• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2022

15:00 >> 18:03

BLAMIRANJE SVETSKIH ŠAMPIONA! Tunis bio pred PODVIGOM, ali Australija je u osmini finala! Danci NAJVEĆE RAZOČARANJE Mundijala! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

BLAMIRANJE SVETSKIH ŠAMPIONA! Tunis bio pred PODVIGOM, ali Australija je u osmini finala! Danci NAJVEĆE RAZOČARANJE Mundijala! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalske reprezentacije Francuske i Australije plasirale su se u osminu finala Mundijala u Kataru

Još pre poslednjeg kola znalo se da će branioci svetske titule sa prvog mesta krenuti u nokaut fazu i nastaviti trku za odbranu trona. Jedina neizvesnost vladala je oko druge pozicije, za koju su konkurisale sve tri selekcije.

Australija i Danska su u direktnom okršaju vodile žestoku borbu, a slavili su Sokerosi golom Lekija sa 1:0 (0:0) i prošli u narednu rundu.

Skandinavci su bili dominantniji tokom prvog poluvremena i stvorili veći broj prilika. Naleti Jansena, Eriksena, Melea, Skov Olsena, ređali su se kao na traci, ali je odbrana Australijanaca, predvođena Milošem Degenekom, uspešno odolevala svim opasnim situacijama.

Bivši igrač Zvezde je dva puta spašavao svoj tim, najpre u 10. minutu kada je izbio jednu loptu, a potom i u finišu poluvremena, posle prodora Lindstrema.

Foto: Tanjug

 

Kenguri su retkim šutevima sa distance pretili Šmajhelu ili nakon ubačenih lopti u kazneni prostor Danaca, ipak, golman Nice bio je nepremostiva prepreka i svaku iole opasniju akciju Australije, sa lakoćom zaustavljao.

TUNIS – FRANCUSKA 1:0 (0:0)

Stadion: Edukejšn siti. Sudija: Metju Konger (Novi Zeland). Strelac: Hazri 58.  Žuti karton: Kešrida.

TUNIS: Damen – Gandri, Meriah, Talbi – Kešrida, Škiri, Lajduni, Malul – Ben Sliman (89. Abdi), Ben Romdan (74. Šaleli) – Hazri (60. Džebali).

FRANCUSKA: Mandanda – Disasi, Varan (63. Saliba), Konate, Kamavinga – Veretu (63. Rabio), Čuameni, Fofana (73. Grizman) – Genduzi (79. Dembele), Koman (63. Mbape), Kolo Munani.

U nastavku pretili su Australijanci, a do "zlatnog gola" Metjua Lekija došli na pola časa pre kraja meča. Fudbaler Melburna je iskoristio sjajan pas i preciznim udarcem po zemlji postigao pogodak, koji je odveo Kengure u osminu finala Mundijala prvoplasiranoj selekciji iz D grupe.

Standings provided by Sofascore

Do kraja utakmice, Sokerosi su sačuvali prednost i izborili kao drugoplasirani plasman u nokaut fazu, gde će igrati protiv prvoplasirane selekcije iz grupe C, a to su Poljska, Argentina ili Saudijska Arabija.

AUSTRALIJA – DANSKA 1:0 (0:0)

Stadion: Al Džanuba. Sudija: Mustafa Gorbal (Alžir). Strelac: Leki 60. Žuti kartoni: Behič, Degenek - Skov Olsen.

Stadion: Al Džanuba. Sudija: Mustafa Gorbal (Alžir). Žuti kartoni: Behič, Degenek (Australija) - Skov (Danska)

AUSTRALIJA: Rajan – Degenek, Soutar, Rauls, Behič – Leki (89. Hrustić), Irvin, Moj, Gudvin (46. Bakus) – Djuk (82. Meklaren), Mekgri (74. Rajt).

DANSKA: Šmajhel – R. Kristensen (46. Bah), Andersen, A. Kristensen, Mele (69. Mele) – Hejbjerg, Jansen (59. Damsgard) – Skov Olsen (69. Skov), Eriksen, Lindstrem – Brajtvajt (59. Dolberg).

Tunis je savladao Francusku rezultatom 1:0 (0:0), ali je ostao bez plasmana u narednu rundu.

Selektor Francuske Didije Dešan odmorio je devetoricu fudbalera protiv Tunisa, koji su doneli pobede Francuzima u prva dva kola i plasman u osminu finala. Renovirani tim Trikolora mučio se sa afričkom selekcijom, koja je uspela da zatrese mrežu Mandade već u osmom minutu.

Foto: Tanjug

 

Učinio je to Nader Gandri, ali je VAR poništio njegov gol, pošto se fudbaler Klub Afrike nalazio u ofsajdu prilikom ubačaja iz prekida i udarca glavom.

Sredinom poluvremena i Ben Sliman je mogao da dovede Tunis u vođstvo, šutirao je po sredini gola, a Mandada odbranio njegov polušaj. Isti epilog je bio i posle silovitog udarca Vahbija Haurija u 36. minutu, kada je golman Francuza ponovo bio prinuđen da interveniše.

Foto: Tanjug

 

Nastavak je doneo nove nalete Tunišana, kojima se inicijativa isplatila u 60. minutu. Samo 120 sekundi posle gola Australije, gol su dali i Afrikanci, učinio je to Nazri i doneo nadu svojoj selekciji da može do "čuda" i plasmana u narednu rundu.

Videvši da je vrag odneo šalu, Dešan je na teren poslao Mbapea, Rabioa, Salibu i Grizmana, pokušavši da izbegne blamažu.

Francuzi su u osmom minutu sudijske nadoknade stigli do izjednačenja preko Grizmana, ali je posle gledanja VAR-a gol poništen, pa će Trikolori u osmini finala na megdan drugoplasiranom iz grupe C, za koju podjednako konkurišu Poljska, Argentina i Saudijska Arabija uoči poslednjeg kola.

UŽIVO

Kraj mečeva. Dalje idu Francuzi i Australijanci!

90+8. minut - GOOOOOOL!!! Francuska stiže do izjednačenja preko Grizmana 1:1. Ne, ipak, VAR je poništio pogodak napadača Trikolora!!!!

90+5. minut - Novi napad Danaca i nova odbrana Rajana. Sada je i Degenek vratio loptu svom golmanu koji je procenio da je bolje da izbaci u korner. Izveo ga je Eriksen, a Kornelijus glavom poslao loptu iznad prečke. 

90+3. minut - Slobodan udarac izveo je Mbape za Francusku, samo do živog zida, brani se Tunis svim silama.

90+2. minut - Eriksen je bio u šesnaestercu Kengura, mogao je da izjednači, ali Australijanci na vreme izbacuju loptu.

90. minut - Igraće se još osam minuta u meču Tunisa i Francuza. U utakmici Australija-Danska šest minuta sudijske nadoknade.

88. minut - Izlazi strelac gola za Australiju Metju Leki, u igri je Ajdin Hrustić.

Foto: Tanjug

 

87. minut - Lindstrom je imao šansu da izjednači, našao se u šesnaestercu i tukao, međutim, jako neprecizno i daleko od mreže.

85. minut - Nastavljaju da napadaju Australijanci, Bakus je bio u prodoru i šutirao, ali su ga izblokirali danski fudbaleri.

82. minut - Ponovo Dembele šutira, ovog puta sa distance, pravo u ruke Damena.

81. minut - Ubačena lopta u šesnaesterac Australije, ali defanzivci Sokerosa su bili na mestu.

79. minunt - Menjaju Francuzi, umesto Genduzija igraće Dembele. I tek što je kročio na teren, imao je šansu da izjednači. Lopta je prošla sve u kaznenom prostoru Tunisa.

Foto: Tanjug

 

74. minut - Žuti karton za Roberta Skova iz Danske.

73. minut - Grizman je ušao umesto Fofane u Francuskoj.

70. minut - Zanimljiva situacija, sudija Gorbal je dosudio penal za Dansku, ali je na asistenciju pomoćnika utvrđeno da je Kasper Dolberg pre prijema lopte bio u ofsajdu. Sreća za Sokerose.

68. minut - Prema poziciji na tabeli, stanje je isto kao i pre poslednjeg kola, Francuska i Australija idu u drugi krug.

Foto: Tanjug

reprezentativci Tunisa slave vođstvo

63. minut - Trostruku promenu napravio je Dešan. Izašli su Varan, Veretu i Koman, a ušli Saliba, Rabio i Mbape.

61. minut - Promena u Tunisu, tek što je dao gol, Vabi Hazri je ustupio mesto Džebaliju.

60. minut - GOOOOOOOOL!!!! Leki donosi Australiji prednost od 60. minuta koja vodi protiv Danske 1:0, Sokerosi su blizu osmine finala!!! Po zemlji u dalji ugao pogodio je junak australijskog tima.

58. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!!! Tunis vodi golom Kazrija protiv Francuske!!!!! Sada su blizu osmine finala!!! Za sve je "kriv" Škiri koji je ukrao loptu Fofani na centru, a onda je soloprodorom napadač Monpeljea zatresao mrežu za 1:0.

52. minut - Tunis sve više napada Francuze. Sada je Lajduni ukrao loptu Jusufu Fofani, a onda tukao nešto malo preko prečke. Mirisalo je na vođstvo afričke selekcije.

52. minut - Jensen je bio u šesnaestercu Sokerosa, uspeo je da šutira, ali ga je izblokirala odbrana Australije.

51. minut - Danci kombinuju na sredini terena, bez rešenja da ugroze Rajana.

48. minut - Ponovo šansa za Australiju, Megri je vukao loptu i centrirao, da bi Irvin neprecizno šutirao daleko iznad gola.

47. minut - Udarac iz ugla za Sokerose, No je centrirao, Behič šutirao iz prve, a lopta ponovo otišla u korner.

Foto: Tanjug

 

Po jedna promena u Danskoj i Australiji: Bah je ušao umesto Rasmusa Krsitensena, dok je kod "žutih" Bakus zamenio Gudvina.

46. minut - Počeli su nastavci mečeva Tunis-Francuska, odnosno, Australija-Danska.

Uskoro počinju druga poluvremena na obe utakmice.

Završena su prva poluvremena u mečevima Australija-Danska i Tunis-Francuska, nema golova.

45. minut - U obe utakmice igraće se po dva minuta sudijske nadoknade prvog poluvremena.

44. minut - Degenek je dva puta izveo aut, drugi put preciznije, ali je Šmajhel boksovanjem izbacio loptu.

Foto: Tanjug

 

43. minut - Odbrana Francuske je uhvatila Hazrija u ofsajdu.

42. minut - Prošao je Lindstrom po boku i ubacio u kazneni prostor, priseban je bio Rajan i lopta je završila u njegovim rukama.

41. minut - Novi nalet Australije, Djuk je oprobao udarac sa distance, premlako za golmana kvaliteta kao što je Kasper.

40. minut - Nema uzbuđenja na oba stadiona, mreže miruju na pet minuta pre kraja poluvremena.

36. minut - Novi nalet Tunisa, Vahbi Hazri je opalio po lopti sa distance, po sredini gola, ali je Mandada odličnom intervencijom ostao nesavladan. Još jedna dobra šansa za afrički tim.

Foto: Tanjug

 

34. minut - Sa ovim rezultatima, dalje idu Francuska i Australija, dok se Danska i Tunis opraštaju od Mundijala.

32. minut - Imali su korner Tunišani, Ali Malul je poslao loptu u kazneni prostor, međutim, prilično slabo i Francuska se odbranila.

30. minut - ŠANSA ZA TUNIS!!! Ben Sliman se našao pred Mandadom, uputio udarac, ali je golman Francuza izašao kao pobednik.

29. minut - Prodor Lindrema koji je poslao centaršutem loptu na prvu stativu, ali je Degenek intervenisao i ponovo spasio Sokerose, kao i u desetom minutu.

Foto: Tanjug

 

28. minut - Prvi žuti karton u meču Tunisa i Francuske dobio je Vajdi Kešrida.

25. minut - Uzvraća Skov Olsen, neprecizno i daleko od cilja. Na drugom meču, prilika za Francuze, imao ju je Kingsi Koman, primio je loptu fudbaler Bajerna u kaznenom prostoru i tukao, međutim, daleko pored leve konstrukcije gola Tunisa.

22. minut - Šansa za Australiju, posle šuta iz daljine Megrija, bio je to lak posao za Kaspera Šmajhela.

20. minut - Francuska je bila u napadu preko Komana, umakao je čuvarima, ali su ga Tunišani u poslednji čas sustigli i sprečili potencijalno uzbuđenje pred golom Damena.

19. minut - Još jedan opasan nalet Danske, Mele je bio inicijator centaršuta, a Rajan pokupio loptu na petercu.

18. minut - Slobodan udarac izveo je Eriksen za Dance, ali je Kristensen bio u ofsajdu. Njegov pokušaj glavom bio je neprecizan, a i da je pogodio, ne bi gol bio priznat.

Foto: Tanjug

 

17. minut - Slimane je poslao loptu u šesnaesterac Francuza, međutim, defanzivci Trikolora to sa lakoćom "čiste".

14. minut - Ponovo preti danska selekcija, pokušaj Skov Olsena posle dodavanja sa Brajtvajtom završio je visoko preko gola. Malo mu je zasmetao i Degenek, dovoljno da fudbaler Briža očajno šutira.

13. minut - Tražili su Tunišani penal, pošto je u kaznenom prostoru pao Hazri posle duela sa Konateom, a sudija je samo odmahnuo rukom.

11. minut - Šansa za Dance, Matjas Jensen je šutirao iskosa, a Rajan sjajno intervenisao i lopta je završila u korneru. Beležimo udarac u okvir gola Sokerosa. Posle kornera Eriksena, Kenguri su očistili opasnost.

Foto: Tanjug

 

9. minut - Ništa ipak od gola, VAR je odlučio da je Gandri bio u ofsajdu, pre nego što je glavom posle prekida zatresao mrežu!!!

8. minut - GOOOOOOOOOOOL!!!! Tunis je šokirao Francuze!!!! Strelac je Nader Gandri!!!! Afrička selekcija ima rezultat koji je vodi dalje!!!! 

5. minut - Centaršut u šesnaesterac Sokerosa, Olsen se nije snašao i nisu dobili ni korner Danci. Prete Tunišani preko Alija Malula, uputio je opasna centaršut, ali su se Trikolori odbranili.

4. minut - Prvi žuti karton u ovom okršaju, dobija Behič, jer je povlačio Skov Olsena.

Foto: Tanjug

 

3. minut - U meču Tunis - Francuska, kraći prekid, pošto se ukazivala pomoć Vahbi Kazriju. Pridigao se i nastaviće utakmicu.

3. minut - Napadaju Australijanci, prvi šut ka Šmajhelu uputio je Mekgri, ali je bio izblokiran od strane Andersona.

1. minut - Utakmice su počele. Krećemo!

Standings provided by Sofascore

 

 

TOK MEČEVA

15.55 - U toku je intoniranje himni. Sve je spremno!

15.44 - Šta kažu kalkulacije pred poslednje kolo u ovoj grupi? Sokerosi idu dalje ako savladaju Dance ili remiziraju, a Tunis ne pobedi Trikolore. 

Danci mogu u osminu finala ukoliko pobede Australiju, a Tunis ne dobije Dešanov tim ili ako ne bude imao bolju gol-razliku čak i da savlada Galske petlove.

Tunišani prolaze ako dobiju Francusku, a Danska i Australija odigraju nerešeno. Ili u slučaju da Danska trijumfuje, ali da nema bolju gol-razliku od afričke selekcije.

15.32 - Kada je reč o Tunisu, selektor Džalel Kadri je uvrstio u startnu jedanaestoricu Vahbija Hazrija, jednog od najpoznatijih igrača afričke reprezentacije. Nema Žebalija i Emsaknija, koji su bili starteri protiv Sokerosa.

Foto: Tanjug

 

Što se tiče meča Australija - Danska, bivši štoper Zvezde Miloš Degenek biće starter za razliku od prethodna dva duela protiv Tunisa i Francuske. Susret sa Skandinavcima počinje na poziciji beka, pošto u minulim utakmicama Etkinson u okršaju sa Trikolorima i Karačić protiv Tunišana nisu oduševili. Danska je izvela najjači mogući tim.

15.29 - Selektor Francuske Didije Dešan promenio je gotovo ceo tim.

 

Čak devetorica igrača iz prethodnog meča nisu u ekipi, od startera su ostali samo Varan i Čuameni, dok su zasluženu pauzu dobili: Loris, Pavar Mbape, Grizman...

Foto: Tanjug

 

15.08 - Situacija pre poslednjeg kola na tabeli izgleda ovako: Francuska je prva sa šest bodova, Australija ima 3, a Danska i Tunis po jedan poen.

15.00 - Dobrodošli na lajv blog "Informera", posvećen mečevima Tunis-Francuska i Australija-Danska.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija