• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2022

19:00

REKORDER ŽIRU ISPISAO NOVO POGLAVLJE FRANCUZA NA MUNDIJALIMA! Branilac titule STREPEO, pa RAZBIO Sokerose! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

REKORDER ŽIRU ISPISAO NOVO POGLAVLJE FRANCUZA NA MUNDIJALIMA! Branilac titule STREPEO, pa RAZBIO Sokerose! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Francuske pobedila je selekciju Australije rezultatom 4:1 (2:1) u grupi D na Svetskom prvenstvu i trijumfalno krenula u odbranu trona osvojenog 2018. u Rusiji

Nije dozvolila Francuska da doživi sudbinu Argentine i na otvaranju Mundijala, protiv istog rivala kao i pre četiri godine u Rusiji, pretrpi brukanje. A, mirisalo je na to...

Iako su slovili za velilke favorite, Sokerosi se nisu uplašili moćnih Trikolora. Krenuli su otvorenog garda u borbu sa braniocem titule i to im se ekspresno isplatilo.

Posle nekoliko jalovih naleta Galskih petlova na početku meča, Kenguri su mimo svih očekivanja došli do vođstva u devetom minutu. Iako u svom timu nemaju nijednog igrača koji nastupa u nekoj od "liga petice", izabranici selektora Grejema Arnolda su šokirali aktuele vladare planete preko Krega Gudvina.

Odličnu asistenciju veziste Melburna Metjua Likija prihvatio je napadač Adelejda i silovitim udarcem naterao Iga Ljorisa da vadi loptu iz mreže - 0:1!

Samo 120 sekundi kasnije, Francuze je zadesio novi problem pošto je povređeni Lukas Ernandez morao da ustupi mesto svom bratu Teu. Njegovim ulaskom, krenuli su žešći prodori Trikolora po boku, pa je upravo fudbaler Milana, uz prvu zvezdu svetskih šampiona, bio najveća opasnost po bočnim atacima.

Foto: Tanjug

 

Ko zna, ipak, šta bi bilo da je projektil Djuka Mičela sa više od 25 metara završio u golu Trikolora. Tada je sreća pogledala Dešanov tim, a lopta fijuknula koji santimetar pored Lorisove donje konstrukcije.

Kazna za ovaj promašaj stigla je Sokerose u 26. minutu. Posle kornera Grizmana, loptu je u šesnaestercu prihvatio Adrijen Rabio i preciznim šutem doneo izjednačenje francuskoj selekciji - 1:1.

FRANCUSKA - AUSTRALIJA 4:1 (2:1)

STADION: Al DŽanub. Sudija: Viktor Gomes (Južna Afrika). Strelac: Rabio 16, Žiru 32,70, Mbape 68. - Gudvin 9. Žuti karton: Djuk, Irvin, Moj (Australija).

FRANCUSKA: Loris - Pavar (89. Kunde), Konate, Upamekano, L. Ernandez (11. T. Ernandez) - Čuameni (77. Fofana), Rabio - Grizman - Dembele (77. Koman), Mbape, Žiru (89. Tiram).

AUSTRALIJA: Rajan - Etkinson (85. Degenek), Sutar, Rauls, Behič - Moj, Mekgri, Irvin (85. Bakus)- Leki, Gudvin, Djuk (56. Kamings).

Za samo šest minuta, Kenguri su bili ulovljleni, jer su nakon promašaja Žirua, već u 32. Galski petlovi stigli do potpunog preokreta. Strelac izjednačujućeg gola Rabio je kao na tacni poslužio Olivijea Žirua, a napadač Milana koji je večeras sa 36 godina i 54 dana postao najstariji francuski fudbaler na nekom Mundijalu, u svom stilu izvršio "egzekuciju" za vođstvo Francuske od - 2:1.

U finišu prvog dela viđena su dva zicera, po jedan pred oba gola. Najpre je Kilijan Mbape na centaršut Grizmana sa peterca promašio viđen pogodak, da bi na drugoj strani udarac glavom Džeksona Irvina zaustavila stativa.

 

Standings provided by Sofascore

 

Nastavak je doneo rapsodiju Francuza. Osim što su kontrolisali situaciju na terenu, stvorili su nekoliko izrazitih prilika, pa se može reći da Australija može biti zadovoljna sa samo četiri lopte u mreži, jer u drugom poluvremenu nije zapretila Lorisu.

Već na startu drugog dela "makazice" Žirua izmamile su aplauze sa tribina, ali je u 71. minutu jubilarac ipak uspeo da stigne do 51. gola u nacionalnom timu, kojim se izjednačio na večnoj lisiti strelaca u nacionalnom timu sa legendarnim Tjerijem Anrijem. Njegovim golom za 4:1 rešene su sve dileme.

Prethodno je Kilijan Mbape nagrađen za fenomenalnu partiju sa Sokerosima i posle asistencije Dembelea tri minuta pre četvrtog gola, obezbedio trijumf svetskom šampionu (3:1), kojom su Francuzi izbegli blamažu.

Iako početak nije najavljivao takav scenario...

UŽIVO

Kraj utakmice! Francuska je u odbranu titule krenula "četvorkom", savladavši Australiju sa 4:1.

90. minut - Igraće se još sedam minuta.

89. minut - Završen je meč za Žirua, koga je zamenio Tiram, dok je Kunde ušao umesto Pavara.

88. minut - Francuski mediji donose vest da povreda Lukasa Ernandeza nije nimalo naivna, kao i da je neizvestan njegov nastup u narednim mečevima Trikolora.

87. minut - Nova opasnost za Rajana posle centaršuta, Koman je mogao da se proslavi.

85. minut - Irvin izlazi kod Australije, na terenu je Bakus, bivši igrač Zvezde Miloš Degenek ušao je u igru umesto Etkinsona. 

82. minut - Dobra lopta Grizmana za Mbapea, koji nije pročitao njegovu nameru i pobegla mu je lopta.

Foto: Tanjug

 

79. minut - Žuti karton za Irvina iz australijske reprezentacije.

77. minut - Dvostruka izmena u Francuskoj, ušli su Fofana i Koman, izašli su Čuameni i Dembele.

75. minut - Žiru će imati priliku da nadmaši legendarnog golgetera Arsenala, pošto će odigrati još najmanje dve utakmice do kraja šampionata, ali ukoliko Francuzi prođu grupu i tri.

70. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL!!! Žiru povećava na 4:1 za Trikolore, pogodio je i postigao novi 51. pogodak kojim se izjednačio sa legendarnim Tjeri Anrijem na prvom mestu večne listi strelaca!!!!

67. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Francuska vodi 3:1 golom Kilijana Mbapea!!!!

64. minut - Po ko zna koji put ove večeri Mbape je bio u prodoru po boku, međutim, ponovo je bio zaustavljen od strane odbrane Sokerosa.

63. minut - Nastavljaju se naleti Trikolora, novi udarac iz ugla. Odbrana Kengura deluje panično. Sada je Konate pokušao glavom posle ubačaja Mbapea iz kornera, šut fudbalera Liverpula otišao je daleko od cilja.

Foto: Tanjug

 

60. minut - Sjajna šansa za Mbapea. Uspeo je Žiru u padu da uposli napadača Pari sen Žermena, koji je šutirao iz prve, ali je izblokiran u poslednjim trenucima i lopta je otišla u korner.

58. minut - Drže Francuzi loptu u nogama, potpuno kontrolišu situaciju na terenu.

56. minut - Prva izmena u Australiji. Ubrzo posle javne opomene Djuk napušta teren i ustupa mesto Džejsonu Kamingsu.

Foto: Tanjug

 

55. minut - Mičel Djuk je dobio prvi žuti karton na utakmici, zbog grubog starta nad protivničkom igraču.

52. minut - Slobodan udarac za Francuze izveo je Mbape iskosa sa velike udaljenosti, pokušao je da centrira, ali nije bio ni upotrebljiv centaršut ni udarac na gol Rajana.

49. minut - Prvi napad Francuza u drugom poluvremenu, Teo Ernandez je centrirao, a Žiru spektakularnim makazaicama poslao loptu pored gola. Auu, kakav bi ovo bio gol napadača Trikolora.

Foto: Tanjug

 

48. minut - Imali su Sokerosi korner i priliku da zaprete Lorisu, ali je Grizman na vreme izbacio centaršut Gudvina i otklonio opasnost u svom šesnaestercu. 

Foto: Tanjug

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme utakmice Francuska - Australija.

Završeno je prvo poluvreme

45+2. minut - Igraće se još šest minuta u prvom poluvremenu, dva su već prošla.

45+1. minut - ZICER za Sokerose! Džekson Irvin je glavom pokušao u kaznenom prostoru Francuza i pogodio stativu!!!! Loris je već bio savladan, koliko sreće za prvake sveta!!

Foto: Tanjug

 

45. minut - AUUUUUUUUUUU!!! Kakav promašaj Mbapea, posle fenomenalnog dodavanja Grizmana. Ubacio je napadač Atletika loptu na srce peterca, a Kilijan u padu loše šutirao iz blizine i promašio već viđen pogodak!

Foto: Tanjug

 

44. minut - Iako nije postigao gol, Kilijan Mbape je najzapaženiji akter u redovima Francuza, budući da deli lopte kao na tacni svojim saigračima.

42. minut - Nastavlja Dešanov tim sa naletima, ponovo je asistent bio Mbape, a Antoan Grizman udarcem po zemlji poslao loptu tik pored stative.

Foto: Tanjug

 

41. minut - Još jedan napad svetskih šampiona, loptu upućenu od strane Mbapea prihvatio je Usman Dembele, a onda iz šesnaesterca šutirao neprecizno.

37. minut - Sada Francuzi diktiraju tempo i drže sve u svojim nogama. Trikolori su imali novu priliku, najpre je izblokiran Mbape, da bi potom Žiru posle odbitka šutirao visoko iznad gola.

32. minut - GOOOOOOOL!!!! Francuzi okreću Australiju, strelac je Žiru posle asistencije Rabioa, a Olivije postiže 50. gol u nacionalnom timu - 2:1. Svemu je prethodila "štikla" Mbapea ka strelcu izjednačujućeg pogotka, koji je nesebično poslao dodavanje ka napadaču Milana, a ovaj na najlepši način udario pečat na večerašnje pisanje istorije na Mundijalima.

29. minut - Nova sjajna prilika za Francuze, posle centaršuta je glavom pokušao Žiru, ali neprecizno daleko od gola, Rajan nije morao ni da interveniše.

26. minut - GOOOOOOOOOOL!!! Korner za rancusku izveo je Grizman, lopta se vratila u šesnaesterac, gde je Adrijen Rabio prihvatio i udarcem glavom izjednačio - 1:1!!!

Foto: Tanjug

 

24. minut - Francuska uporno pokušava prodorima po boku preko Kilijana Mbapea i Tea Ernandeza, ali odbrana Sokerosa uspešno odoleva svim naletima Trikolora.

21. minut - Auuuuuuuuu kakav projektil Mičela Djuka, posle greške Tea Ernandeza, član japanskog drugoligaša Okajame je zahvatio loptu, opalio po njoj sa preko 25 metara i zamalo bio neprecizan. Sjajna šansa da Australija udvostruči vođstvo protiv Galskih petlova.

Foto: Tanjug

 

18. minut - Nastavljaju sa napadima Australijanci, potpuno su se oslobodili straha i posle vođstva su u najmanju ruku ravnopravan rival sa svetskim šampionima.

11. minut - Dodatni problem za Francuze, povredio se Lukas Ernandez i uz mnogo muka je napustio teren, uz pomoć medicinskog osoblja. Zameniće ga rođeni brat Teo Ernandez.

Foto: Tanjug

Lukas Ernandez napušta teren

9. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Australija vodi 1:0 golom Gudvina, svetski šampion je na kolenima!!!

5. minut - Sada je Mbape bio u prodoru po boku, strahovito je protutnjao pored čuvara, međutim, nedovoljno precizan u nameri da ubaci loptu u šesnaesterac. Odbrana Kengura ga je izblokirala.

Foto: Tanjug

detalj kada Gudvin postiže vodeći gol za Australiju

4. minut - Prete i Australijanci preko Rajlija Mekgrija, usledio je šut sa preko 25 metara veziste Midlzbroa, ali lak posao za Lorisa.

U ovoj utakmici Olivije Žiru je postao najstariji francuski fudbaler, koji je odigrao meč na Mundijalu, sa 36 godina i 54 dana.

2. minut - Odmah su Francuzi krenuli žestoko, najpre centaršut Dembelea, pa Grizmana, ali su se Kenguri odbranili i izbili loptu u korner. Uspela je Australija da se odbrani i posle udarca iz ugla.

 

 

1. minut - Počeo je meč na stadionu "Al Džanub" između Francuske i Australije. 

Foto: Tanjug

 

19.48 - Uskoro počinje utakmica.

Foto: Tanjug

 

19.30 - U grupi D, u meču pre ovog, Danska i Tunis su remizirali rezultatom 0:0.

 

Standings provided by Sofascore

 

19.14 - Izašle su startne postave za večerašnji meč. Francuzi kreću ofanzivno, Dembele i Grizman će delovati po krilima, dok su u napadu istureni Olivije Žiru i Kilijan Mbape.

19.00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice prvog kola grupne faze na Svetskom prvenstvu između Francuske i Australije. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!
Politika

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće nastavljena danas u 10 sati raspravom o izboru predsednika parlamenta. Za predsednicu parlamenta predložena je Ana Brnabić, kojoj su tokom jučerašnje diskusije podršku najavili, između ostalih, Savez vojvođanskih Mađara i Jedinstvena Srbija. Jučerašnji rad Parlamenta obeležilo je nedopustivo i nevaspitano ponašanje opozicionih pripadnika. Šta će biti danas? Na ovu temu u "Info jutru" govorila je novinarka Olivera Miletović.

19.03.2024

08:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59