• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2022

09:30

DUŠKO TOŠIĆ UPOZORAVA ORLOVE! Ja bih OVO prihvatio pre Mundijala, NE ZALEĆITE SE! Najteži poraz u KARIJERI mi je bio od Švajcarske!

Fudbal

DUŠKO TOŠIĆ UPOZORAVA ORLOVE! Ja bih OVO prihvatio pre Mundijala, NE ZALEĆITE SE! Najteži poraz u KARIJERI mi je bio od Švajcarske!

Podeli vest

Duško Tošić, nekadašnji reprezentativac Srbije koji se sada bavi menadžerskim poslom, govorio je o aktuelnim temama, a pre svega o predstojećem meču naše zemlje i Švajcarske na Mundijalu

Duško Tošić je učesnik duela od pre četiri godine u kojem su snage odmerili Srbija i Hrvatska, a sada  poručuje da tim Dragana Stojkovića ne sme da se zaleće.

- Švajcarska ima sličnu ekipu kao pre četiri godine. Oni retko menjaju nešto, možda nemaju impresivan kvalitet u ofanzivi. Ali, vrlo su disciplinovani u igri. Imaju nemački mentalitet, teško ih je probiti što su na svojoj koži osetili Brazilci. Vrlo su disciplinovani. Upravo zbog toga Srbija mora da bude jako, jako strpljiva. Nikako ne smemo da krenemo grlom u jagode i da se zaletimo. Doći će ta šansa za 90 minuta- kaže za Mozzart sport Duško Tošić.

Poraz od Brazila i potom nerešen ishod protiv Kameruna, ponovo je doveo do komentara o tome da su fudbaleri propustili veliku priliku da naprave iskorak.

Foto: instagram/duskotosic

 

- Došli smo do toga da odlučujuću utakmicu igramo protiv Švajcarske. Da nam je to neko ponudio pre Mundijala siguran sam da bismo svi prihvatili. Prvi ja. Ako imamo pobednički mentalitet, ako smo jaki, pobedićemo. Potrebno je da sada pokažemo koliko zapravo možemo. Znam da je atmosfera u javnosti malo poljuljana, ali ne treba da svodimo račune. Nije bitno šta je bilo u prošlosti, samo je važan aktuelan trenutak.

Nada se Tošić da Orlovi neće praviti iste greške kao protiv Kameruna.

- Krajnje čudna utakmica, čudna situacija. Dominirali smo, stvarali šanse, i onda na brzinu primili dva gola. Lako je nama sa strane, ali sam i pre utakmice upozoravao na Vensana Abubakara. Znam ga iz Bešiktaša i znam koliko on može. Upravo je njegov ulazak promenio tok utakmice, oni su postali opasniji. A mi? Pa, nedostajalo nam je više komunikacije u poslednjoj liniji. Nije smelo da se dešava da Kamerun igra tri na tri sa našim štoperima. Nedostajala nam je ta zaštita štopera. Imali smo probleme i sa povredama, sa ritmom. Verovatno nas je i to poremetilo.

Foto: printscreen

 

Orlovi su pre četiri godine u želji da stignu do pobede zaboravili u finišu na defanzivu.

- Ima razlike u odnosu na taj meč. Želeli smo pobedu, mada bi nas i remi ostavio u igri, jer su oni kasnije igrali sa Brazilom. Sad nam igra samo pobeda. Drugačije je sve to. Samo je slično što će nam biti potreban maksimalan pristup 90 minuta. Švajcarska vam ne ponudi mnogo toga. Protiv Brazila su bili disciplinovani kao mi.

I sada će u timu Švajcarske biti momci rođeni u južnoj srpskoj pokrajini.

- Ne bih o nefudbalskim stvarima. Samo znam da mi je poraz od Švajcarske bio najteži poraz u karijeri. Mnogo nam je to teško palo. Sećam se da smo ostali budni do osam ujutru u hotelu. Bilo je i suza. Možđa je sada vreme za revanš. I da naši igrači postanu heroji, a oni da plaču.

Foto: Predrag Milosavljević

 

I dalje se svi pitaju da li je Duško Tošić mogao da sruši Džerdana Šaćirija, pre nego što je tadašnji član Liverpula savladao Vladimira Stojkovića!?

- Uh, da mogu da vratim vreme možda bih ga i rušio. Ali, pogledajte pažljivo snimak. Sećam se da je bila jedna ničija lopta, Milenković je bio tu... Onda je on krenuo ka našem golu. Usmeravao sam ga na stranu. Videćete na tom snimku da sam ga praktično stigao. Lopta mi je za milimetar prošla. Nekako sam rezonovao u sebi da bi faulom rizikovao penal, crveni karton, onda i gol. Ali, ponavljam, sada bih ga rušio- poručio je Duško Tošić!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija