• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.11.2022

08:00 >> 23:03

MUNDIJAL , 6. DAN: SENEGAL I HOLANDIJA PODELILI PO BOD, OGLASIO SE NEJMAR!

AP/Reuter

Fudbal

MUNDIJAL , 6. DAN: SENEGAL I HOLANDIJA PODELILI PO BOD, OGLASIO SE NEJMAR!

Podeli vest

Uveliko je počelo Svetsko prvenstvo u fudbalu, a do 18. decembra uživaćete u magiji najboljih fudbalera sveta

 

U našem blogu uživo na jednom mestu možete da pronađete najnovije informacije, rezultate, najave, zanimljivosti, a ekskluzivne priče, video snimke i fotografije donosiće naši reporteri sa lica mesta... 

BLOG UŽIVO:

22.20 - Vanaj drugi golman po broju ukroćenih šuteva

Vanja Milinković Savić je bio jedina svetla tačka protiv Brazila, naš golman je sprečio rezultasku katastrofu na prvom meču Svetskog prvenstva u Kataru.

Foto: Tanjug/AP

Trenutno, Vanja je drugi najuspešniji golman na Mundijalu ako se gleda broj ukroćenih šuteva, imao ih je čak sedam protiv južnoameričke selekcije.

22.00 - Engleska i Sjedinjene Američke Države su odigrali meč bez golova 

20.30 - Selektor Argentine obećao borbu

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Skaloni pričao na konferenciji za medije pred meč sa Meksikom.

Foto: REUTERS/Agustin Marcarian

-  Znamo da imamo odgovornost jer je cela zemlja uz nas. Mirni smo pošto znamo da ćemo ostaviti posledju kap znoja na terenu kako bismo promenili situaciju. Želim da ljudi vide kakva je ovo grupa, šta je dala i šta još može da pruži. I oni veruju u nas, dugo je sve bilo savršeno i jednostavno (niz od 36 utakmica bez poraza), ali sada nam je svako potreban. Možemo da izgubimo, ali moramo da nastavimo da radimo i vratimo se. Takav sam bio kao igrač - rekao je Skaloni.

20.00 - Selektor Meksika optimističan

Selektor fudbalske reprezentacije Meksika Herardo Martino ocenio je danas da će utakmica sa Argentinom biti ključna za oba tima

- Znam koliko je ova utakmica važna za Meksiko i Argentinu. Znam da budućnost ova dva tima zavisi od sutrašnje utakmice. Kada smo videli raspored, nismo razmišljali o ovom scenariju - rekao je Martino novinarima pred utakmicu koja će biti odigrana u subotu.

19.15  - OGLASIO SE NEJMAR!

Brazilac se povodom  povodom povrede oglasio na društvenim mrežama.

Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

- Ponos i ljubav koju osećam noseći ovaj dres ne može da se objasni. Da mi je Bog dao da biram gde ću se roditi, bio bi to Brazil. Ništa mi nije dato na tacni, uvek sam morao da jurim za svojim snovima i životnim ciljevima. Nikada nikome nisam želeo zlo, a pomagao sam onima kojima je to bilo potrebno. Danas je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri i to ponovo na Svetskom prvenstvu. Povređen sam. Boleće, ali sam siguran da ću dobiti šansu da se vratim i učiniću sve da pomognem svojoj zemlji, saigračima i samom sebi. Tako dugo čekanje da bi me neprijatelj olako skrajnuo? Nikada! Ja sam sin svemogućeg Boga i moja vera je beskonačna - napisao je Nejmar.

19.00 - Fudbalske reprezentacije Ekvadora i Holandije (0:0) odigrale su nerešeno meč drugog kola na Mundijalu

18:40 - Kapiten Ekvadora Ener Valensija nispisao je istoriju na utakmici protiv Holandije.

Pogledajte kako OVDE

18:24 - I Rusija ima predstavnika na Mundijalu! Tamnoputi kamerunski fudbaler tvrdi da je 95 odsto Rus! 

Opširnije OVDE.

17.00 - Počela je utakmica 2. kola A grupe Mundijala Holandija - Ekvador.

Blog uživo možete pratiti OVDE.

16:50 - Definitivno! Najnovija vest iz brazilske reprezentacije: Nejmar zbog povrede zgloba zarađene u meču proti Srbije propušta minimum dve preostale utakmice grupe G Svetskog prvenstva.

Foto: Predrag Milosavljević

Opširnije OVDE.

16:28 - Orlovi su imali veliku podršku na tribinama Lusaila protiv Brazila. na tribinama je bila i Ivanka Tramp, ćerka bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa sa porodicom.

Opširnije OVDE.

Raspored utakmica:
 

Vels-Iran 0:2 (0:0)
Češmi 90+9, Rezajan 90+11

Katar-Senegal 1:3 (0:1)
Muntari 78 - Dija 41, Didiju 49,Dijeng 84

Holandija-Ekvador 17:00
Engleska-Amerika 20:00 

 

15.46 -GOOOOL! Senegal vodi 3:1, Dijeng 84 je strelac Prilikom udarca Dijenga zakačila je lopta Huhija i promenila pravac. 

15.42 - GOOOL! Istorijski gol za selekciju Katara! Domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu postigao je prvi pogodak na najvećoj fudbalskoj smotri. Mohamad Muntari bio je najviši u skoku  i sa pet metara udaljenosti savladao je Mendija! Imaćemo dramu?

15.11 - GOOOOL! Senegal vodi 2:0 Samara Didiju je strelac. Ismail Žakobs je izveo korner, ubacio je na prvu stativu, a Famara Didiju je poslao loptu u suprotan ugao.

 

14.41 - GOOOL! Vodi Senegal! Bulaje Dija postiže pogodak posle velike greške domaće odbrane!  Katastrofalna greška beka Ahmeda koji je u kaznenom prostoru trebalo da izbije loptu, ali je uštopovao i pao na zemlju, a na nju je samo natrčao Dia koji je sa 10 metara pogodio desni donji ugao.

 

14.26 - Na početku meča između Srbije i Brazila Nejmar se našao na udaru srpskih navijača kojima je znao da odgovori.  U jednom od prvih opasnih napada Brazilci su izborili korner sa leve strane, koji je trebalo da izvede Nejmar. Navijači sa srpskim zastavama su bili u blizini tog ugla terena, pa su zviždali zvezdi Brazila pre izvođenja prekida. Ali, ni Nejmar nije cvećka. Dok je prilazio lopti, gestikulacijom je pokazao navijačima da ih ne čuje i tako dodatno isprovocirao zvižduke.

Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

 

 

14.00 - Počeo je meć između Katara i Seneggala, nema golova posle pola sata igre.

13.00 - GOOOOOL! Iran stavlja tačku, pobeda protiv Velsa 2:0. Sevnula je kontra, a završio ju je Rezajan. Bocnuo je loptu i prebacio Vorda za delirijum na tribinama - 2:0!

 

12.58 -  GOOOOOOOOOOL! VODI IRAN 1:0! Projektil Češmija! Iran je došao do vođstva u 99. minutu! 

12.49 - Nema gola! Torabi šutira tik pored stative. Gađao je gornji desni ugao i malo je falilo da Iran povede u samom finišu

12.47 - Crveni karton za Vejna Henesija! Sudija mu je prvo dao žuti, ali je nakon VAR-apokazao crveni jer je video kako je pokosio Taremija.

12.44 - Šansa za Vels. Odbijena lopta je došla do Kifera Mura, on je odlaže za Bena Dejvisa, a on šutira iznad prečke!

12.13 - Ludiloooo! Neverovatna akcija! Azmun izbija sam pred golmana Velsa, uspeo je da ga savlada, ali lopta nije ušla u gol, pogodila je stativu. Lopta se odbija Golizadehu koji šutira sa ivice šesnaesterca, ponovo je Henesi bio savladan, a ponovo lopta pogađa stativu!

 

Foto: Tanjug

 

11.15 - GOOOOL! Iranci su počeli da slave, ali VAR... Ali Golizadeh je zatresao mrežu Velsa, ali deluje da je bio u nedozvoljenoj poziciji prilikom dodavanja Serdara Azmuna. To je VAR i potvrdio, ostaje 0:0.

 

11.00 - Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi nada se da će igrači biti spremni za naredne dve utaknice na Mundijalu.

- Dok god postoji šansa, dok možete da rešavate svoju sudbinu, treba verovati. Imamo dve utakmice, verujemo i znamo šta nam je činiti. Brazil treba da se zaboravi, samo me interesuje zašto smo fizički pali, zašto nismo trčali kao u prvom poluvremenu. Posle svega što je naš posao, moramo da se okrenemo i budemo spremni za ono što nas čeka, Kamerun i Švajcarska. Treba da pobedimo, a pobede mora da zaslužimo i da molimo Boga da nam igrači budu bolji u fizičkom smislu i da ne osećaju bolove - kazao je za RTS selektor Dragan Stojković.  Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

11.00 - Počeo je meč Velsa i Irana!

09:50 - Pod stravičnim pritiskom poslednjih meseci je Kristijano Ronaldo. Utisak je da je jedan od najboljih fudbalera svih vremena bio u nezavidnoj poziciji, ali da posle svake kiše dođe sunce, dokazao je na meču protiv Gane, kada je proglašen za najboljeg igrača utakmice. Ipak, nakon jednog pitanja na kofereniciji, promenio je raspoloženje i poručio samo jedno! Više OVDE

Foto: printscreen

 

09:32 - Evo kako su mediji u regionu pisali o Srbiji nakon poraza od Brazila! Hrvati kao da su jedva dočekali! 

09:04 -  SILVA OPLEO PO PIKSIJU!

Tijago Silva otvoreno kaže da su iz posebnog razloga nameračili na "Orlove". Brazilac kaže da ih je selektor Dragan Stojković pre meča isprovocirao izjavom, da nije pokazao poštovanje. Da podsetimo, Piksi je samo šaljivo  prokomentarisao kako će Orlovi protiv četvorice napadača Brazila. Nije mu ni na kraj pameti bilo nekoga da uvredi, a šta je sve Silva rekao, možete pročitati OVDE

Foto: Pedja Milosavljević

 

08:44 - HRVAT IZVREĐAO ORLOVE

Bivši trener Dinama i stručni konsultant HRT-a, Nenad Bjelica, prokomentarisao je meč između Srbije i Brazila i kao da je jedva dočekao da prozove "Orlove", a potcenjivački je pričao o Srbiji! Šta je sve rekao, pročitajte OVDE

08:29 - Desanka Stojković, majka selektora srpske reprezentacije sa strepnjom je pratila meč sa Brazilom (2:0), jer je, kako kaže, znala da „Orlovi“ nisu imali sreće sa žrebom, te da će njen sin imati težak zadatak.

- Gledala sam izvlačenje onih kuglica, i kada se uhvatiše za Brazil baš mi je bilo žao. Kažem Draganu "Sine, pa gde baš oni da vam zapadnu, mnogo su jaki! A, on mi je rekao". Takva nam je sreća bila, ali borićemo se do kraja!  -rekla je Desanka. Šta je Piksijeva majka rekla kasnije, pročitajte OVDE.

Foto: D.K.

 

08:06 - Pogledajte reakciju selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, iz koje je bilo i te kako jasno da je pobesneo zbog jučerašnjih dešavanja na terenu OVDE

Foto: Predrag Milosavljević

 

08:03 - Nadali smo se i verovali da Srbija može da uradi Brazilu ono što je Saudijska Arabija Argentini, ali sve je ostalo na tome. Ipak, prilika za popravni je tu i dalje sve zavisi od nas, dok su Brazilci potpunom dominacijom opravdali ulogu favorita koja im je dodeljena uoči Mundijala. Nakon meča tamošnji mediji su veličali svoje, ali i potkačili naše igrače. Ocene koje su dali svojim asovima i šta su zamerili našim možete videti OVDE

08:01 - Četvrtak je obeležila pobeda Brazila nad Srbijom od 2:0,  a najzanimljive događaje u danu za nama možete videti OVDE

Foto: Predrag Milosavljević

 

 

08.00 - Grupna faza Mundijala u Kataru igraće se od 20. novembra do 3. decembra. Osmina finala na rasporedu je od 3. do 6. decembra, četvrtfinale je 9. i 10. decembra, a polufinala 13. i 14. Meč za treće mesto je 17. a veliko finale 18. decembra  na stadionu Lusail, 15 kilometara severno od Dohe.

08.00 - Raspored svih utakmica i rezultate možete da pratite OVDE.

08:00 - Dobro jutro i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, gde možete pratiti najzanimljivija dešavanja iz Katara


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija