• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2022

15:06

SRPSKI REPREZENTATIVCI PRED MEČ ISTINE! Tadić: Trebalo je da pobedimo Kamerun sa 5:2! Sergej: Pokazaćemo PRAVO LICE protiv Švajcarske! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Fudbal

SRPSKI REPREZENTATIVCI PRED MEČ ISTINE! Tadić: Trebalo je da pobedimo Kamerun sa 5:2! Sergej: Pokazaćemo PRAVO LICE protiv Švajcarske! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak (20) igra utakmicu odluke za plasman u drugi krug Svetskog prvenstva protiv Švajcarske

U prethodna dva meča, "orlovi" su na premijeri poraženi od Brazila 0:2, dok su u drugoj rundi remizirali protiv Kameruna 3:3.

U tom susretu, Piksijevi izabranici su posle primljenog gola (0:1), preokrenuli rezultat na 3:1, ali su za tri minuta potpisali dve kapitulacije i na kraju remizirali rezultatom 3:3.

Pred duel sa Švajcarskom, očekivanja su izneli reprezentativci Srbije, kapiten Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić.

Vođa srpske selekcije je istakao da su Orlovi trebali da pobede Kamerunce sa 4:2 ili 5:2, dok vezista Lacija smatra da će Srbija u duelu sa Sajdžijama pokazati pravo lice.

Kako je tekla konferencija, pročitajte u nastavku teksta:

TOK KONFERENCIJE

Kakvi su utisci posle utakmice sa Kamerunom i koliki je pritisak pred duel sa Švajcarskom?

Sergej:

- Sigurno da je bio veliki pritisak na prošloj utakmci, ali to na nas ne treba da reaguje, ne treba da gledamo unazad, niti u ono što je bilo, fokusiramo se samo na naredni meč.

Bila je velika tenzija na poslednjem meču, kako ćete se nositi sa tim?

Dušan Tadić:

- Jeste, bio je veliki pritisak pre četiri godine, mislim da samo treba da se fokusiramo na fudbal, da pokažemo da igramo bolji fudbal od njih, pa ko je bolji neka prođe dalje.

NAVIKLI SMO NA PRITISAK

Novinar iz Ciriha je zanimalo da li će biti provokacija?

- Mislim da su i njihovi i naši igrači navikli na taj pristak, pitanje je samo ko će bolje da iznese taj pritisak i ko će igrati bolji fudbal - poručio je Tadić.

Foto: Starsportphoto

 

Sergej je dobio pitanje o emocijama pred Švajcarce:

- Ne mislim da će da bude emocijalna utakmica, mi gledamo sebe. Od prvog mihnuta da krenemo hrabro snažno, da uzmemo tri boda i da idemo dalje - rekao je Milinković-Savić.

NE FALI NAM SAMOPOUZDANJE

Tadić o tome da li Srbiji nedostaje samopouzdanje:

- Samopouzdanje nam daje u ovih godinu dana sa selektor4om Stojkovićem. Čak i kad nismo pobedili igrali smo dobar fudbal. Veliko je zajedništvo među igračima, gajimo dobar stil i to nam daje samopouzdanje.

Da vam je neko pre godinu ipo dana ponudio da pobeda odlučuje u poslednjem kolu, da li biste prihvatili?

- Naravno da smo od prvog dana to želeli, posle kada smo videli protivnika i raspored, videli smo odmah da će sve da zavisi od poslednje utakmice- rekao je Sergej, a Tadić dodao:

- Sa obe ruke.

POBEDA BRAZILA POPRAVILA UTISAK

Dušan Tadić je otkrio kako je ekipa reagovala posle meča sa Kamerunom:

- Sigurno da je teško jer si vodio 3:1 i nisi zadovoljan kada si igrao nerešeno. Stvorili smo veliki broj šansi, naravno da golove koje smo primili ne smeju da nam se dešavaju, ali to počinje i od veznog reda i odbrane. Svi smo čekali kako će da završi meč sa Brazilom, to nam je popravilo utisak, treba nam pobeda u poslednjem kolu - rekao je kapiten.

Foto: Starsportphoto

 

SERGEJ: ISTO BIH URADIO

Sergej o promašaju loba protiv afričkih lavova:

- Da je bilo 0:0 isto b ih uradio, jer mi je tako lopta padala. Stigao bi me levi bek, nije to pad koncentracije, nisam uradio nešto što nije realno, isto bih uradio.

Tadić o tome koliko su igrači sigurni u sebe:

- Bitno je kako smo igrali, bilo je dobrih i loših momenarta. Slično kao u Irskoj, pa nam je u Lisabonu trebala pobeda. Trebali smo ovu utakmicu da pobedimo 4:2, ali treba nam sada pobeda. Ekipa treba da bude pozitivna, nikad nije bila bolja atmosfera, moramo da damo sve od sebe i verujemo da ćemo proći dalje.

Na 3:1 za nas išli ste da date još golova, mnogi smatraju da ste trebali da se branite. Da li ste vi odlučili (igrači) da napadate ili je to bila odluka selektora?

- Protivnik je promenio sistem, poslednja četiri igrača su ostala u odbrani. Imali smo par situacija gde smo mogli da rešimo, nismo učinili to, morali smo, jednostavno, moramo bolje da se organizujemo kontrolu kako stojimo i kontrolišemo njihove igrače. Zato smo rekli da između nas na terenu mora da bude bolja komunikacija.

Foto: Starsportphoto

 

ČAST JE BITI DEO OVE SELEKCIJE

Tadić o tome da li je pratio meč Brazila, budući da su Orlovi smešteni u neposrednoj blizini stadiona:

- Otišao sam u sobu i zatvorio se, gledao sam utakmicu i čuje se par sekundi ranije, čuje se postižu pogodak. Tu je bila jedna lopta, pomislio sam da samo Švajcarska ne da gol, tu je bio ofsajd. I posle toga radost. Što se tiče atmosfere, dosta godina sam reprezentativac, ali nikad nije bila bolja, čast mi je biti deo ove selekcije.

SERGEJ: NADAM SE DA IDE NA BOLJE

Sergej o povredi članka:

- Zglob je mnogo bolje, to je bilo posle meča sa Brazilom, ali radio sam svaki dan terapije, ide ka boljem. Imao sam i neki poseban steg na nozi, biću spreman za sledeću utakmicu.

- Uvek težimo ka boljem, protiv Brazila nismo mogli da pokažemo neki kvalitet, bilo nam je teško, uglavnom smo se branili, a u drugoj je bilo i dobrih i loših, nadam se da ide na bolje - nadovezao se Tadić.

Foto: Starsportphoto

 

Kako utiče to da je u hotelu mnogo poznatih lica, koliko remeti mir:

- Iskreno nemamo kontakt sa drugim ljudima, svi su napravili da budemo sa strane. Nikog ne viđam, izlazimo iz sobe na sastanke i kada ručamo, ja ni ne viđam - ističe Sergej.

-Organizacija je na vrhunskom nivou, imamo željeni prostor i najbolje moguće uslove - dodao je Tadić.

BIĆEMO SREĆNI KAO CEO NAROD

O podršci cele Srbije:

- Ne možemo ništa da obećamo. Svaki igrač ima cilj da da sve od sebe. Što se tiče sreće, nadam se da će biti, jer smo izgubili dva boda sa Kamerunom, pa posle Švajcarske da budemo svi srećni kao ekipa i ceo narod - kaže Sergej.

Foto: Starsportphoto

 

- Ekipa hoće sve da učini da dođe do pobede, ta sreća, nadam se da smo je zaslužili, kao što je Sergej rekao, da nam se vrate neke stvari - napominje Tadić.

ŠVAJCARCI TRKAČKA EKIPA, VEZA SRCE ORLOVA

Na pitanje o narednom rivalu vođa Srbije ističe:

- Dosta su dobro organizovani, trkačka ekipa, timski duh i organizacija koliko sam video. Dobro se brane, zna se tačno ko šta radi, kao tim su dosta dobri - ocenio je Dušan selekciju Švajcarske.

- Vezni red je srce ekipe, trudimo se da damo maksimum. Imali smo utakmicu sa Kamerunom, dosta prilika, šteta za neke neiskorišćene šanse. U sledećoj utakmicu moramo da pokažemo visok nivo i želju - kaže Sergej.

- U prvoj utakmici je bilo defanzivnih akcija, u drugoj dosta dobrih stvari smo kreirali. Možda bolja komunikacija pogotovo kad napadamo. To smo pričali između sebe, jer bi komunikacijom olakšali sebi posao - jasan je Dušan.

Foto: Starsportphoto

 

Koliko verujete u stil igre iz kvalifikacija, koji nije pokazan u Kataru:

- Ne bih se baš složio, pogotovo za drugu utakmicu 3:3. Slažem se protiv moćnog Brazila da nismo, ali u drugoj je dosta pozitivno. Bilo je dobrih stvari, trebali smo da dobijemo. Postavka kao postavka, dobro je i kad imaš dva napadača, isto možeš da budeš opasan sa dve desetke, zavisi od postavke protivničkog tima - sumirao je Dušan Tadić.

NIKAD BOLJA ATMOSFERA

Pojavile su se teorije o zaveri među igračima, sa selektorom na relaciji igrača:

- Nikada bolja nije bila atmosfera, stvorila se dobra hemija među igračima. Držimo se zajedno, samo treba da ostavimo takav utisak na terenu - kategoričan je kapiten Srbije.

Koliko je pobeda Brazila nad Švajcarskom pobeda podigla moral:

- Posle naše utakmice nije bila sjajna atmosfera, nismo pobedili a onda smo svi zajedno gledali. Posle utakmice Brazila svi momci su podignute glave. Imamo tri dana da je pripremimo i idemo na pobedu - kaže Sergej.

- Mitrović i Kostić su među najbnitnijim igračima za reprezentaciju, vratili su se u trenažni proces, svaka im čast na tome. To su jedna od dva najbitnija igrača za našu selekciju - jasan je Dušan. 

Dobar dan i dobrodošli na lajv prenos konferencije za medije fudbalske reprezentacije Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija