• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2022

16:15 >> 18:58

FRANCUZI SLAVE SVEMOĆNOG MBAPEA! Trikolori SUROVO KAZNILI danske promašaje! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

FRANCUZI SLAVE SVEMOĆNOG MBAPEA! Trikolori SUROVO KAZNILI danske promašaje! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Francuske savladali su Dansku sa 2:1 (0:0) u drugom kolu grupne faze Svetskog prvenstva

Imala je Danska jedinstvenu priliku da postane prva reprezentacija koja je savladala Francusku tri puta u kalendarskoj godini. Imala je selekcija Kaspera Hjumlanda svoje "momente" na stadionu 974 u Dohi, ali je aktuelni prvak evrope surovo kaznio sve promašaje Danaca i pobedom obezbedio plasman u nokaut fazu Mundijala - 2:1 (0:0). 

Foto: Tanjug/AP

Francuzi su u prvom poluvremenu svesno prepustili posed selekciji Danske budući da im je bilo jasno da će teško protiv postavljene odbrane. Uspevali su Trikolori na mahove da zaprete golu Kaspera Šmajhela, a najopasniji bio je Olivije Žiru koji je večeras jurio 52. pogodak u dresu reprezentacije kako bi postao najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima. 

Do toga nije došlo iako je napadač Milana imao nekoliko dobrih prilika, ali su Viktor Nelson i Andreas Kristensen bili u svakom trenutku na pravom mestu. Danci su uspešno neutralisali i Kilijana Mbapea, a najveći problem predstavljao je Antoan Grizman koji je imao odrešene ruke na sredini terena. Ipak, golova posle prvih 45 minuta nije bilo iako uzbuđenja nije falilo. 

Danska je ušla nešto ofanzivnije u nastavku susreta, a prvu pravu šansu imao je rezervista Martin Brejtvajt. Na mestu je u toj situaciji bio Ugo Ljoris, a svega pet minuta kasnije Francuska je preko Kilijana Mbapea povela. Sačekao je napadač Pari Sen Žermena povratnu loptu Tea Ernandeza i rutinski matirao Kaspera Šmajhela za vođstvo Trikolora. 

Ipak, kratko je trajalo slavlje Francuske na stadionu 974 u Dohi. Danska je krenula na sve ili ništa. Ređale su se prilike pred golom Ljorisa, ali je kapiten Trikolora odolevao sve do 68. minuta kada je posle kornera najviši u skoku bio Andreas Kristensen i doneo izjednačenje svojoj ekipi. 

To nije bilo sve od Danske budući da je sa ofanzvinim izmenama Kasper Hjulmand pokazao da želi čitav plen u susretu sa prvakom sveta. Najbolju šasnu da donese preokret Danskoj imao je Brajtvajt u 81. minutu. Napadač Espanjola savladao je Ljorisa, ali je stativa zaustavila njegov pokušaj, a ubrzo je stigla surova kazna. 

Kignsli Koman i Antoan Grizman napravili su opštu pometnju na desnoj strani posle kontranapada Francuske, as Atletiko Madrida je poslao sjajan centaršut na drugu stativu gde je spreman čekao Mbape i "stomakom" uneo loptu u gol koji čuva Kasper Šmajhel. Bilo je to sve od uzbuđenja budući da je Didie Dašan sa dve izmene zatvorio utakmicu i stigao do druge pobede te plasmana u nokaut fazu takmičenja. 

Foto: Tanjug/AP

FRANCUSKA - DANSKA  2:1 (0:0)

Strelci: Mbape 61, 86 - Kristensen 68
Stadion 974, Doha   Sudija: Simon Marčinjak, Poljska

Francuska: Ljoris - Ernandez, Upamekano, Varan, Kunde - Čuameni, Rabio, Grizman - Mbape, Žiru, Dembele
Selektor: Didie Dešan

Danska: Šmajhel - Andersejn, A. Kristensen, Nelson - Mele, Eriksen, Hojbjerg, Kristensen - Lindstrom, Konrelius, Damsgard
Selektor: Kasper Hjulmand

UŽIVO: 

Drugo poluvreme:

94. minut - Pokušava Danska da dođe do izjednačenja u finišu utakmice, ali se Francuska izuzetno brani. 

90. minut - Igraće se još šest minuta u drugom poluvremenu!

86. minut - GOOOOOOOOOOOOL - 2:1! Sjajno je Kilijan Mbape sačekao centaršut na drugoj stativi i praktično ugurao loptu u gol posle asistencije Antoana Grizmana!

81. minut - STATIVA! Imao je Martina Brajtvajt veliku šansu da matira Uga Ljorisa posle centaršuta Kaspera Dolberga, ali je okvir gola zaustavio njegov pokušaj! 

80. minut - Opsada Šmajhelovog gola! Šteta što pokušaj Adrijena Rabioa nije završio u mreži budući da bi to bez sumnje bio najlepši gol na ovogodišnjem Mundijalu - 1:1!

77. minut - Dvostruka promena u reprezentaciji Francuske. Igru su napustili Rafael Varan i Usman Dembele, a priliku dobili Ibrahima Konate i Kingsli Koman. U timu Danske Kasper Dolberg je zamenio Mikela Damsgora.

73. minut - Izrastao je sada Ugo Ljoris u heroja Francuske! Imao je Lindstrom zicer, ali je sa pet metara uspeo da pogodi kapitena Trikolora, ostaje 1:1!

Foto: Tanjug/AP

70. minut - Rasplamsala se borba na stadionu 974 nakon gola Danske! Čini sa bodom neće biti zadovoljni ni u jednom ni u drugom taboru!  

68. minut - GOOOOOOOOOOL - 1:1! Nije dugo trajalo slavlje Francuza! Danska je krenula ofanzivno nakon primljenog gola, a nagrada za napadački pristup stigla je posle kornera. Sjajno je reagovao Andreas Kristensen! 

66. minut - Moraju Danci da krenu na sve ili ništa nakon gola Francuske! Sada su dva puta preko Joakima Melea zapretili Francuskoj. 

61. minut - GOOOOOOOOOOL - 1:0! Poklelka je odbrana Danske po prvi put na ovom meču, a krvci za to su Teo Ernandez i Kilijan Mbape. Sjajno su Francuzi kombinovali po levoj strani i u dva poteza matirali Šmajhela.

58. minut - Nakon uvodnog pritiska Danske Francuzi se polako oslobađaju i sve češće ulaze na polovinu rivala. Ipak, još uvek odbrana Danaca deluje neprobojno posebno kada se postave u dva bloka ispred golmana Kaspera Šmajhela. 

55. minut - Agresivnija je Danska od kako je Brajtvajt na terenu. Napadač Espanjola je očigledno uneo energiju u igru skandinavske reprezentacije, a sada je bio i u dobroj poziciji posle kornera, ali je bio u nedozvoljnoj poziciji. 

50. minut - Sada nalet Kilijana Mbapea koji je pobegao svojim čuvarima, ali je još jednom na mestu bio Andreas Kristensen! Za sada, štoper Danske igra bez greške.

Foto: Tanjug/AP

48. minut - Nešto otvorenija igra Danske u prvim minutima nastavka. Sada je Kristijan Eriksen pokušao da uposli Martina Brajtvajta koji je čekao centaršut u srcu kaznenog prostora, ali kapiten nije uspeo da ga "pogodi" - 0:0!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Odmah je Hjulmand posegao za izmenom, a na terenu je Martin Brajtvajt koji je zamenio Andreasa Kornelijusa. 

Prvo poluvreme: 

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme na stadionu 974 u Dohi! Uzbuđenja nije manjkalo tokom 45 minuta, ali je utisak da fale golovi! 

43. minut - Oštar start Žila Kundea koji je faulirao Viktora Nelsona i zbog tog prekršaja mu je Simon Marčinjak pokazao žuti karton. 

41. minut - Sada je Antoan Grizman bio u dobroj situaciji da matira Šmajhela, ali je ponovo Viktor Nelson bio na mestu. Izuzetno sigurno deluje poslednja linija Danske u prvom poluvremenu. 

39. minut - Nova šansa za Olivijea Žirua koji večeras juri rekord. Mogao bi golgeter Francuske mogao da postane najbolji strelac u istoriji reprezentaciji, ali je sada Viktor Nelson osujetio njegov pokušaj. 

Foto: Tanjug/AP

36. minut - VELIKA ŠANSA! Odjednom je sevnula kontra Danske preko Andreasa Kornelijusa i Lindstroma. Napadač Kopenhagena dobio je sjajan pas iza leđa francuske odbrane, šutirao je, ali je uspeo da pogodi samo spoljni deo mreže. Malo je falilo da Danci povedu posle prvog šuta ka golu Uga Ljorisa - 0:0!

34. minut - Ponovo je visio gol u vazduhu... Kasper Šmajhel je još jednom bio na "vetrometini" budući da je Mbape proleteo Rasmusa Kristensa i asistirao Grizmanu, ali je golman Danske uspeo da zaustavi njegov udarac, a nakon toga sjajno reaguje i Hojbjerg. 

31. minut - Opšta opasnost pred golom Danske. Sevnula je kontra Francuske, ovoga puta preko Kilijana Mbapea, lopta je stigla na drugu stativu gde je spreman čekao Kunde, ali je sjajan u bloku bio Andreas Kristijansen, a potom je lagano intervenisao i Kasper Šmajhel, ostaje 0:0!

28. minut - Čini se da su se Francuzi svesno povukli i prepustili posed Danskoj kako bi imali što više prostora za kontru. Ipak, selekcija Kaspera Hjulmanda za sada ne greši. 

23. minut - Još jedan žuti karton za Dance. Sada je Simon Marčinjak pokazao žuti karton Andreasu Kornelijusu koji je zakasnio i zgazio Olivijea Žirua. 

Foto: Tanjug/AP

20. minut - Sada dobar nalet Danske, ali se u kaznenom prostoru nije snašao Damsgard. Otvorilo je to kontru za Kilijana Mbapea posle dobre reakcije Antoana Grizmana. Morao je da ga ruši Andreas Kristensen i dobio žuti karton zbog oštrog starta. 

16. minut - Glavna zvezda dosadašnjeg dela meča je bez sumnje Olivije Žiru! Napadač Francuske ponovo je čekao centaršut na petercu, ovoga puta je njegov udarac otišao preko glave, a nakon toga se "pokačio" sa Joakimom Andersonom. 

13. minut - Novi nalet Trikolora nakon centaršuta Antoana Grizmana loptu je pred Žiruom sklonio Kornelius! Imali su Francuzi još jedan pokušaj posle kornera, ali je ovoga puta dobro reagovao Kasper Šmajhel. 

10. minut - Velika šansa za Francusku! Sada je Teo Eranendez prošao po levoj strani, poslao sjajan centaršut u srce kaznenog prostora. Uspeo je loptu da primiri Olivije Žiru, ali je na vreme ponovo reagovao Andreas Kristensen - 0:0!

8. minut - Sada opasnost pred golom Uga Ljorisa, Kristijan Eriksen je pokušao da proigra Mikela Damsgarda, ali se danski napadač nije najbolje snašao te je golman Trikolora imao lak zadatak i uspešno  zabeležio prvu intervenciju na meču. 

Foto: Tanjug/AP

6. minut - Opasan nalet Francuske posle kontranapada. Sve je započeo Osman Dembele dobrim driblingom, a as Barselone mogao je da bude i egzekutor. Ipak, njegov udarac posle asistencije Kilijana Mbapea blokirao je Andreas Kristensen - 0:0!

3. minut - Danska daleko agresivnija na startu meča, naterali su Skandinavci prvaka sveta da se brani izuzetno plitko na svojoj polovini. Ipak, prostora  za konkretnu akciju nema budući da su svi prilazi golu Uga Ljorisa zatvoreni. 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra kreću fudbaleri Danske! 

16:15 - Dobro došli na lajv prenos utakmice drugog kola grupne faze Svetskog prvenstva između Francuske i Danske. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija