• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vladimir Tomković

24.11.2022

22:43 >> 23:04

DRUGAČIJA BI SE PESMA PEVALA, SAMO DA SU ZDRAVI! Stojković ZABRINUO navijače!

Pedja Milosavljević

Fudbal

DRUGAČIJA BI SE PESMA PEVALA, SAMO DA SU ZDRAVI! Stojković ZABRINUO navijače!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je Brazil večeras zasluženo pobedio, ali da zbog toga ne treba paničiti, ali da je šokiran zbog toga što je njegova ekipa fizički pala u drugom poluvremenu prve utakmice na Svetskom prvenstvu u Kataru

- Bili smo u egal poziciji tokom prvog poluvremena. Nisam video da su bili dominantni toliko. Za nas je porazno bilo drugo poluvreme, fizički smo totalno pali. Nismo više bili tim, to Brazil može da koristi. Poseduju ozbiljne igrače i kazniće vas zbog toga - rekao je selektor Stojković na konferenciji za medije. 

Srbija je, evidetno, pala u drugom poluvremenu, a Piksi ističe da je to i za njega bilo veliko iznenađenje budući da je očekivao daleko bolji nastup posle odmora. 

- Ovo što se večeras desilo je faktor koji je i mene iznenadio. Nisam mogao da prepoznam tim. Pali smo u fizičkom smislu. Znate da smo sa mnogo problema došli u Katar. Imamo mnogo povreda u nevreme i to kod igrača koji su "udarne igle". Nažalost, to je tako i moramo da prihvatimo to. Teško je kada igrači nisu maksimalno spremni. To se vidi - dodao je selektor Srbije. 

Foto: Tanjug/AP

Smatra Dragan Stojković da bi Srbija bila daleko bolja da su Mitrović, Vlahović i Kostić maksimalno spremni za igru. 

- Brazil je svetski krem fudbala, tu nema priče. Ipak, pokazali smo da možemo da igramo. Žao mi je što nemam Mitrovića, Vlahovića i Kostića 100 odstro spremne. Drugačija bi se pesma pevala, ali nažalost nije tako - jasan je bio Stojković, a potom rekao da je Brazil jedan od favorita za osvajanje titule na Mundijalu. 

Govorio je selektor Srbije i o atmosferi koja je večeras viđena na Lusail stadionu. 

- Sve je bilo fantastično od stadiona do atmosfere. Bilo je i naših navijača koji su nam pružali podršku. Divno je bilo na stadionu ove večeri. 

Dotakao se selektor Srbije i narednih rivala - Kameruna i Švajcarske. 

- Gledao sam utakmicu, naravno. Moramo da iskoristimo ovaj period da se odmorimo. Neće biti nekog fizičkog rada. Videli ste da su igrači delovali umorno. Bilo je to iznenađenje i za mene. Znamo naš cilj i nećemo se predati. Nije sramota izgubiti od Brazila. Potpuno su zasluženo u drugom poluvremenu pobedili. Bili su bolji, ali ne i u prvom. Analiziraćemo igru Kameruna i Švajcarske i pokušati da se spremimo što bolje - istakao je Stojković, a potom zabrinuo navijače.

Foto: Pedja Milosavljević

- Moraćemo dobro da vagamo, oni koji su zdravi će morati da igraju. Pričao sam sa njima i dobio uverenje da je sve kako treba. Međutim, očigledno da nije! Moraćemo da tražimo neka druga rešenja ukoliko se situacija ne popravi u tom smislu. Ima vremena da donesemo neke odluke koje će biti dobre za tim. Šta je tu je, kada imaju takve probleme moraju da prihvate. Nemamo magične doktore koji će rešiti probleme u dva dana. Šteta, večeras bi bila drugačija priča, verujte mi, samo da su mi igrači bili zdravi.

Jasan je bio selektor Srbije kada je pričao o svojim impresijama zbog dolaska sa Orlovima na Mundijal. 

- Uvek je dobro biti deo Svetskog prvenstva, mi smo među 32 tima na planeti. To je veliki uspeh, srećni smo zbog toga. Ne osećam ništa specijalno, profesionalac sam. Bio sam 1000 puta na stadionu i kao igrač i kao trener. Ništa ne može da me impresionira - podvukao je Stojković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 1 godinu

Hajde sto se navijaci i javnost pale, ali ovaj lik je nerealan. Brazil je od samog pocetka dominirao i stvaral sanse. Priznaj da smo pregazeni i idemo dalje.

Zagor

pre 1 godinu

Baba bila deda.....da ima qrac!!! I ovo će se slaviti kao pobjeda na Kosovu polju?

Nino

pre 1 godinu

Piksi nije ispoštovao savete predsednika i poraz je bio neminovan

Ceno

pre 1 godinu

Nije problem u tome..? Nisu kontaktirali coveka iz senke koji je pruzio pomoc fub. reprezentaciji i Novaku Đ. Ta pomoc je trajala do kraja 2021. Ako ne verujete procitajte na ovom linku: http://bezdlake.com/covek-iz-senke-pomogao-novaku-da-se-vrati-i-reprezentaciji-video/ Molim vas i nemojte da potcenjujete ovo sto sam napisao. Shvatite veoma ozbiljno!!

Master

pre 1 godinu

Stojkovicu, *djebi, ljudi Koji nemogu da potrce,da dodaju loptu,da prime loptu,da private loptu posle ispucavanja, svog golmana, Ili protivnickog, Ali su majstori da crate loptu da pola terena, Dali so oh ti to ucio,?? toliko su jadno izgledali, jedino je zajednicka slika bila mlepa, Ali fudbalera nigde.

Car

pre 1 godinu

Za sve postoji neko opravdanje. A tako su bili ubedjeni da ce pobediti. Oseti se ogromna razlika u kvalitetu.

NEBOJŠA

pre 1 godinu

СТОЈКОВИЋУ СЕ.ЕШ КО ГЛАДНА КАМИЛА.шта би било другачије.до митра ни једна лопта није дошла.да је здрав ко дрен без лопте неможе ништа.да водиш повређене твој је избор.може једног а не три.но теби су здрави играли ко болесни.ту је проблем

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija