• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: V. Tomković

23.11.2022

15:38

TITE O SRBIJI NI REČ! Pitanje novinara "Informera" prekinulo MUK o "orlovima" na konferenciji!

Pedja Milosavljević

Fudbal

TITE O SRBIJI NI REČ! Pitanje novinara "Informera" prekinulo MUK o "orlovima" na konferenciji!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak (20, RTS, Arena sport) igra prvi meč u okviru grupe G na Svetskom prvenstvu protiv selekcije Brazila

Pred duel sa najvećim favoritom za osvajanje "Boginje", selektor Brazila Tite izneo je svoja očekivanja, a novinar "Informera" jedini je od predstavnika medija imao pitanja za glavnogomandujućeg sa klupe Selesaa.

Naime, dok Vladimir Tomković nije postavio pitanje selektoru i kapitenu Brazilaca, nijedan od njih verovatno ne bi ni reč rekao o Srbiji i Piksijevom timu. Iako je konferencija bila u velikoj meri posećena, sala je bila dupke puna i nije bilo mesta "igla da padne".

I pored toga, Tite i Silva nisu dobili nijedno pitanje o "orlovima" i našem selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.

Tite ostali ste selektor, iako 2018. niste napracili dobar rezultat?

- To nije uobičajeno, Brazil voli fudbal, svestana sam toga, činjenica je da sam na čelu tima iako nismo uspeli 2018. ali sad imamo čitavu sliku i početak, i sredinu i kraj. Sad su nam veće šanse da pobedimo. Upravo to je ta razlika - rekao je selektor Brazilaca.

SELEKTOR BRAZILA NE ŽELI DA KAŽE TIM

Tim za sutra?

- Neću sad reći tim za sutra. Ne želim da dozvolim rivalima da znaju šta spremamo, nije realno da vam sad to kažem. Tijago je jedan od njih koji će igrati, ali rekao sam i njemu da sme da otkrije ko će igrati. Pet izmena? To nam daje šansu da promenimo ritam u toku meča - dodao je Tite.

Na konferenciji Brazilaca, kapiten protivnika "orlova" Tijago Silva dao je svoje viđenje predstojećeg meča:

- Verujem da je ovo jedinstena prilika za sve nas. Alison je imao priliku da dokaže da zaslužuje da bude u prvih 11. On je fokusiran i kocentrisan na ono što želi.

Foto: Pedja Milosavljević

 
 

Jeste li spremni da budete kapiten?

- Mislim da je to nešto što dolazi od medija (pritisak i spekulacije da li je spreman), uvek sam bio srpreman, za sve situacije. Zahvalan sam da budem kapiten, Znamo vrlo dobro da za ovogodišnje takmičenje moramo da budemo spremni i koliko je teško. Moramo da radimo na nervima, da se smirimo i da budemo puni samopouzdanja.

SILVA: U POVOLJNOJ SMO POZICIJI

Imate 33 godina i na SP ste... svi ste fokusirani i verujete da možete do titule?

- Ono što možemo da poručimo publici jeste da verujemo u sebe. U vrlo smo povoljnoj poziciji, u formi smo i spremni na sve načine. Moramo sve probleme da ostavimo po strani. Verujem da su svi igrači fokusirani na ono što treba da uradimo. Budite sigurni da smo sprmeni da damo sve od sebe na SP. Ali, titula je sad daleko.

Šta ste promenilo od 2014. do sad?

- Ima nekoliko stvari koje su se promenile u našim života i prirodno je da se menjamo. Ja sam bolje pripremljen i nekad moramo na teži način da naučimo neke lekcije. Smiren sam, osećam se dobro u svojoj koži, imam povrenje saigrača i spremniji sam na svaki način. Sad uživam u najboljoj verziji Tijana Silve - ističe defanzivac Čelsija i nastavlja:

Foto: Pedja Milosavljević

Tijago Silva veruje u uspeh protiv "orlova"

- Činjenica da smo osovjili SP 2002. je velike inspiracija. Imamo te slike u glavi. To je izvor inspiracije i motivacije. MoŽemo da nastavimo da pišemo istoriju. Atmosfera je zdrava i dobra, uvek smo srećni, fokusrnai na svoj posao, dobar iskus mlađih i iskusnijih.

Otkrio je i veliki značaj Nejmara za njegovu selekciju:

- Mislim da Nejmar ima sad odličan nivo za ovakvo takmičenje. Ima iskustvo sa prošlih SP, imao je povredu 2018, a to sve je pottreslo temelj našeg tima. Bez povreda i briga, sa dobrom pripremom,vidimo najboljeg Nejmara. I iznad svega, jeste da je skroman - istakao je Tjago Silva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59