• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2022

10:40

LUDNICA U POSLEDNJEM KOLU! Znamo šta je Srbiji potrebno, a evo gde nas još očekuju drama, triler, suze...

Predrag Milosavljević

Fudbal

LUDNICA U POSLEDNJEM KOLU! Znamo šta je Srbiji potrebno, a evo gde nas još očekuju drama, triler, suze...

Podeli vest

U utorak startuje poslednje treće kolo grupne faze Svetskog prvenstva počinje u Kataru i rasplet situacije

Utakmice će se igrati od 16 i 20 časova, a dueli iz iste grupe igraće se u isto vreme kako bi se izbegla mogućnost eventualnih kalkulacija.

U grupi A igraju Holandija igra protiv domaćina Katara, dok će u drugom meču igrati Ekvador i Senegal i u direktnom duelu odlučiće oko toga ko ide dalje. Holandija i Ekvador imaju po 4 boda, Senegal 3, Katar je bez bodova.

Holanđanima je dovoljan i bod za prolaz, mada je jasno da hoće sva tri. U drugom meču Senegal mora da ide na pobedu. Ekvador može da igra i za bod, njihov rival nema tu mogućnost

 

Standings provided by Sofascore

 

 

U grupi B situacija  u teoriji sva četiri tima mogu da prođu u narednu fazu. Engleska je prva sa 4 boda, Iran ima 3, Amerika 2, a Vels 1 poen.

Tim Gereta Sautgejta i sa bodom protiv Velsa obezbeđuje prolaz dalje. Samo poraz sa velikom razlikom, od najmanje četiri gola, može da im stane na tom putu. U konačnoj tabeli računa se gol-razlika, a ne međusobni skor. Velšani u teoriji mogu da prođu i sa bilo kakvom pobedom, ako se drugi meč završi remijem.

Foto: Reuters

 

U drugom susretu sastaju se Amerika i Iran. O ovom meču se priča više zbog političkih nego fudbalskih razloga. Iran je u prednosti, jer ga i bod vodi dalje, pod uslovom da Vels ne napravi iznenađenje, jer bi se onda stvari zakomplikovale. Ova grupa ukršta se sa grupom A u kojoj su Holandija, Senegal i Ekvador sa šansama za prolaz...

Standings provided by Sofascore


U C grupi Poljska je prva, Argentina deli drugo mesto sa Saudijskom Arabijom, a i Meksiko je u igri. Ako pobede Saudijce izjednačićr se sa Poljskom, ali imaju četiri gola slabiju gol-razliku od Evropljana.

Foto: Tanjug/AP

 

Očekuje nas duel Roberta Levandovskog i Lionela Mesija. Poljaci su u boljoj poziciji jer im odgovara i bod, pa Gaučosima neće biti lako. U slučaju očekivane pobede Meksika, Argentina može da prođe dalje samo ako pobedi.

Standings provided by Sofascore

 

U D grupi Francuzi su prvi sa šest bodova pred treće kolo i već su obezbedili sominu finala. Poslednje kolo donosi direktan duel za plasman dalje, u kojem Danska mora da pobedi Australiju. "Kenguri" nisu omanuli protiv Tunisa kao "vikinzi", pa ih dalje vodi i remi.

 

Standings provided by Sofascore

 

Španci je u gripi E  u najboljem položaju. Sa bodom su verovatno u osmini finala. Rival im je Japan koji je u prvom kolu šokirao Nemačku, ali je onda razočarao protiv Kostarike. Moraju da pobede "crvenu furiju".

Foto: Tanjug

 

Nemce verovatno čeka rutinski posao sa Kostarikom. Ali možda pobeda ne bude dovoljna. Potrebno je da Španija bude bolja od Japana. Ako bi na tom susretu bilo nerešeno, onda bi Flikova ekipa morala da dobije Kostariku makar dva razlike. Nemacima pobeda od 1:0 igra samo ako Japan i Španija odigraju 0:0. Onda bi  panceri  prošli na osnovu većeg broja golova od Azijata. Ako Japan dobije Španiju, a Nemačka Kostariku gledala bi se gol-razlika evropskih selekcija i to je Enrikeov sastav u u prednosti, zbog 7:0 na premijeri.

 

Standings provided by Sofascore

Dramatičnija situacija je u F grupi. Hrvati i Marokanci imaju po četiri boda, Belgija tri, dok je su samo Kanađani bez šanse.

A u poslednjem kolu sastaju se Hrvatska i Belgija pa je izvesno da će jedan od favorita da se ranije vrati kući.  Hrvate pobeda ili remi sa Belgijom je vode dalje. Može do osmine finala i porazom ako Maroko izgubi i okonča takmičenje u grupi slabijom gol-razlikom od vicešampiona sveta. 

Foto: Reuters

 

Ako Markoko ne izgubi susret sa Kanadom ide dalje. Ukoliko bude poražen potrebno mu je da Belgija izgubi,  odigra nerešeno, ali da nemaju bolju gol-razliku od Maroka, da Hrvatska izgubi, a da nema bolju gol-razliku od Afrikanaca.

Belgiju pobeda protiv naših kompija vodi u osminu finala. Odgovara "đavolima" i remi, samo ako Maroko izgubi i pritom završi sa slabijom gol-razlikom od selekcije Roberta Martineza.

Standings provided by Sofascore

 

U našoj G grupi Brazil je već u osmini finala. Švajcarska ide dalje ako pobedi nas ili remijem, ako Kamerun ne dobije Brazil.

Srbija mora da pobedi Švajcarsku da bi otipla u narednu fazu, pod uslovom da Kamerun ne savlada Brazil ili da nema bolju gol-razliku od naše selekcije posle eventualne pobede nad Titeovim timom.

Foto: Predrag Milosavljević

 

Kamerun mora da napravi čudo, da pobedi Brazil, a Švajcarska i Srbija odigraju nerešeno ili Orlovi dobiju, a Afrikanci ostvare bolju gol-razliku.

 

Standings provided by Sofascore

Portugalci su iz gupe H pre poslednjeg kola obezbedili sominu finala. Gana prolazi pobedom nad Urugvajom ili remijem, ako Južna Koreja ne savlada Portugal.

U narednu fazu Južna Korefa ide ako pobedi Portugal, a Gana i Urugvaj odigraju nerešeno ili ako Urugvaj dobije, ali ne tako da ima bolju gol-razliku od Azijata. Urugvaj mora da pobedi Ganu, a Južna Koreja  Portugal. 

Standings provided by Sofascore

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gujon sa poslanicom Bundestaga o dešavanjima na KiM i u regionu!
Politika

Gujon sa poslanicom Bundestaga o dešavanjima na KiM i u regionu!

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon razgovarao je danas sa poslanicom nemačkog Bundestaga Žaklin Nastić o situaciji na Kosovu i Metohiji i predstavio joj poslednja dešavanja u južnoj srpskoj Pokrajini, kao i poziciju Srbije po tim pitanjima.

28.03.2024

15:18

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija