• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2022

07:00

ŠTA ĆE REĆI BORJAN? Kanadi će pravdu DELITI sudija koji je SVIRAO kraj meča u 85. minutu! Njegovo OPRAVDANJE je BIZARNO!

printscreen

Fudbal

ŠTA ĆE REĆI BORJAN? Kanadi će pravdu DELITI sudija koji je SVIRAO kraj meča u 85. minutu! Njegovo OPRAVDANJE je BIZARNO!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Kanade, čiju mrežu čuva golman Crvene zvezde Milan Borjan, startuje danas na Svetskom prvenstvu u Kataru

Selekcija zemlje "Javorovog lista" odigraće danas prvi meč u okviru Grupe F, protiv reprezentacije Belgije.

Pištaljka je poverena afričkom sudiji Janiku Sikazveu, koji će imati prilike da "prekine" sveto pravilo dugih nadoknada vremena posle isteka 90. minuta.

Ovaj arbitar privukao je veliku pažnju učinkom na Afričkom kupu nacija, kada je u utakmici između Tunisa i Malija svirao kraj u 85. minutu, kod vođstva Malija od 1:0. Sudija iz Zambije nije bio ni svestan toga, pa je mirno izašao sa terena.

Nešto kasnije, u intervjuu za francuski "L'Ekip", otkrio je da mu je Bog rekao da tada svira kraj, i da ga je Svevišnji spasio na ovom meču.

- Imao sam toplotni udar, ali moglo je biti mnogo gore. Kada sam stigao u bolnicu, rekli su mi da svakog trenutka mogu da upadnem u komu. Tog dana zamalo da završim u kovčegu. Ono što se dogodilo bilo je veoma opasno. Mislim da mi je Bog rekao da završim meč. Spasio me je - rekao je svojevremeno Sikazve.

Foto: Reuters

Janik Sikazve je ušao u istoriju fudbala kao prvi sudija koji je svirao kraj meča u 85. minutu

Uprkos tome, Sikazve je dobio novu priliku i šansu da bude deo Mundijala u Kataru, pa će prvi meč suditi Borjanovoj Kanadi i Belgiji.

Sigurno je da ovog puta neće "skratiti" utakmicu, ali nadoknadu sigurno hoće.

Bonus video

Sikazve je dobio priliku da učestvuje na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde će prvi meč suditi Kanadi i Belgiji, odnosno, kapitenu Crvene zvezde, Milanu Borjanu, koji brani boje reprezentacije iz Severne Amerike.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59