru posle kornera kada je Abdi igrao rukom... Ipak, rešio je Meksikanac da ne dosudi najstrožu kaznu baš kao što je ostao suzdržan i u 72. minutu kada je Joakim ANderson igrao rukom. 

90. minut - Igraće se još pet minuta! 

89. minut - Velika šansa za Tunis, Abdi se ponovo sjurio na gol rivala po levoj strani, ali je ovoga puta na mestu bio Anderson, mreže još uvek miruju! 

Foto: Tanjug/AP

84. minut - Preuzeli su Tunišani loptu u svoj posed, čini se da Danci skupljaju energiju za poslednji juriš!

77. minut - Probao je rezervista danske selekcije da iznenadi Damena u darcem iz okreta u bliži ugao, ali nije bio precizan

72. minut - Tražili su sada penal Tunižani, čitav stadion je video da je Anderson igrao rukon posle starta, ali ne i sudija Palacelos. Utisak je da su se i za manje stvari sudile najstrože kazne, ovoga puta se nije oglasila ni VAR soba!

70. minut - STATIVA! Ponovo je sreća pogledala Tunis! Andreas Kornelijus dobio je sjajan pas od Andersona na drugoj stativi, ali je iz velike blizine pogodio samo okvir gola - 0:0!

69. minut - Velika šansa za Kristijana Eriksena! Opalio je kapiten Danske sa dvadesetak metara, bez bloka, ali je vrhunski reagovao Damen i izbio loptu u korner - 0:0!

65. minut - Trostruka izmena u taboru Danske! Želi Kasper Hjulmand čitav plen protiv Tunisa budući da je afriki predstavnik, makar na papiru, najlakši. 

62. minut - Nastavlja se žestok pritisak Danaca, sada Tunis pokušava da uspori tempo kako bi sačuvali svoju mrežu pod naletom evropske selekcije. 

Foto: Tanjug/AP

58. minut - Novi nalet Danske... Čini se da su se Vikinzi napokon oslobodili pritiska Tunisa, Damsgard sve lakše pronalazi put ka golu Damena, a sada je pokušao da uposli Dolberga. Ipak, napadač Sevilje je još jednom bio "kratak" - 0:0!

56. minut - Postižu sada i Danci pogodak, šutirao je Skov Olsen posle obitka, ali je njegov gol poništen zbog nedozvoljene pozicije. Sada je sreća bila na strani Tunisa, a borba se rasplamsala u poslednjih desetak minuta!

54. minut - Danci ponovo imaju inicijativu, ali je Tunis daleko konkretniji. Sada je pokušao Damsgard da proigra Dolberga, ipak, staloženo je reagovao Drager i vratio loptu do svog golmana Damena. 

52. minut - Novi nalet Tunižana, šutirao je Drager sa tridesetak metara, lopta je zakačila nekoga u bloku i otišla u korner. 

50. minut - Nije imao Lajduni više snage... Povukao je vezista Tunisa kontru, pretrčao čitav teren, ali mu je na ivici kaznenog prostora ponestalo daha što je iskoristio Andres Kristensen - 0:0!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Foto: Tanjug/AP

Prvo poluvreme: 

49. minut - Malo je nedostajalo da Danska u nadoknadi vremena dođe do vođstva nakon slobodnog udarca Kristijana Eriksena. Najviši u skoku je bio Talbi, imali su Danci nakon toga i korner, ali se na odmor ide bez golova - 0:0!

46. minut - Prinudna izmena Kaspera Hjulmanda, na terenu je Mikel Damsgard koji menja povređenog Tomasa Dilejnija. Pao je kapiten Tunisa Msakni na nogu vezisti Sevilje te je ova utakmica gotova za iskusnog igrača sredine terena.

Igraće se još četiri minuta u prvom poluvremenu! 

45. minut - Deluje da Danci jedva čekaju poluvreme budući da su se Tunižani ponovo razigrali i prete kada god priđu kaznenom prostoru rivala!

43. minut - AU KAKVA ODBRANA... Ponovo je Jebali izašao sam pred Kaspera Šmajhela, pokušao da ga lobuje, ali je golman Danske vrhunski intervenisao i izbacio loptu u korner - 0:0!

Foto: Tanjug/AP

42. minut - Želeli su Danci penal nakon Bronovog starta nad Kasperom Dolbergom, ali je nakon konsultacija sa VAR sobom glavni arbitar Palacelos odlučio da neće biti kaznenog udarca!

39. minut - VELIKA ŠANSA! Odbila se lopta na volej Lajdunija posle kornera, šutirao je vezista Ferencvaroša, ali je njegov udarac otišao daleko preko gola! 

37. minut - Oslobađaju se Danci pritiska Tunisa, sve više prostora imaju Eriksen i Hojbjerg, a odbrana afričke selekcije je pod sve žešćim udarima rivala. 

32. minut - Opalio je po lopti Pjer Emil Hojbjerg sa dvadesetak metara, ali je samo dodao do naručja golmana Damena. 

27. minut - Ponovo Joakim Mele preti po levoj strani, iako je fokus odbrane na njemu, ali bek Atalante uspeva da prođe pored Širija. Ipak, "kratak" je bio Dolberg nakon novog centaršuta, ostaje 0:0!

24. minut - Poveli su Tunižani preko Jebalija, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda. Neverovatno deluje afrička selekcija na startu meča, a prednjači Lajduni koji je silno motivisan. 

 

 

20. minut - Najbolja šansa za Dance. Ali Abdi je sjajno reagovao na drugoj stativi i presekao centaršut Joakima Melea - 0:0!

15. minut - Ima Danska posed na svojoj strani, ali ne uspevaju da ozbiljnije ugroze gol Damena. Sa druge strane, Tunis je daleko konkertniji i svaki put kada priđu kaznenom prostoru rivala opasno je. 

9. minut - Rovovska borba na startu utakmice! Tunižani su rešeni da se "pobiju" sa Danskom, svesni su toga Skandinavci te pokušavaju da "spuste loptu" na startu utakmice. 

4. minut - Agresivan start Tunisa! Izabranici Jalena Kadrija naoštreni su da pred svojim navijačima ostvare što bolji rezultat na startu Mundijala, a Msakni je već oprobao svoj udarac, ali je njegov šut blokirao Andres Kirstensen - 0:0!

1. minut - Utakmica je počela! 

13:15 - Dobro došli na lajv prenos utakmice prvog kola grupne faze na Svetskom prvenstvu između Danske i Tunisa. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija