• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2022

19:00

KRALJ MESI ODBRANIO DOMOVINU! Kapiten Leo RAZBIO MEKSIČKI ZID! Remek-delo i asistencija, koja OSTAVLJA Gaučose u trci za osminu finala! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

KRALJ MESI ODBRANIO DOMOVINU! Kapiten Leo RAZBIO MEKSIČKI ZID! Remek-delo i asistencija, koja OSTAVLJA Gaučose u trci za osminu finala! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalske reprezentacije Argentine savladala je Meksiko rezultatom 2:0 (0:0) u drugom kolu C grupe Svetskog prvenstva na "Lusail" stadionu

Prvi od dva pogotka, koji su ostavili šanse Skalonijevom timu da se domogne osmine finala, postigao je onaj od koga se najviše i očekivalo. Leo Mesi je majstorijom u 64. minutu nadmudrio Očou i učinio da Gaučosi protiv Poljske u poslednjem kolu odlučuju o svojoj sudbini i plasmanu u narednu fazu.

Iako je Gaučosima ovaj meč bio od izuzetne važnosti za plasman u osminu finala, do odlaska na odmor nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku pred golom Očoe.

Samo dva put zapretili su Meksikancima, ali to su više bile poluprilike nego izrazite šanse. Najpre preko Lea Mesija iz "slobodnjaka", kada je kapiten Argentinaca direktnim udarcem pokušao da iznenadi Očou, koji je izboksovao loptu.

U drugom slučaju, posle kornera i kratke kombinacije Mesija i Di Marije, usledio je centaršut, koji je glavom zahvatio Lautaro Martinez, ali ne na način kako je želeo, pa je i ta prilika propala.

Foto: Tanjug

 

Sombrerosi orijentisani na odbranu svog gola, pokušavali su udarcima sa distance da ugroze Emilijana Martineza, pa je jednu od retkih šansi imao Vega u samom finišu prvog poluvremena. Izveo je slobodan udarac po sredini gola sa 20 metara, da bi golman Aston Vile bravuroznom intervencijom ostao nesavladan.

Bez golova se otišlo na poluvreme.

ARGENTINA - MEKSIKO 2:0 (0:0)

STADION: "Lusail". Sudija: Danijele Orsato (Italija). Strelac: Mesi 64, Fernandez 87. Žuti kartoni: Arauho (Meksiko), Montijel (Argentina), Gutijerez (Meksiko), Erera (Meksiko), Alvarado (Meksiko)

ARGENTINA (4-1-2-3): E.Martinez - Montijel (od 63. Molina), Otamendi, Martinez, Akunja - Rodrigez (od 57. Fernandez), De Pol, Makalister (od 69. Palasios) - Mesi, Di Marija (od 69. Romero), L. Martinez (od 63. Alvarez)

MEKSIKO (5-3-2): Očoa - Alvarez (od 66. Himenez), Montes, Moreno, Arauho, Galjardo - Erera, Gvardado (od 42. Gutijerez), Čavez - Lozano (od 74. Alvarado), Vega (od 66. Antuna)

 

Standings provided by Sofascore

 

U nastavku daleko bolji fudbal nego u prvih 45 minuta. Argentinci su krenuli na sve ili ništa i to im se isplatilo.

Vođstvu je prethodio "slobodnjak" Mesija preko gola, dok je Čaveš u poslednjem trenutku osujetio centaršut Di Marije.

I, onda u 64. minutu hirurški precizan udarac Lea Mesija, sa ivice šesnaesterca tamo gde je trebalo pogodio je kapiten Gaučosa, smestivši loptu iza leđa Giljerma Očoe, za svoj osmi pogodak na Mundijalima, a veom značajan za vođstvo svog tima.

Foto: Tanjug

 

Pokušavali su do kraja Meksikanci da dođu do izjednačenja. Disciplinovanom igrom u odbrani Argentinci su odgovorili na svaki iole ozbiljniji napad Sombrerosa i iz kontri pokušavali da dođu do drugog pogotka.

A onda je sve dileme rešio ponovo Mesi, koji je sjajno izveo korner u 87. minutu, a Enco Fernandezu samo preostalo da preciznim udarcem udari pečat na trijumf Argentine od 2:0 i nadu da će zaigrati u narednoj fazi takmičenja.

Ukoliko savladaju Poljsku u poslednjem kolu Argentinci će kao prvoplasirani završiti u C grupi.

TOK MEČA

90+6. minut - Gotovo je! Argentina je upisala prvu pobedu na Svetskom prvenstvu, savladavši Meksiko sa 2:0!

90. minut - Igraće se još šest minuta nadoknade meča.

87. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!! Enco Fernandez postiže drugi gol na meču i stavlja tačku, posle kornera Mesija preciznim udarcem potpisuje pobedu Argentine - 2:0!!!

86. minut - Četvrti korner za Argentinu izveo je Mesi

84. minut - Imao je korner Meksiko, ali je Fernandez bio dobro postavljen i izbacio iz svog šesnaesterca.

81. minut - Emilijano Martinez kupi loptu "kao krušku" ispred Gutijereza, koji nije ni pokušao da dođe do nje.

80. minut - Curi vreme za Argentince, koji strpljivo drže loptu u posedu.

Foto: Tanjug

 

76. minut - Mesi je uputio udarac ka Očoi, ovaj odbranio, međutim, lopta je prethodno izašla u gol-aut. Sve manje vremena za Meksikance. 

75. minut - Hulio Alvarez je bio u prodoru po boku, gledao je gde je Mesi, ali nije uspeo da mu asistira.

73. minut - Eksploziju oduševljenja na Lusailu izazvao je gol Lea Mesija.

69. minut - Odlična peta Mesija za Akunju, usledio je centaršut i očajan, nekontrolisan udarac Alvareza.

68. minut - Di Marija i Mekalister su završili meč, na terenu su Romero i Palasios.

Foto: Tanjug

 

66. minut - Dvostruka izmena Meksika. Antuna umesto Vege i Himenez umesto Alvareza.

64. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Vodi Argentina Leo Mesiiiiiiiiiiiiiiiii je strelac - 1:0!!!! Sjajno je kapiten Gaučosa sa ivice šesnaesterca opalio po lopti i milimetarski preciznim udarcem srušio bunker Meksika. Njegov osmi gol na Mundijalima. Možda i vredan prolaska u osminu finala

62. minut - Skaloni pravi dvostruku promenu. Hulian Alvarez menja Lautara Martineza, dok Molina ulazi umesto Montijela.

60. minut - Centrirao je Vega iz slobodnjaka u kazneni prostor Argentine, gde je Otamendi odlično intervenisao.

58. minut - Menjaju Gaučosi, Enco Fernandez je na terenu umesto Gvida Rodrigeza.

57. minut - Pas Mesija ka Akunji, koji je krenuo pa stao, lopta mu je pobegla.

Foto: Tanjug

 

56. minut - Sjajna šansa za Argentinu, Di Marija je ubacio u kazneni prostor, ali je Čaveš skinuo loptu sa noge Mekalistera u poslednjem sekundu.

55. minut - Nekoliko dobrih poteza napravio je De Pol, a onda pogrešio u dodavanju Montijelu, koji nije ispratio njegovu nameru.

53. minut - Centaršut Di Marije koji je lako pokupio Montes i izbacio loptu iz svog šesnaesterca. Odnos u faulovima: Meksiko je načinio 12, Argentina 8.

51. minut - Šut Mesija daleko i visoko preko gola, Očoa nije ni trebalo da interveniše.

Foto: Tanjug/AP

 

49. minut - Faul nad Mesijem pred šesnaestercem Meksika, žuti karton za Gutijereza. Odlična pozicija za dobrog izvođača "slobodnjaka" i Lea da dovede Gaučose u vođstvo.

47. minut - Galjardo je bio u prodoru, ipak, požurio je sa udarcem i odbrana Argentine ga je lako izblokirala.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

DRUGO POLUVREME

45+6. minut - Akunjin šut je izblokiran, Argentina je dobila korner, međutim ništa nisu uradili Gaučosi iz njega, jer je Orsato odmah poslao fudbalere u svlačionicu. Posle prvog poluvremena, nema golova na "Lusailu" - 0:0!

Foto: Tanjug

 

45+5. minut - Udarac Vege sa velike udaljenosti, nekontrolisano i daleko preko gola.

45. minut - Igraće se još pet minuta sudijske nadoknade prvog poluvremena.

44. minut - Kakva šansa za Meksiko. Slobodan udarac za Sombrerose izveo je Vega, sa 20 metara po sredini gola i naterao Martineza da spektakularnom bravurom sačuva mrežu.

Foto: Tanjug

 
 

42. minut - Prvi žuti i za Argentince, dobio ga je Gonzalo Montijel pošto je opalio po nogama Montesa.

41. minut - Prinudna izmena u Meksiku, izlazi povređeni kapiten Gvardado, a ulazi fudbaler PSV Ajndhovena Gutijerez.

40. minut - Drugi korner za Argentinu umalo je urodio plodom. Mesi je kratko izveo Di Mariji, ovaj centrirao u šesnaesterac, a Lautaro Martinez glavom tukao neprecizno.

38. minut - De Pol je bio u silnom naletu, ali mu je lopta pobegla i završila u gol-autu. I dalje čekamo prvi šut Meksikanaca u okvir gola, malopre je Mesi to uradio kod Argentine.

Foto: Tanjug

 

35. minut - Prljav potez Irvina Lozana koji je lupio šamar Lisandru Martineza, a da Orsato nije ni primetio.

33. minut - Direktno je pokušao Mesi iz "slobodnjaka", Očoa boksovao nesigurno loptu, ali je faul u napadu napravio Rodrigez i legendarni čuvar mreže Sombrerosa će je vratiti u igru.

32. minut - Prvi korner imala je Argentina, ali bez uspeha. A, onda brutalan start Vege nad De Polom, koji se otkotrljao poput lopte. Prošao je Meksikanac bez kartona, dok će Mesi centrirati iz "slobodnjaka".

Foto: Tanjug

 

30. minut - Bez izrazitih prilika posle uvodnih pola časa igre. Još se čeka udarac u okvir gola.

27. minut - Akunja je driblao po boku, Alvarez je bio pored njega, pokušao je fintom Argentinac da ga prođe, ali je prešao gol-aut liniju i lopta je za Očou. Ovom prilikom je Akunja i nagazio Alvareza, koji se ubrzo pridigao i nastaviće meč.

24. minut - Imala je Argentina novi napad, ali su ih Sombrerosi drugi put danas uhvatili u ofsajdu. Protiv Saudijske Arabije, Mesi i ekipa su čak sedam puta u prvom poluvremenu završavali u nedozvoljenoj poziciji.

Foto: Tanjug

 

22. minut - Prvi žuti karton na utakmici dobija Nestor Arauho, posle starta sa dve noge nad Akunjom. Prilično oštro.

21. minut - Ništa od ovog "slobodnjaka", lopta je dugo putovala i centaršut je lako pokupio Emilijano Martinez.

20. minut - Slobodan udarac za Meksiko na oko 30 metara po sredini gola, Vega je pored lopte.

Foto: Tanjug

 

16. minut - Prekršaj Erere na polovini Argentine, lopta će pripasti plavo-belima.

14. minut - U napadu je bio Meksiko, ali je na vreme intervenisao štoper Intera Alesandro Martinez, jedan od dvojice Martineza u timu Argentine. Drugi je golman Emilijano, koji brani za Aston Vilu.

11. minut - Igra se oštro od početka, sada je Čavez faulirao De Pola.

9. minut - Dobro je centrirao iz slobodnjaka Luis Čavez, ali je štoper Erera zakasnio sa utrčavanjem i uklizavanjem, pa je lopta otišla pored gola. 

Foto: Tanjug

 

8. minut - Grub start Montijela nad Lozanom, slobodan udarac dobiće Meksiko.

4. minut - Meksikanci su sada pokušali da iz kontre ugroze odbranu Gaučosa, Vega se stuštio ka golmanu Martinezu, ali je udario rukom Gvida Rodrigeza. Sudija Orsato mu je progledao kroz prste i oprostio žuti karton.

2. minut - Prvi napad Argentine, Di Marija i De Pol su kombinovali, a Rodrigez izbacio loptu u aut.

Foto: Tanjug

reprezentativci Meksika

1. minut - Utakmica je počela!

UŽIVO

19.59 - Ponovo su reprezentativci Meksika plakali tokom intoniranja himne, kao što je bio slučaj i na premijeri protiv Poljske. Emocije su ih ponovo savladale.

Foto: Tanjug

 

19.54 - Navijači Brazila večeras navijaju za Meksikance, kao i Poljaci, ne bi li Leva i društvo izbegli Argentinu već u osminu finala. Na društvenim mrežama su već krenule šale na račun eliminacije Mesija i ekipe.

 

 

19.50 - Utakmica uskoro počinje.

19.40 - Gaučosi su daleko uspešniji u međusobnim duelima. Večerašnji rivali igrali su 16 puta i Sombrerosi su samo jednom pobedili, bilo je to 2004. godine na Kopa Americi. U Južnoj Africi 2010. godine na Mundijalu, Argentina je slavila u osmini finala, zahvaljujući dvostrukom strelcu Karlosu Tevezu, dok je strelac bio i Gonsalo Iguain.

Foto: Tanjug

 

Na Mundijalima su se sastajali četiri puta, Argentina je slavila tri puta, Meksiko samo jednom.

19.32 - Pogled na tabelu grupe C govori sve: Argentinci su bez osvojenog boda, Meksikanci bez postignutog gola, uoči međusobnog okrašaja.

 

Standings provided by Sofascore

 

19.10 - Izašle su postave za večerašnji meč, selektor Gaučosa Skaloni kreće ofanzivno, sa trojicom napadača, Sombrerosi su se odlučili za petoricu u defanzivnoj liniji. 

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na utakmicu drugog kola C grupe, između Argentine i Meksika. Sve detalje možete pratiti na blogu "Informera" iz minuta u minut.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija