• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vladimir Tomković

26.11.2022

10:17

INFORMER SAZNAJE! Evo šta je Piksi rekao igračima na sastanku! MUNDIJAL POČINJE U PONEDELJAK!

Predrag Milosavljević

Fudbal

INFORMER SAZNAJE! Evo šta je Piksi rekao igračima na sastanku! MUNDIJAL POČINJE U PONEDELJAK!

Podeli vest

U petak je odrađen prvi trening reprezentacije Srbije posle poraza od Brazila u prvom kolu grupne faze Mundijala, a imao je svašta da kaže selektor Drgaan Stojković svojim pulenima

Obraćao se selektor reprezentacije oko 20 minuta svojim igračima, okupio je Stojković fudbalere u krug na centru terena, a Informer saznaje šta im je iskusni stručnjak poručio!

Piksi je okupljenim "orlovima" rekao da moraju da dignu glavu gore, da nemaju razlog da padaju i da osećaju bilo kakvo nezadovoljstvo ili očajanje zbog rezultata protiv Brazila. 

Foto: Tanjug

 

Jasno je srpski selektor stavio do znanja našim igračima da Brazilci imaju mnogo jaku selekciju i da su ovom trenutku verovatno i najjači na svetu. Takođe, ispričao im je kojim stvarima nije bio zadovoljan na utakmici, nabrojao im je sve bez izuzetka.

Ipak, Piksi je poručio da se sve to da ispraviti i da će to biti bolje na narednim utakmicama. Dodao je i da za njih svetsko prvenstvo počinje u ponedeljak i da su znali da im sudbina zavisi od Kameruna i Švajcarske!

Za kraj je proslavljeni bivši as, a danas stručnjak, rekao igračima da im veruje, da očekuje da budu pozitivni i dobro raspoloženi, da želi njihovo najbolje izdanje da vidi u te dve utakmice i da veruje u dve pobede!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zzz

pre 1 godinu

Prvenstvo je vec pocelo. Ovakve price su glupost, nisu brazilci vanzemaljci da se trebamo zadovoljiti porazom. Pogresan stav totalno, zato i gubimo.

dejan

pre 1 godinu

U ponedeljak moze da pocne sveetsko prvenstvo ali moze i da se zavrsi.srecno Srbijo.

Mane

pre 1 godinu

Ja neznam kakav je govor gospodin Piksi održao našim fudbalerima pred meč sa Brazilom ali su Brazilci to shvatili kao nipodaštavanje.Naprotiv Gospodin Piksi zna ko su brazilci i nije bilo namere u smislu nipodaštavanja i nije bilo namenjeno njima.Naime On je pre podizao moral našim igračima i to je bilo namenjeno našim fudbalerima.Međutim,Ja nisam fudbalski trener i neznam mnogo o fudbalu ali dosta znam o psihološkim aspektima čoveka i uticaju podsvesti.Naše fudbalere je uništio aspekt strah od uspeha iz same podsvesti.Ono što je generacijama građeno u podsvesti igrača jeste nepobedivost Brazilaca i to se nemože preko noći anulirati.Podsvesno postoji veliki respekt i to je na kraju nadjačalo nipodaštavanje.Mislim da naš Gospodin Piksi želi da postigne ono što su naše odbojkašice postigle,a njima je ipak trebalo par godina da shvate sličnu situaciju u kojoj se danas nalazi naša fudbalska reprezentacija.Mislim da je pametnije sada ne pritiskati fudbalere i jednostavno dati im mir i prostor odnosno da smire svoj um,Ništa više od toga.Ne treba da zapinju"mentalno"jer će se brzo izduvati.Treba ući u igru borbenog duha ali sa 70% intezitete i to držati sve do momenta kada malo nadjačaju protivnika ,a tek onda malo pojačati mentalni tempo-volju.Najvažnije kada se preuzme inicijativa ne stati do kraja utakmice ma koji "povoljan"rezultat bio.Što se tiče podsvesti ona je odgovorna za razne naše zavisnosti.Na primer ako strastveni dugogodišnji pušač želi da ostavi cigarete ,onda nije dovoljno reći Ja od danas ostavljam cigarete,bar ne velikoj većini.Nije dovoljno nasilno izolovati tu osobu u smislu nikotinskog karantina jer će ta osoba stalno biti u iskušenju.Ono što treba ta osoba da uradi jeste da svaki put kada zapali cigaretu pa makar bilo to i 50 puta dnevno stvoriti sliku i osećaj nečeg stvarno odvratnog.Znači On puši ali samo treba stvoriti takav mentalni ambijent gađenja a ne uživanja jer tako reprogramiramo podsvet.Nisu hemikalije-hormoni stresa ili sreće ti koji pokreću zavisnost već mentalni program podsvest.Kada se recimo 15 dana pridržavate ovog pravila Vi ste gotovo reprogramirali podsvest i svaki put kada hoćete da zapalite cigaretu vaš mozak će osećati odvratnost a ne želju.Zašto baš 15 dana autogenog treninga a ne hipnoza?Zato što mozak nije kompjuter u smislu da te podatke tek jednostavno možete upisati i odmah primeniti.Ipak treba da se stvore nove konekcije u raznim delovima mozga i da mentalni trening se materijalno manifestuje u samom mozgu.Da dobro utvrdi gradivo.Gađenjem ste anulirali želju ,a ta želja podstiče lučenje hormona stresa ili sreće pa se stvara povratna sprega gde jedna drugu eksponencijalno pojačavaju.U lancu mentalni sklop materijalno telo dovoljno je uticati na mentalni sklop duže vreme da se taj lanac raskine.Izvinite što sam ovoliko dužio ali bila mi je namera da kristališem ono što sam hteo da prenesem-samu suštinu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija