• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2022

17:36

FIFA POKRENULA POSTUPAK PROTIV SRBIJE! Orlove čeka kazna zbog sporne ZASTAVE u svlačionici

Pedja Milosavljević

Fudbal

FIFA POKRENULA POSTUPAK PROTIV SRBIJE! Orlove čeka kazna zbog sporne ZASTAVE u svlačionici

Podeli vest

Svetska kuća fudbala (FIFA) pokrenula je postupak protiv fudbalske reprezentacije Srbije zbog spornog simbola, na koji su se žalili iz lažne države Kosovo

Jarbol sa natpisom "Nema predaje", koju su "orlovi" okačili u svlačionici pred meč sa Brazilom, a na kojoj se nalazi Kosovo i Metohija u bojama srpske zastave, zbog čega su se žalili iz saveza tzv. Kosova.

Srbija je poražena u protiv Brazila poraženi rezultatom 0:2, dok je veliku pažnju privukla sporna zastava na kojoj su se našli simboli naše države, a koja je podeljena putem Tvitera nekoliko stotina puta.

Tim povodom oglasio se i portparol FSS Milan Vuković, dok je zastava u svlačionici bila između mesta na kojima su sedeli Miloš Veljković i Andrija Živković, a na njoj je pisalo "Nema predaje", koju srpski navijači često ističu na sportskim mečevima.

Ovakav potez srpskih fudbalera su u sedištu FIFA razumeli kao kršenje pravila, pa su pokrenuli postupak.

 

Predstavnici lažne države Kosovo tražili su reakciju nadležnih iz Svetske kuće fudbala, a ona je stigla, kako je preneo Rojters.

Treba očekivati kaznu za Orlove, samo se nadamo da neće biti velika, već će se raditi o novčanom kažnjavanju ili u najboljem slučaju opomenom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 1 godinu

Licemeri. Svi igraju po Zapadu i ako se zapica ovde ili dodje do izolacije Srbije oni ce da Srbuju sa Zapada. Borjan je jos gori.

Šumadinac

pre 1 godinu

Bre baš ste smešni, lažna država Kosovo je članica FIFE, pa kaznu dobivamo od lažnjaka. Mi ko narod se moramo osvestiti i živjeti u stvarnosti a ne stalno loviti fatamorganu.

Čiča Avalski

pre 1 godinu

Znači ponovo LAŽETE I KENJARITE ... pravite senzacije od gluposti - to vam odgovara, takav vam je gazda.

Dragi

pre 1 godinu

Ako FIFA kazni Srbiju, čak i simbolično, onda mora da usledi adekvatna reakcija sa naše strane. Ako je KiM deo Srbije, a jeste, onda svi fudbaleri i stručni štab moraju da nose majice sa natpisom "NEMA PREDAJE". To je samo odgovor na sraman postupak FIFA-e. Da li je FIFA kažnjena zbog načina prijema Kosova u članstvo, iako nije članica UN-a. Mi smo još tada trebali da napustimo FIFA-u. Pa nije valjda da nam je važniji fudbal od KiM? Evo, ta banda iz FIFA-e je suspendovala Rusiju iz članstva. Pruža nam se jedinstvena prilika da budemo na pravoj strani istorije. Pridružimo se Rusiji. U protivnom...gazimo vlastiti Ustav, pi kome je KiM deo Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija