• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2022

16:36

KO JE TAKUMA ASANO, HEROJ CELOG JAPANA? Prošao put od velikog ljubimca Grobara, do PERSONE NON GRATA u Humskoj! Dobio Partizan na sudu, a onda i VELIKU Nemačku!

Tanjug

Fudbal

KO JE TAKUMA ASANO, HEROJ CELOG JAPANA? Prošao put od velikog ljubimca Grobara, do PERSONE NON GRATA u Humskoj! Dobio Partizan na sudu, a onda i VELIKU Nemačku!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Japana savladala je selekciju Nemačke u prvom meču grupe E na Mundijalu u Kataru

Izgledalo je da će trijumf Saudijske Arabije nad Argentinom predstavljati jedinu senzaciju na Svetskom prvenstvu u Kataru, međutim, da ne bude tako pobrinuli su se reprezentativci Japana.

Samuraji su takođe posle preokreta, poput Saudijaca, stigli do identične pobede ali protiv moćnih Pancera (2:1), zahvaljujući golovima rezervista Ritsua Doana i Takume Asana.

Bivši igrač Partizana postao je heroj cele nacije, pošto je njegovim pogotkom u 83. minutu Japan upisao prvu pobedu u istoriji na startu takmičenjima na Mundijalima.

Asano je ušao u istoriju crno-belih, kao prvi Japanac koji je zaigrao za tim iz Humske. Igrama i golovima, brzo je ušao u srca Grobara, koji su ga smatrali za jednog od najboljih stranaca koji su poslednjih godina igrali za "parni valjak".

U Partizan je stigao početkom januara 2019. godine iz Arsenala, na insistiranje tadašnjeg trenera Sava Miloševića, za obeštećenje od milion evra, koje su crno-beli isplatili klubu iz Londona kroz tri rate. Pod komandom proslavljenog reprezentativca doživeo je potpunu igračku afirmaciju i izrastao u vodećeg igrača srpskog viceprvaka.

Foto: Tanjug

 

Ipak, kao grom iz vedra neba usledila je vest da se Asano odlučio za samovoljni odlazak iz Humske tokom maja prošle godine, da bi mesec dana kasnije potpisao ugovor sa bundesligašem Bohumom.

Nezadovoljan neisplaćenim primanjima, odlučio je da presavije tabak i tuži Partizan FIFA, a sud u Lozani presudio je u korist Takume, kome su crno-beli morali da isplate 453.281 evra i 898.467 dinara.

Takuma Asano je u Partizanu proveo dve nekompletne sezone i na 77 mečeva zabeležio 30 golova i 15 asistencija, a igrao je još za Arsenal, Štutgart, Hirošimu i Hanover.

Između tog perioda, pružao je sjajne partije u dresu nacionalnog tima i obezbedio mesto među putnicima na Mundijal u Kataru.

Foto: Tanjug

 

Selektor Hadžime Morijasu imao je poverenje u Asana, iako nije bio toliko standardan u bundesligašu. Poveo ga je na Svetsko prvenstvo, a nekadašnji igrač "parnog valjka" mu se već protiv Nemačke odužio na najlepši način.

Nemci su doživeli sudbinu Argentinaca, pa ostaje pitanje, ko je sledeća "žrtva"?

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija