• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2022

10:10 >> 12:55

SAMOUNIŠTENJE JAPANSKIH KAMIKAZA! Kostarika tvorac novog MUNDIJALSKOG ČUDA! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

SAMOUNIŠTENJE JAPANSKIH KAMIKAZA! Kostarika tvorac novog MUNDIJALSKOG ČUDA! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Kostarike savladali su Japan sa 0:1 (0:0) u drugom kolu grupne faze na Mundijalu

Po svemu je specifičan ovogodišnji Mundijal u Kataru, a ono što se dešava u grupi E pravo je čudo. Kostarika je u prvom kolu doživela debakl protiv Španije (poraz od 7:0), Japan je iznenadio Nemačku i slavio sa 2:1. Samuraji su danas imali "zicer" protiv Kostarike da izbore plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva, ali nisu uspeli. 

Poput "Kamikaza" sami su sebe uništili! Kostarika je golom Keštona Fulera iz praktično jedinog pokušaja uspela da dođe do pobede, spreči slavlje Japanaca, ali i sebi sačuva šanse za plasman u nokaut fazu takmičenja - 0:1 (0:0). 

Kada bi se pisala anketa o tome šta se dogodilo u prvom poluvremenu utakmice Japana i Kostarike verovatno bi papir ostao prazan - ništa! Za 45 minuta publika na Ahmad bin Ali stadionu u Al Rajanu, ali i svi gledaoci kraj malih ekrana videli su samo jedan udarac kada je Žoel Kembel sa ivice kaznenog prostora poslao loptu preko tribina. 

Japanci su u kombinovanom sastavu istračli na megdan Kostarikancima što je ostavilo traga. Na klupi su ostali Minamino, Kubo, Asano i ostali tvorci velikog iznenađenje i trijumfa nad Nemačkom, a rezevisti selektora Haimea Morijasua nisu uspeli da probiju bunker pred golom Kejlora Navasa. 

Dvostruka izmena japanskog selektora dovela je do boljitka situacije na terenu, ali samo na startu drugog poluvremena. Samuraji su imali nekoliko konkretnih pokušaja u prvih desetak minuta nastavka, a nakon toga ponovo veliko ništa. Beleži se pokušaj Jukija Some sa ivice kaznenog prostora, ipak, lopta je ofanzivcu Nagoje prešla preko noge i otišla među navijače. 

Foto: Tanjug/AP

Delovalo je da su se Samuraji razigrali posebno nakon ulaska Mitome i Ita, ali gola nije bilo. Propustili su pregršt prilika Japanci, a pre svih Soma i stigla je kazna na drugoj strani. Kešton Fuler iskoristio je veliku grešku Maje Jošide, opalio po lopti i matirao golmana Gondu. 

Kostarika i Japan nakon dva kola imaju po tri boda, koliko ima i Španija, ali uz utakmicu manje dok je Nemačka poslednja bez bodova. Upravo će Panceri i Furija zatvoriti večerašnji program, a uoči poslednjeg kola očigledno će biti sve otvoreno. 

U poslednjem kolu Japan će igrati protiv Španije, a Kostarika protiv Nemačke. 

JAPAN - KOSTARIKA  0:1 (0:0)

Strelac: Fuler 81
Stadion Ahmad bin Ali, Al Rajan    Sudija: Majkl Oliver, Engleska

Japan: Gonda - Nagatomo, Jošida, Itakura, Jamane - Morita, Endo - Soma, Kamada, Doan - Ueda

Kostarika: Navas - Vaston, Duarte, Kalvo, Oviedo - Fuler, Borhes, Tajeda, Tores - Kembel, Kontreras

UŽIVO: 

Drugo poluvreme: 

90. minut - Igraće se još šest minuta u drugom poluvremenu! 

88. minut - NAJBOLJA ŠANSA NA MEČU! Pobegao je Mitoma po strani, pokušao je Kamada, potom Minamino, a na kraju je sjajno reagovao Kejlor Navas. 

85. minut - Totalna ofanziva Japana nakon gola Kostarike! Ipak, jalovo sve to deluje, ali je na terenu sada i Takumi Minamino pa bi as Monaka mogao da popravi utisak u finišu meča - 0:1!

81. minut - GOOOOOOOOOL - 0:1! Šok na Ahmad bin Ali stadionu u Al Rajanu! Kostarika vodi golom Kejšona Fulera koji je iskoristio grešku Japanaca i matirao Gonda! 

77. minut - Novi nalet Japanca, sada je Juki Soma centrirao na drugu stativu, ali je Fuler spremno čekao i izbio loptu u korner, a gola nema ni nakon udarca iz ugla. 

72. minut - Pokušao je Kamada, dobro je reagovao živi zid i izblokirao njegov pokušaj. Mreže na stadionu Ahmad bin Ali miruju još uvek - 0:0!

71. minut - Izuzetna prilika za Ita, ali je Duarte uspeo u poslednjem momentu da ga sruši pre ulaska u kazneni prostor. 

67. minut - Ofanziva Japanaca, ali jalovo deluju naleti Samuraija. 

63. minut - Najbolja prilika na meču za Japance! Pokušao je Soma posle slobodnog udarca da matira Kejlora Navasa, ali je još jednom otišla preko gola. 

Foto: Tanjug/AP

60. minut - Ulazak Takume Asana razigrao je Japance, bivši napadač Partizana daleko je porketljiviji od Uede koji je u prvom poluvremenu bio najsitureniji. Ipak, Kostarikanci za sada odolevaju sve češćim naletima Samuraja. 

58. minut - Juki Soma je oprobao svoj udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je ishod bio identičan kao kada je Kembel šutirao. Neko od navijača se obradovao kada je lopta stigla kod njega. 

55. minut - Gotovo identična situacija kao i u prvom delu igre. Japan je imao inicijativu tokom desetak minuta, agresijom su pokušali da slome otpor rivala, ali je Kostarika osujetila svaki nalet Samuraja, a nakon toga - ništa. 

50. minut - Japanci izgledaju mnogo konkretnije, agresivnije u uvodnim minutima nastavka. Doduše, tako je bilo i na startu utakmice.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme: 

45. minut - Poluvreme!

Foto: Tanjug/AP

42. minut - Prava uspavanka nakon nekoliko minuta uzbuđenja... Čini se da i jedni i drugi jedva čekaju odlazak na odmor!

37. minut - Šansa za Enda na drugoj strani, ali je vezista Štutgarta napravio potez više. Otvorilo je to kontru za Kostariku, ipak, Ueda je sustigao Kembela i prekinuo nalet rivala. 

34. minut - Evo ga prvi udarac na meču! Pokušao je "spoljnom" da matira Gonda napadač Kostarike Žoel Kembel, ali je njegov šut otišao daleko preko gola, ostaje 0:0!

29. minut - Iako Japan ima posed nakon gotovo pola sata igre napadi nominalnog domaćina deluju poprilično bezidejno posebno u poslednjoj trećini. Čini se da je veliki broj izmena u odnosu na meč sa Nemcima ostavio trag. 

24. minut - Polovina prvog poluvremena je prošla, a još uvek ni jedni ni drugi nisu šutirali ka golu rivala. Čini se da neće biti mnogo uzbuđenja u prvom meču današnjeg programa. 

19.  minut - Izuzetno čvrsta utakmica sa obe strane! Japanci su već sedam puta pravili faul na sredini terena, sa druge strane Kostarika želi "tečnu" igru, ali Samuraji se ne daju. 

Foto: Tanjug/AP

14. minut - Polako Samuraji preuzimaju terensku inicijativu, ponovo je pokušao Doan da prođe po levoj strani, ali je "budan" ostao Veston i osujetio nalet Japana - 0:0!

9. minut - Prepustili su Japanci, čini se, svesno posed Kostariki kako bi ponovo iz tranzicije pokušali da ugroze Kejlora Navasa. Uvodni minuti meča protiči bez previše uzbuđenja na stadionu Ahmad bin Ali. 

5. minut - Beležimo i prvi nalet Kostarikanaca koji su zapretili golu Gonde posle slobodnog udarca, ali je odbrana Japana rutinski raščistila opasnost u svom kaznenom prostoru. 

2. minut - Krenuli su Japanci od prvog minuta napadački, dva dobra pokušaja Doana sa leve strane, ali je Kostarika uspela da odoli, makar u prvom naletu Samuraja.

1. minut - Utakmica je počela!

10:15 - Dobro došli na lajv prenos utakmice drugog kola grupne faze Svetskog prvenstva između Japana i Kostarike. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija