• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2022

10:00 >> 12:56

ŠVAJCARCI TEŠKOM MUKOM SLAVILI PROTIV KAMERUNA! Piksi video sve vrline i mane rivala! Šaćiri asistent, strelac nije slavio! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

ŠVAJCARCI TEŠKOM MUKOM SLAVILI PROTIV KAMERUNA! Piksi video sve vrline i mane rivala! Šaćiri asistent, strelac nije slavio! (VIDEO)

Podeli vest

Peti dan Svetskog prvenstva u Kataru otvarili su Švajcarska i Kamerun, rivali Srbije u grupnoj fazi Mundijala, a slavili su Švajcarci 1:0 (0:0)

Došao je i taj dan! Srbija će ukrstiti koplja sa Brazilom u dugo očekivanom meču (20:00), ali prvi okršaj u okviru naše grupe imali su Švajcarska i Kamerun!

Ovo je bila izvanredna prilika da vidimo sa kakvim rivalima će se Orlovi susresti u drugoj i trećoj rundi prvenstva. Reprezentacije Švajcarske i Kameruna prvi put u istoriji odigrale su međusobni duel i to u okviru grupe "G"  na stadionu ''Al Janub''.

 

Foto: Tanjug

 

Iako je selekcija Švajcarske bila favorit uoči ovog duela, Kamerunci su ostavili mnogo bolji utisak u prvih 45 minuta, a u prilog tome govori činjenica da su Sajdžije tek u nadoknadi prvog dela imale izglednu šansu i to nakon kornera!

I jedni i drugi su pomalo uspavano ušli u ovaj meč, a prvi uzdasi mogli su se čuti  u 10. minutu nakon izvanredne šanse Kamerunaca! Nastala je rupa u desnom delu zadnje linije Švajcarske, Embuemo je sjajno utrčao na dodavanje i šutirao iskosa, ali je gađao pravo u Zomera. Posle odbitka pokušao i Karl Toko Ekambi, ali je poslao loptu malo iznad gola. Opasno je bilo..

 
 

Foto: Tanjug

 

Šupo-Moting je bio u sjajnoj šansi četiri minuta kasnije! Ukrao je loptu Akandžiju na centru i krenuo ka golu, ali ga je štoper Mančester Sitija sustigao i poremetio taman kada je trebalo da uputi udarac. Potom se oglasio i glavni arbitar Fakundo Teljo i dosudio opasnu igru na sredini, u začetku akcije i još jedna lepa prilika je propala! Jedan od najazslužnijih što Zomer nije vadio loptu iz mreže osim njega samog bio je i odlični Vidmer!

Foto: reuters

 

Jedina šansa vredna pomena za Švajcarce viđena je u 45+1 minutu, Akandži je bio najviši u skoku, ali je loše zahvatio loptu glavom.

Nezadovoljniji rezultatom su na odmor otišli izabranici Rigoberta Songa. Da se u fudbalu kažnjavaju promašaji osetili su na svojoj koži kada je u 48. minutu usledilo veliko slavlje navijača i igrača Švajcarske! Viđena je akcija po desnoj strani, centaršut Šaćirija po zemlji na ivicu peterca, gde se našao Bril Embolo i rutinski savladao Onanu. Nije napadač Monaka proslavio pogodak, jer je rođen u Kamerunu. U 57. minutu beležimo fenomenalan prodor napadača minhenskog Bajerna po desnoj strani. "Prodao" je par finti odbrani Švajcarske i šutirao iz nezgodnog ugla, ali je Jan Zomer intervenisao i poslao loptu u korner.

Foto: reuters

 

U 66. minutu Vargas je šutirao iz sjajne pozicije, ali usledila je izvanredna odbrana Onane! Odmah nakon kornera mogao je još jednom Embolo da se upiše u strelce, ali od svega samo još jedan udarac iz ugla!

Foto: reuters

 

Mogao je u 89. minutu Džaka sve da reši, ali je to bio prelak posao za Onanu! Seferović je imao šansu da se izjednači sa Šaćirijem i postigne 26. gol u nacionalnom timu u 90+5 minutu, ali nije pogodio metu iz izgledne prilike!

Do kraja nije bilo promene rezultata, i sada je Švajcarska lider grupe G, a videćemo kakva će biti situacija nakon večerašnjeg meča!

ŠVAJCARSKA-KAMERUN  1:0 (0:0)

Stadion: Al Džanub                               Sudija: Fakundo Teljo (Argentina)

Strelci: Embolo 48

ŠVAJCARSKA (4-3-3): Zomer, Vidmer, Akandži, Elvedi, Rodrigez, Džaka, Frojler, Sou, Vargas, Šaćiri, Embolo

KAMERUN (4-3-3): Onana, Fai, Kasteleto, Nkulu, Tolo, Angisa, Um, Hongla, Embeumo, Šupo-Moting, Ekambi

UŽIVO:

Drugo poluvreme:

90. minut - Igraće se još šest minuta u nadoknadi

89. minut - Mogao je sada Džaka sve da reši, ali je bio to lak posao za Onanu!

84. minut - Akandži je "požuteo"

83. minut - Nkulu je sada raščistio sve ispred svog gola, a malo je falilo Seferoviću da se upiše u strelce!

Foto: reuters

 

81. minut - Fudbaler moskovskog Dinama Muomi Ngamale zamenio Brajana Mbeuma.

80. minut - Igra se na polovini Švajcarske, ali Kamerunci ne uspevaju da pronađu put do gola! Fai je pokušao oštrim centaršutem, ali je lopta otišla u gol-aut

74. minut - Vinsent Abubakar je preuzeo kapitensku traku umesto Šupo Motinga, dok je Enkudu zamenio Toko Ekambija.

71. minut - Trostruka izmena u Švajcarskoj. Teren napuštajtaju Embolo, Šaćiri i Sou, a u igru ulaze Frej, Okafor i Haris Seferović.

Foto: Tanjug

 

69. minut - Prva izmena u Kamerunu. Izlazi Ongla, priliku dobija Ondoua.

66. minut - Vargas je šutirao iz sjajne pozicije, ali izvanredna odbrana Onane, a odmah nakon kornera mogao je još jednom Embolo da se upiše u strelce, ali od svega samo još jedan udarac iz ugla!

64. minut - Prvi žuti karton na meču zaradio je Elvedi nakon starta nad Šupo-Motingom!

57. minut: Fenomenalan prodor napadača minhenskog Bajerna po desnoj strani. "Prodao" je par finti odbrani Švajcarske i šutirao iz nezgodnog ugla, ali je Jan Zomer intervenisao i poslao loptu u korner.

49. minut - Tek sada može da žali Kamerun za poropuštenim u prvom poluvremenu!

48. minut - GOL! VODI ŠVAJCARSKA! ŠAĆIRI JE AISTIRAO ZA EMBOLA, A OVAJ JE DAO GOL KOJI NIJE PROSLAVIO JER JE ROĐEN U KAMERUNU!

46. minut - Počeo je drugi deo susreta.

Prvo poluvreme: 

Iako je Švajcarska ušla u ovaj duel sa ulogom favorita, Kamerunci si bili bolji tim, a stvorili su više prilika i bili i te kako dominantniji!

45+1 - Akandži je bio najviši u skoku posle kornera, nije bio precizan i jedina prilika za Švajcarsku otišla je u nepovrat!

45. minut - Igraće se još dva minuta nadoknade!

40. minut - Nije uspeo Emobolo, od svega korner za Švajcarsku, ali Elveda nije bio precizan nakon njega!

35. minut - Ponovo je Vidmer izvandredno intervenisao i otklonio novu opasnost pred svojim golom.

34. minut - Pomalo iznenađujuće, ali Švajcarska je i dalje bezopasna...

Foto: Tanjug

 

30. minut - Vidmer i Zomer su spasili Švajcarce od još jendog napada izabranika Rigoberta Songa!

25. minut - Pokušao je Fai sa velike daljine, ali daleko od gola je završila lopta Kamerunca

18. minut - Kamerun je bolji rival u dosadašnjem delu meča! 

14. minut - Šupo-Moting je bio u sjajnj šansi! Ukrao je loptu Akandžiju na centru i krenuo ka golu, ali ga je štoper Mančester Sitija sustigao i poremetio taman kada je trebalo da uputi udarac. Potom se oglasio i glavni arbitar Fakundo Teljo i dosudio opasnu igru na sredini, u začetku akcije i još jedna lepa prilika je propala! Opasniji je Kamerun za sada...

Foto: Tanjug

 

13. minut - Embolo je pao u šesnaest metara, ali je sudija dosudio ofsajd!

10. minut  - UMALO ŠOK ZA ŠVAJCARCE! Nakon uspavanke ogromna šansa za Kamerun! Nastala je rupa u desnom delu zadnje linije Švajcarske, Embuemo je sjajno utrčao na dodavanje i šutirao iskosa, ali je gađao pravo u Zomera. Posle odbitka pokušao i Karl Toko Ekambi, ali je poslao loptu malo iznad gola. Opasno je bilo...

9. minut - Deluje da je želja Kamerunaca da sačuvaju gol i nemaju neke ambicije da idu ka napred...

Foto: Tanjug

 

7. minut - Švajcarci pletu mrežu oko šesnaesterca afričke selekcije...

5. minut - Nema prilika, još uvek se ispituje snage, ali pretežno na polovini Kameruna! 

2. minut - Korner je izveo Šaćiri, bilo je tu malo problema za Kamerunce, ali su na kraju raščistili opasnost!

1. minut - Krenuo je meč na stadionu Al Džanub!

10:58 - Intonirane su himne, a uskoro kreće prvi meč u grupi koja je našoj zemlji najbitnija! 

10:50 - Igrači su u tunelu, Džaka nervozno žvaće žvaku i očekuje se da uskoro izađu svi na teren.

 

 

 

10:22- Kada je u pitanju Kamerun, reč je o selekciji koja je preskočila Mundijal u Rusiji, a najbolji plasman im je četvrtfinale 1990. godine u Italiji. Pre dolaska u Katar, Kamerunci se ne mogu pohvaliti nekim rezultatima jer su pobedili samo jednom u poslednjih pet utakmica.

 

 

10:11 -  U startnoj postavi su očekivano stari znanci iz Rusije, Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, Albanci sa Kosova, koji su bili kobni po našu reprezentaciju na prethodnom Mundijalu.

 

 

 

 

 

10:01 - Kamerunac Maksim Erik Čupomoting briljira u dresu Bajerna ove sezone, a u Švajcarskoj su najveće zvezde Šaćiri i Džaka, poznati kao veliki provokatori Srba.

 

Standings provided by Sofascore

 

10:00 - Dobro jutro i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Švajcarska-Kamerun.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija