• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2022

13:00 >> 16:02

NEMA KRAJA SENZACIJAMA U KATARU! Sabiri i Ziješ ispravili Hakimijevu NESREĆU! Maroko ŠOKIRAO Belgijance! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

NEMA KRAJA SENZACIJAMA U KATARU! Sabiri i Ziješ ispravili Hakimijevu NESREĆU! Maroko ŠOKIRAO Belgijance! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Maroka savladala je Belgiju rezultatom 2:0 (0:0) u drugom kolu F grupe

Belgija je od starta napadala i držala kontrolu igre u nogama. Više stvorenih šansi Crvenih đavola, ipak, su ostale nerealizovane, dok je Maroko čekao svoje prilike iz kontri.

Samo je Mitču Batšuaji na početku utakmice imao dve sjajne šanse, kada je udarcima glavom pokušao da savlada El Kadžuaia, međutim, nije bilo potreba da interveniše golman koji je u poslednjem sekundi zamenio standardnog Bona.

Kako je meč odmicao Marokanci su se oslobađali pritiska i sve više pretili Kurtoi. Najpre je to učinio Ziješ šutem iz daljine, pa najbolji desni bek sveta Ašraf Hakimi, ipak, u oba slučaja Kurtoa nije morao da se ističe.

Jedinom golu koji smo videli u prvom poluvremenu, ali je poništen, prethodio je „slobodnjak“ De Brujnea, koji je fijuknuo iznad prečke gola afričke selekcije.

I, onda, u prvom minutu sudijske nadoknade vremena dosuđen je slobodan udarac za Maroko. Loptu je uzeo Ašraf Hakimi i silovitim projektilom postigao evrogol. Krenula je radost igrača i navijača Afrikanaca, međutim, arbitar Ramos je na poziv iz VAR sobe pogledao situaciju i konstatovao da se štoper Sais nalazio u ofsajdu pre nego što je lopta otišla u mrežu.

BELGIJA - MAROKO 0:2 (0:0)

Stadion: Al Tumama.

 Sudija: Sezar Arturo Ramos (Meksiko),

Strelac: Sabiri 73, Zakarija 92.

Žuti kartoni: Onana (Belgija), Sabiri (Maroko)

BELGIJA (4-3-3): Kurtoa – Menije (od 81. Lukaku), Aldervejreld, Vertongen, Kastanj – Onana (od 60. Tilemans), Vitsel, T. Azar (od 75. Trosar) – De Brujne, Batšuaji (od 75. De Ketelare), E. Azar (od 60. Mertens)

MAROKO (4-3-3): El Kadžui – Hakimi (od 68. Atijat Alal), Agerd, Sais, Mazraui – Unai (od 78. El Jamik), Amrabat, Amala (od 68. Sabiri) – Ziješ, En Nesiri (od 73. Hamdala), Bufal (od 73. Abuklal)

Tom prilikom dvojica igrača Maroka markirali su Kurtou, što je bio još jedan od dva razloga da se gol poništi, pa je sreća izabranika Valida Regragija odjednom utihnula, kao i brojniji njihovi navijači na tribinama.

U nastavku je Belgija stala, što je afrička selekcija iskoristila i na startu nastavka bila konkretniji. Šanse su imali Ziješ, a potom i najbolju u celom meču, Bufal koji je iskosa plasirao loptu pored već savladanog Kurtoe, koja je završila pored stative njegovog gola.

Tek ulaskom Drisa Mertensa, Crveni đavoli su krenuli angažovanije, pa je upravo napadač Napolija imao prvu šansu u drugom poluvremenu, kada je tukao po sredini gola, a Kadžui odlično odbranio.

Ključan detalj bio je ulazak Sabirija u 67. minutu. Fudbaleru Sampdorije je bilo dovoljno samo šest minuta provedenih na terenu, da pogodi za neopisivo slavlje afričkog tima.

Foto: Tanjug

 

Posle šuta iz „slobodnjaka“ sa leve strane, preslikanog kao kod poništenog gola Hakimija iz prvog poluvremena, iznenadio je Kurtou i sproveo loptu iza njegovih leđa, za šokantno vođstvo Maroka! U tome mu je pomogao i Sais, koji je malo zamarkirao golmana Reala, dovoljno da bude savladan.

Pokušavali su Belgijanci do kraja meča da izbegnu senzaciju, pritiskali Marokance, koji su imali odgovor na svaki njihov nalet. I na kraju kada su svi očekivali kraj, sevnula je kontra Maroka i ubojiti šut Zakarije, koji je pocepao mrežu Tiba Kurtoe, potvrdivši senzacionalni trijumf svog tima!

Ovo je bio prvi trijumf Maroka na Mondijalu, a četvrti bod u F grupi.

Sada je sve u njihovim rukama, pošto u poslednjem kolu igraju protiv Kanade, dok Belgija ide na megdan Hrvatskoj. Ne treba pričati da su Afrikanci po svemu prikazanom veliki favoriti protiv Borjanove reprezentacije.

Foto: Tanjug

 

TOK MEČA

Kraj utakmice!

90. minut - GOOOOOL!!!! Zakaria potvrđujeeeee pobedu Belgije iz kontranapada!!!! Maroko 2 Belgija 0!!!!!

90. minut - Još pet minuta igre u sudijskoj nadoknadi vremena.

89. minut - Belgija pokušava dugim loptama, nižu se centaršutevi u kazneni prostor Maroka, koji sada kreće u kontru preko Handale. Šutirao je, a Kurtoa odbranio, uz pomoć Vicela.

Foto: Tanjug

 

85. minut - Napadaju silno Belgijanci, sa željom da dođu do izjednačenja, međutim, odbrana Maroka otklanja svaku potencijalnu opasnost.

81. minut - Najbolja šansa za Belgiju, posle kornera De Brujnea, Vertongenov udarac glavom završio je pored stative.

78. minut - Promena i u Maroku, umesto Unaija ušao je El Jamik.

Foto: Tanjug

 

76. minut - Menja Martinez, u igri su De Ketelare i Trosar umesto Batšuajija i Torgana Azara.

73. minut - GOOOOOOL!!! Sabiri je strelac, vodi Maroko 1:0!!!! Posle sjajno ubačene lopte iz slobodnog udarca, rezervista afričkog tima je za samo šest minuta provedenih u igri zatresao mrežu, jer je bio na pravom mestu i sproveo loptu iza Kurtoe!!!

70. minut - De Brujne je bio u prodoru i šutirao, ali kao u prethodni

67. minut - Menjaju i Marokanci, Amala je završio meč, na terenu je Sabiri, dok je Hakimija zamenio Atiat.

66. minut - Batšuaji je pokušao iz okreta, međutim, bezuspešno kao i u prvom poluvremenu.

Foto: Tanjug

 

64. minut - Mertens siloviti udarac, brani El Kadžui, prva ozbiljna prilika u nastavku za Belgijance.

60. minut - Dvostruka promena kod Crvenih đavola. Izlaze Eden Azar i Onana, na terenu su Dris Mertens i Juri Tielmans.

Foto: Tanjug

 

58. minut - Sprema izmene Martinez, potrebna je "sveža krv" u timu Belgije koja je stala u nastavku.

57. minut - KAKVA ŠANSA ZA MAROKO!!!! Bufal je prošao po boku, plasirao loptu u desni ugao, bacio se Kurtoa koliko je dug, ali je "bubamara" fijiuknula pored njegove stative!!!

51. minut - Odličan potez Edena Azara i udarac u okvir El Kadžui je sjajnom intervencijom izboksovao u korner. Centirao je De Brujne, a Onana u skoku loše šutirao.

50. minut - Ponovo je Ziješ šutirao ka golu Kurtoe iz daljine, pravo u njega, sve opasniji igrači u crvenim dresovima.

Foto: Tanjug

 

47. minut - Marokanci napadaju, Hakimi je nerešiva enigma za fudbalere Belgije.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

DRUGO POLUVREME

Uskoro počinje drugo poluvreme utakmice Belgija - Maroko.

Foto: Tanjug

 

45+4. minut - Ne, ne nema gola, VAR je intervenisao, Ramos pogledao situaciju i poništio pogodak, jer je fudbaler Maroka Sais bio u nedozvoljenoj poziciji prilikom šuta Ziješa, a pritom i zasmetao Kurtoi. Ostaje 0:0 na poluvremenu

45+1. minut - GOOOL!!! Maroko VODI protiv Belgije, golom Hakima Ziješa!!! Fenomenalan evrogol direktno iz slobodnjaka - 1:0!

Foto: Tanjug

 

Samo još 60 sekundi nadoknade prvog poluvremena. Najkraće do sada od početka Mundijala.

45. minut - Ziješ je fauliran od strane Menijea. Imaće priliku Marokanci da ubace loptu na peterac Kurtoe.

Foto: Tanjug

 

Počeo je poslednji minut prvog poluvremena.

43. minut - Ništa se značajnije ne dešava, nema uzbuđenja, ni šansi pred oba golmana.

39. minut - Direktno je šutirao Kevin iz slobodnog udarca ka golmanu Maroka, silovito, ali i zamalo neprecizno preko prečke.

38. minut - Fauliran je De Brujne i Belgijanci će ponovo imati priliku da ubace loptu pred gol El Kadžuija.

35. minut - Sada je i Maroko zapretio preko Ašrafa Hakimija, prošao je defanzivac PSŽ-a i odlučio se na udarac, koji je otišao daleko pored gola. Tibo Kurtoa nije ni morao da interveniše, ali bez dileme najbolja prilika za afričku reprezentaciju.

Foto: Tanjug

 

33. minut - Dobra akcija Belgijanaca, De Brujne je poslao loptu na bok Menijeu, usledio je centaršut po zemlji na peterac, koji je El Kadžui sa lakoćom pokupio. Bio je to obećavajući nalet Martinezovog tima.

31. minut - Fauliran je Eden Azar na sredini terena, Belgija kreće u novi napad.

Foto: Tanjug

 

28. minut - Prvi žuti karton na utakmici za Onanu, zbog udaranja laktom protivničkog igrača. Neće biti fudbalera Evertona u timu protiv Hrvatske u poslednjem kolu. 

Foto: Tanjug

 

27. minut - Dobar napad Maroka, Nesiri je tukao sa 12-13 metara, nebu pod oblake.

25. minut - Ponovo je splasnuo tempo, ali lopta je sve vreme u nogama Belgijanaca koji kontrolišu igru.

Foto: Tanjug

 

23. minut - El Neziri je bio u kontri Maroka, međutim, dobro postavljeni defanzivci Belgije lako su omogućili Kurtoi da fintira El Nesirija i pošalje ga "po burek". Sjajan potez čuvara mreže Crvenih đavola.

21. minut - Uzvraćaju Marokanci, istina, nije šut Hakima Ziješa išao u okvir Kurtoinog gola, ali je bilo silovito od strane veziste Čelsija i koji metar preko prečke golmana Reala.

Foto: Tanjug

 

19. minut - Prvi šut u okvir gola Marokanaca, odbranio je El Kadžui pokušaj Menijea, lopta je završila u njegovom naručju.

15. minut - Još jedan "slobodnjak" iskosa i prilika da De Brujne ubaci loptu pred gol El Kadžuija. Nije učinio to kapiten Mančester sitija, kratko je dodao Edenu Azaru, koga je izblokirala odbrana Maroka. Posle novog kornera, Onana je bio u skoku, Bono je promašio loptu, Munir pogrešio, a fudbaler Belgije neprecizno glavom tukao iznad prečke.

12. minut - Novi korner za Crvene đavole, Menije je poslao loptu pred El Kadžuija, a Sais nepotrebno izbio u korner, iako je Bono imao gotovo u naručju. U nastavku akcije, pobegla je lopta Edenu Azaru.

Foto: Tanjug

 

10. minut - Slobodan udarac za Belgiju iskosa nadomak kaznenog prostora izveo je De Brujne i centrirao, Maroko se odbrani, štoperi afričke selekcije su neprelazni od početka meča.

5. minut - Prva prilika na utakmici, za Batšuajija. Toren Azar je našao napadača Belgije koji je šutirao iz povoljne pozicije unutar šesnaesterca, a El Kadžuji je intervenisao i izbacio loptu u korner.

Isti je izveo Eden Azar, a Batšuaji ponovo glavom šutirao, u okvir gola, ipak, ponovo korner za Edena, iz kog se ništa nije dogodilo. Belgijanci započinju novi napad.

3. minut - Lopta je van terena, pošto je De Brujne kapiten Maroka Sais ostao na travi. Ubrzo se pridigao i nastavljen je meč.

Foto: Tanjug

 

2. minut - Menije je pokušao centaršutom da nađe Batšuajija, međutim, odbrana Markonaca je odlično bila postavljena i izbila u protivničko polje loptu.

1. minut - Maroko je od početka krenuo agresivno, Ziješ je prošao i centrirao, a Kurtoa lako pokupio njegov ubačaj.

Utakmica je počela.

 

UŽIVO

13.53 - Akteri su na terenu, sledi intoniranje himni, prvo ide belgijska.

Foto: Tanjug

 

13.50 - Nisu ispunjene tribine stadiona Al Tumama u Dohi, više ima navijača Maroka.

Foto: Tanjug

 

13.49 - Belgija je lider sa tri boda, afrička selekcija ima bod.

 

Standings provided by Sofascore

 

13.47 - Marokanci nisu ništa menjali u odnosu na sastav koji je izborio remi sa Hrvatskom.

 

 

13.39 - Izašli su sastavi za današnji meč. Selektor Belgije Roberto Martinez je promenio formaciju u odnosu na meč sa Kanadom, Umesto u 3-4-2-1, Crveni đavoli će igrati u 4-3-3 formaciji.

Menije je prethodnu utakmicu počeo sa klupe, a sada će igrati na mestu desnog beka, Timoti Kastanj će delovati po levoj strani. Amadu Onana je iz veznog reda istisnuo Jurija Tilemansa, a nešto isturenije u odnosu na fudbalera Evertona i Aksela Vitsela delovaće Torgan Azar. Samo je napad De Brujne, Batšuaji, Eden Azar ostao nepromenjen.

 

 

13.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog "Informera" posvećen meču F grupe između Belgije i Maroka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija