• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2022

08:15 >> 22:20

MUNDIJAL 9.DAN! Srbija PROKOCKALA pobedu! Brazil SPASIO Orlove! Bruno RAZBIO Uruse! (VIDEO/FOTO)

Vladimir Tomković

Fudbal

MUNDIJAL 9.DAN! Srbija PROKOCKALA pobedu! Brazil SPASIO Orlove! Bruno RAZBIO Uruse! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Uz portal Informer.rs pratite dešavanja sa Svetskog prvenstva u Kataru

U našem blogu uživo na jednom mestu možete da pronađete najnovije informacije, rezultate, najave, zanimljivosti, a ekskluzivne priče, video snimke i fotografije donosiće naši reporteri sa lica mesta... 

UŽIVO: 

Mečevi devetog dana Mundijala: 

Srbija - Kamerun 3:3 (2:1)
Pavloviž u 45, Milinković-Savić 47, Mitrović 45+3 - Kasteleto 29, Abubakar 64, Čupo Moting 66

Južna Koreja - Gana 2:3 (0:2)
Čo 58, 61 - Salisu 24, Kudus 35, 69

Brazil - Švajcarska 1:0 (0:0)

Kazemiro 83.

Portugal - Urugvaj 2:0 (0:0)

Fernandes 53, penal 90.

22.17 - To bi bilo sve za danas sa Mundijala, devetog takmičarskog dana.

22.00 - Završena je utakmica Portugal - Urugvaj u H grupi, pobedom Ronalda i drugova od 2:0. Junak trijumfa bio je dvostruki strelac Bruno Fernandeš.

21.50 - Goool!!! Portugal potvrđuje pobedu u trećem minutu sudijske nadoknade sa "bele tačke", a strelac je ponovo Bruno Fernandeš. 

21.05 - Portugalci vode golom Bruna Fernandeša sa 1:0. Posle centaršuta činilo se da je Ronaldo zakačio loptu glavom, ali je pogodak pripisan vezisti Junajteda.

20.50 - Na poluvremenu, kao i u prethodnoj utakmici naše grupe, strelci su zatajili: Portugal - Urugvaj 0:0.

20.04 - Počela je utakmica H grupe, ujedno i derbi dana. 

19.30 - Za nekih pola časa počinje poslenji meč dana između Portugala i Urugvaja.

18.55 - Završen je meč grupe G, između Brazila i Švajcarske. Selesao je slavio golom Kazemira u 83. minutu sa 1:0.

17.50 - Na poluvremenu utakmice, koja najviše zanima navijače Srbije, nema golova 0:0.

17:00 - Počeo je meč Brazila i Švajcarske.

16:06 - Nakon više od sto minuta utakmice je završena! Gana je uspela da sačuva prednost u finišu meča i savlada Južnu Koreju sa 3:2!

15:30 - GOOOL! Novo vođstvo Gane protiv Južne Koreje! Sada je 3:2! Mohamed Kudus ponvo vraća prednost Gani! Kakav meč!

15:18 - GOOL! Vraća se Koreja u meč! Ponovo je strelac Ge Sung Čo! Sada je Kim izuzetno centrirao, a napadač Jeonbuka još jednom matira Ati-Zigija.

15:15 - GOOOL!  Sve je napetije! 1:2! Ušao je Li Kang In u igru i odmah uneo živost u igru Koreja, a sada je zabeležio i asistenciju na svom debiju na Mundijalima. Sjajno je centrirao na Čoa koji je sa peterca lako sproveo loptu u mrežu. Ponovo imamo dramu na Edukejšn stadionu!

14.36 - GOOOOL! Novi pogodak Gane u 35. minutu, vodi 2:0. Duplirala je prednost preko Kudusa. Glavom je centaršut Ajua sa levog boka poslao u mrežu.

14:23 - GOOOOL! Gana vodi 1:0 od 24.minuta. Aju je izveo slobodan udarac sa levog boka, a Saisu postigao gol opsle odbitka.

14.05 - Nakon meča Dragan Stojković Piksi je odgovarao na pitanja novinara o utakmici protiv Kameruna (3:3).

Napravili smo dve kardinalne greške u odbrani! Na ovom nivou je opasno da izlazite visoko u momentu kada protivnik ima loptu! To nas je koštalo pobede! Neshvatljivo, nepotrebno  i tu leži problem. Analiziraćemo zašto se to desilo, da li je bio pad koncentracije ili nešto drugo!

Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

14.04 - Nakon meča u kratkoj izjavi za "TV Arena sport" selektor Srbije Dragan Stojković Piksi istakao je nezadovoljstvo zbog velikih greški odbrane, ali i nadu da će Brazil pobediti Švajcarsku kako bi Orlovi u poslednjem kolu mogli da traže prolaz dalje.
- Osećamo frustraciju što se rezultata tiče. Imali smo 3:1 na ovakvom nivou, a uspeli smo da im dopustimo da dođu do remija. Frustrirajuće! Reagovali smo odlično posle gola, ekipa se podigla, imali smo nekoliko dobrih šansi. Neverovatno je kako nismo postigli gol, kasnije smo dali tri. Presing i duboko izlaženje naše odbrane ne sme da se dešava na ovakvom nivou. To je amaterski! Koštalo nas je pobede. Idemo dalje, da analiziramo, mada, sva ta statistika ništa ne znači - rekao je selektor Srbije. 

Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

14.00 -  Rade Bogdanović je bez dlake na jeziku opleo po Draganu Stojkoviću posle 3:3 sa Kamerunom nakon što je Srbija vodila sa 3:1.
Od sjaja do očaja. Da ponovim, đavolja fudbalska nacija. Ne okrivljujem igrače danas. Oni nemaju fizičku spremu, kada nemaš fizičku spremu nemaš koncentraciju, ni disciplinu Moram da kažem, mada sam razmišljao, ali odigrali smo utakmicu da nismo imali selektora na klupi. Nikada nisam video da neko lošije vodi utakmicu na jednom tako velikom takmičenju kao Stojković danas. Užasno. Da vi kod 3:1, kada vam se ekipa vratila, da pustite petoricu na visoki presing, da deset minuta ne znate gde ko udara. Kao trener na klupi morate da razmišljate, daj da se malo vratim... Fizička sprema mi nije dobra, kukao si na to protiv Brazila. Moj ljubimac mali Pavlović se povredi i njegovim izlaskom je nastupio potop, te izmene što je pravio... Baviće se ljudi ovom utakmicom... Niko neće ući u glavu šta je čovek hteo - brutalan je bio Rade Bogdanović.

13.01- Kraj - 3:1! Srbija se vratio posle primljenog gola, povela sa 3:1 golovima Strahinje Pavlovića, Sergeja Milinković Savića i Aleksandra Mitrovića, ali smo se onda raspali i Kamerun je golovima Abubakara i Čupo Motinga izborili 3:3.

 

Standings provided by Sofascore

 

12.55 - Auuuuuuu kakva šteta! Od ovoga može da se rikne! Mitrović je izašao ispred golmana Kameruna, koji je zaustavio njegov šut, ali i da je bio gol, bio bi poništen zbog ofsajda.

12.30 - GOOOL! Čupo Moting je izjednačio na 3:3. Drugi put uzastopno  kontra po desnoj strani. Kasni Nikola Milenković... Da li je mogće da se ovo dešava? Srbija od 3:1 za tri minuta do 3:3. Katastrofa!

12.38 - GOOOOL! Auuuu Kamerun smanjuuje na 2:3. Vratili smo Kamerunce u život.Lob Abubakara. Signalizirale su sudije ofsajd, ali je VAR pokazao da nema nedozvoljene pozicije.

 

12.17 - GOOOOL! Srbija vodi 3:1. Sve je krenulo reakcijom Tadića, potom je Mitrović odigrao do Kostića, ovaj do Sergeja, pa on do Živkovića, koji je mogao da ali je odlučio da pošalje loptu na vrh peterca gde je bio Mitrogol.

 

12.14 - SMS odigrao je brutalnih 45 minuta protiv Kameruna, možda i najbolje poluvreme jednog igrača u dosadašnjem delu Mundijala.  SMS je dobio svaki duel, imao je sto odsto uspešnosti driblinga, na sve to 15 uspešnih dodavanja, deset duela, 3/3 uklizavanja, dva driblinga, ukradenu loptu i povrh svega spektakularan gol! 

Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

11.47 - GOOOOOOL! Preokret, Srbija vodi 2:1, golom Sergeja! Navijači su u transu! Kamerunci su ostavili dovoljno prostora Sergeju koji to kažnjava. Pogodi je za prednost Srbije i delirijum na tribinama.

11.47 - GOOOOL! 1:1, Strahinja Pavlović je pogodio za 1:1 u 45. minutu. Sjajna reakcija srpskog štopera na perfektan centaršut Dušana Tadića!

11.44 - Umalo još jedan gol Kameruna! Saša Lukić je pogrešio,  Kunde je otišao u kontru, prvi šut je odbranio Vanja, a potom je bio neprecizan vesista kamerunske reprezentacije.

11.30 - GOOOL! Šok! Srbija gubi od Kameruna! Vode Kamerunci posle kornera golom Kasteleta u 29.minutu.  Defanzivac Kasteleto je sačekao loptu na drugoj stativi i sa nekoliko metara pogodi prazan gol srpskog tima. Dve velike greške Orlova! Lopta je preletela ceo kazneni prostor, a zatim je i on ostao sam pred golom.

 

11.26 - Mitrović pogađa Stativu!  Sjajna akcija u kojoj su učestvovali Živković, Tadić i Aleksandar Mitrović. Napadač Fulama je prevario svog čuvara, gađao levom iz teške pozicije, ali samo stativa.

 

11.26 - Mitrović je loše doskočio na levu nogu, posle čega se uhvatio i za glavu, a potom i navijači. Bolba grimasa na licu, ali sve je ok. Vratio se u igru!

 

11.15 - Pogledajte kako su naši fudbaleri pevali himnu Srbije.

11.00 -  Počela je utakmica između Srbije i Kameruna! Meč možete da pratite na Informer.rs.

10:35 - Brazilska fudbalska zevzda Nejmar se oporavlja od povrede koju je zadobio u meču sa Srbijom. Brazil brine za svog najboljeg igrača, ali ima i onih koji ga osporavaju i koji se ne libe da ga "opljuju". Upravo zbog toga je u njegovu zaštitu stao njegov zemljak, legendarni Ronaldo. Opširnije OVDE

10:30 - Veliki broj bivših fudbalskih asova je došlo da podrži Srbiju u meču odluke, a među njima i Saša Ćurčić!

Foto: Vladimir Tomković

 

10:19 - Afrička selekcija ne može bez skandala! Pe meča sa Srbijom Andre Onana (26) je sklonjen iz tima... Jedan od najboljih kamerunskih fudbalera, golman milanskog Intera, suspendovan je od strane saveza zbog nediscipline i neće moći da brani protiv Srbije! Detalji incidenta nisu saopšteni.

Foto: reuters

 

Meč možete da pratite OVDE.

10.00 - Zavirite u svlačionicu Orlova pred utakmicu sa Kamerunom!

 

 

 

 

 

 

09.30 - Naši navijači veruju u pobedu Srbije protiv Kameruna i prolaz u nokaut fazu takmičena.

 

09:00 - Izveštač Infomera iz Katara, Vladimir Tomković, sa lica mesta vam prenosi atmosferu pred meč Sbije i Kameruna!

08:20 - Dragan Stojković poručuje da će danas u 2. kolu grupne faze Mundijala protiv Kameruna (11.00, RTS 1) izvesti najjači tim i narediti napad od starta * Poštujem rivala, ali moramo da pobedimo, jasan je selektor! Opširnije OVDE

Foto: Predrag Milosavljević

 

08:16 -Dan za nama obeležila je pobeda Maroka nad favorizovanom Belgijom, a najubedljiviju pobedu ostvarila je Hrvatska nad Kanadom i to posle preokreta. Najzanimljivije događaje jučerašnjeg dana pogledajte OVDE

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore

 

08:15 - Dobro jutro i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem možete pratiti najzanimljivije događaje devetog dana Mundijala u Kataru


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boris

pre 1 godinu

A ne spominjete ono s kraja prvog poluvremana OD 0-1 DO 2-1. 3-3 je najpostenije!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija