• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2022

10:37

Ispravka: Viralni rendgenski snimak ne prikazuje povrede saudijskog fudbalera

printscreen

Fudbal

Ispravka: Viralni rendgenski snimak ne prikazuje povrede saudijskog fudbalera

Podeli vest

Reprezentativca Saudijske Arabije Jaser Al Šarani doživeo je tešku povredu na meču protiv Argentine

Nakon meča Argentine i Saudijske Arabije i teške povrede fudbalera Jasera Al Šaranija društvene mreže preplavile su navodne fotografije rendgena glave štopera arapske ekipe.

Portal Raskrinkavanje.ba uradio je analizu teksta koji smo 23.11.2022 objavili na našem poratalu i zaključio da se zasniva na neproverenoj i neistinitoj fotografiji.

U originalnom tekstu pod naslovom  "ZASTRAŠUJUĆA FOTOGRAFIJA! Prelom vilice, kostiju lica... Pojavio se rendgenski snimak glave nokautiranog Saudijca! (FOTO)" je objavljen rendgenski snimak  strašne povrede glave i tvrdnja da taj snimak pripada Jaseru Al Šaraniju, fudbaleru koji je povređen prilikom sudara sa golmanom Saudijske Arabije Mohamedom Al Ovaisom na utakmici protiv Argentine.

Naime, kako piše raskrinkavanje.ba, snimak nije potekao sa zvaničnog izvora, poput kluba, reprezentacije ili Al-Shahranijevog zvaničnog profila. Ne postoje nikakvi dokazi koji sliku rendgenskog snimka povezuju s njim i njegovim povredama, a takođe snimak koji je upotrebljen prikazuje lom nosa, kao i lom vilične kosti koji bi znatno otežao ili u potpunosti onemogućio govor.

Na Tviteru je 23. novembra objavljen snimak Al-Shahranija iz bolnice u kojoj se oporavlja, na kojem priča bez ikakvih pomagala. Također, na slici iz bolnice na kojoj se Al-Shahrani sme, vide se i njegovi zubi, dok slika rendgenskog snimka prikazuje osobu kojoj su prednji zubi, kako se čini, slomljeni.

Izvinjavamo se na prenošenju snimka u tvitu koji nije bio verodostojan, a netačne tvrdnje su uklonjene.

Dalje u tekstu je bilo navedeno da je Saudijska Arabija je dobila taj meč sa 2:1, ali je preseo Jaseru.Fudbaler je prebačen u Nemačku, gde će nastaviti lečenje.

 

 

Da stvar bude gora, povredio ga je njegov golman u nameri da ispuca loptu. Al Ovais je tako u punom naletu kolenom udario u glavu Al Šaranija, koji je nokautiran.

Nesrećni fudbaler je nekoliko minuta ležao bez svesti na terenu. Posle ukazivanja pomoći u katarskoj bolnici, u javnost je isplivao pomenuti rendgenski snimak glave, koji kako se ispostavilo nije verodostojan.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija