• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2022

18:50

HAOS U GRUPI SRBIJE! Navijači KAMENOVALI kuću "izdajnika"! Majka napadača OPTUŽILA savez - Eto je REKETAŠ! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

HAOS U GRUPI SRBIJE! Navijači KAMENOVALI kuću "izdajnika"! Majka napadača OPTUŽILA savez - Eto je REKETAŠ! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Švajcarske savladala je Kamerun u prvom kolu grupe G, u kojoj se još nalazi i reprezentacija Srbije, a strelac odlučujućeg gola bio je Bril Embolo

Napadač Sajdžija je postigao jedini pogodak na utakmici (1:0), a gol nije želeo da proslavlja, budući da je rođeni Kamerunac koji nastupa za reprezentaciju Švajcarske.

Iako je Bril Embolo posle gola podigao ruke, ne želeći da slavi, u znak izvinjenja sunarodnicima, dva dana posle trijumfa nad Sajdžijama, njegova porodična kuća je - napadnuta!

Naime, navijači su u znak „izdaje“ tokom organizovanih protesta, kamenovali kuću napadača Monaka. Psovke, nezadovoljstvo, nekoliko kamenica... Na sreću nije bilo povređenih, ali svakako ne baš pristojna slika u za momka rođenog u Kamerunu koji je, ipak, izabrao da igra za Švajcarce.

- Ostavite mi sina na miru - urlala je Žermen Embolo, majka centarfora koji je ni kriv, ni dužan, u centru pažnje i nastavila:

- Švajcarska ga je fudbalski odgajila i on je samo obavio posao za tu državu. A vi (Kamerunci, op. au), umesto da i sami trenirate talente, samo se bavite smicalicama. Morate da date određenu sumu novca kako biste bili u Utopiji (kompanija koja se bavi pi-arom Samuela Etoa, aktuelnog predsednika tamošnjeg fudbalskog saveza) dok Švajcarci obrazuju moje dete.

Nije samo majka Brila digla glas protiv legendarnog napadača koji je sada na predsedničkoj funkciji kamerunskog fudbala.

- Dugo sam odlagao odluku za koju reprezentaciju ću da igram. Bilo je teško prelomiti. Onda sam jednog dana shvatio da želim da budem član selekcije Švajcarske. Da povratka nema. U porodici je bilo članova koji su ohrabrivali oba izbora, ali su svi poštovali moju odluku - izjavio je svojevremeno Embolo.

Selektor Kameruna Song je ponosan na centarfora Kneževa.

- Naš momak je bio strelac za Švajcarsku, iako bih više voleo da je to uradio u dresu naše reprezentacije. Znam ga vrl dobro, povremeno se i čujemo, ja sam kao njegov veliki brat. To što igra za drugu selekciju ne znači da bi naša zajednica trebalo da se „cepa“ - istakao je selektor Kameruna Rigobert Song, narednog rivala Srbije, u ponedeljak od 11 časova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija