• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2022

22:55

NIJE SMAK SVETA, IDEMO DALJE! Maksimović UVEREN u uspeh SRBIJE!

Starsportphoto©

Fudbal

NIJE SMAK SVETA, IDEMO DALJE! Maksimović UVEREN u uspeh SRBIJE!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras od Brazila sa 0:2, u utakmici prvog kola Grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru

Na stadionu Lusail, dvostruki strelac bio je Rišarlison, koji je golove postigao u 62. i 73. minutu. Sa druge strane Srbija je svoju najveću priliku imala sredinom drugog poluvremena posle kornera kada je šutirao Sergej Milinković Savić. 

- Kontrolisali smo utakmicu 50 minuta, gol nas je presekao. Morali smo da se otvorimo i to im je stvorilo prostora za kontre. Sa igračima koje imaju teško je boriti se sa time. Dali su nam još jedan gol iz kontre - rekao je Maksimović. 

Smatra srpski reprezentativac da su Orlovi bili ravnopravan protivnik sve do početka drugog poluvremena, a posebno nakon prvog gola Rišarlisona koji je značajno promenio ritam utakmice. 

- Nekada se igra koliko ti protivnik dozvoli. Mislim da je do gola utakmica bila egal, a nakon toga su oni dali gas. Treba da budemo zadovoljni, nije smak sveta izgubiti od Brazila. Pokazali smo da možemo da budemo ravnopravan rival. Sada imamo četiri dana da se spremimo što bolje, pobedimo Kamerun i vratimo se u borbu za prolaz dalje - dodao je vezista Srbije. 

Smatra Maksimović da će ključno protiv Kameruna biti da Srbija dobro zatvori tranziciju afričkog predstavnika u ponedeljak. 

- Potpuno dva različita poluvremena Kameruna, imali su šanse iz kontranapada, ali su u drugom poluvremenu pali. Imaju svoje kvalitete, brzi su, verujem da smo mnogo bolji i da možemo da pobedimo - jasan je Maksimović, a potom istakao da nije "kraj sveta" kada izgubiš od ekipe kao što je Brazi. 

Foto: Pedja Milosavljević

- Nije dobro kada izgubite, ali kada je to od Brazila nije "smak sveta". Verujem da možemo da pobedimo za četiri dana. I selektor nam je rekao da nije kraj sveta šta god da se desi, da imamo još dve utakmice - objasnio je srpski reprezentativac. 

Novinari su konstatovali da je Srbija na momente delovala uplašeno te da su Orlovi gubili duele koje bi u većini slučajeva dobijali. 

- Različito je kada se gleda sa strane. Pokušali smo da igramo našu igru, ali su oni igrali dobar presing. Gubili smo lopte u zonama gde nismo smeli. Tako su podizali samopouzdanje, a kasnije smo ušli u nervozu - objasnio je Maksimović, a potom se dotakao i glavnog arbitra Alireze Faraja. 

-  Ništa nije pogrešio što je uticalo na utakmicu, ali štitio je više Nejmara, Vinisijusa... Kada god igrate protiv takve ekipe imaju suđenje na svojoj strani. Nije toliko strašno i nije uticalo na konačan rezultat - podvukao je Maksimović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija