• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2022

19:00 >> 22:06

LUDNICA! DRAMA NEVIĐENIH RAZMERA! Mesijeva Argentina u NOKAUT FAZI, a sa njima i Poljaci! TRAGEDIJA MEKSIKA! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

LUDNICA! DRAMA NEVIĐENIH RAZMERA! Mesijeva Argentina u NOKAUT FAZI, a sa njima i Poljaci! TRAGEDIJA MEKSIKA! (VIDEO)

Podeli vest

I bila je drama! Neverovatan rasplet u mundijalskoj grupi C! Argentina je pobedila Poljsku 2:0, Meksiko Saudijsku Arabiju 2:1. Argentina je kao prva prošla u nokaut fazu, a dramatičan scenario odveo je Poljake u drugi krug a Meksikance - kući!

Naime, pošto su imali isti broj bodova i identičnu gol razliku sledći parametar su bili žuti kartoni, koji su prednost dali Levandovskom i društvu koji su se plasirali u narednu rundu takmičenja. 

Ipak, kartoni nisu odlučivali na kraju, pošto su Saudijci preko Al Dasarija postigli gol u nadoknadi vremena...

Argentinci su do pobede došli golovima Aleksisa Mek Alistera u 46. minutu i Hulijana Alvareza u 67. minutu. Meksiko je zabeležio trijumf golovima Henrija Martina u 47. minutu i Luisa Čaveza u 52. minutu, dok je za Saudijsku Arabiju precizan bio Salem Al Davsari u 95. minutu.ž

POLJSKA - ARGENTINA 0:2 (0:0)

Stadion: 974. Sudija: Ivan Barton (Salvador). Strelac: Makalister u 47. minutu, Alvarez u 67. minutu za Argentinu

Poljska: Ščesni – Keš, Glik, Kivior, Berežinski (od 72. Jendrejčik) – Bjelik (od 62. Šimanski), Krihovjak (od 83. Pjontek) – Zjelinski, Šviderski (od 46. Kaminski), Frankovski (od 46. Skoras) – Levandovski

Argentina: Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Akunja (od 59. Taljafiko) - De Pol, Fernandez (od 79. Pecelja), Makalister (od 84. Gonzales)- Mesi, Di Marija, Alvarez (od 79. Martinez)

"Gaučosi" su završili kao prvži u grupi sa šest bodova, Poljska je druga sa četiri boda, toliko ima i Meksiko na trećoj poziciji, dok je poslednja Saudijska Arabija sa tri osvojena boda.

Argentinci će u osmini finala igrati sa Australijom 3. decembra, dok Poljsku očekuje utakmica sa Francuskom 4. decembra.

Standings provided by Sofascore

 

Počeli su Argentinci agresivno od samog starta utakmice. Već od prvog minuta počeli su da pritiskaju zadnju liniju Poljske, a Mesi, Di Maria, Akunja konstantno su ulazili u šanse.

U 38. minutu, penal za Gaučose. Ščensni je u svom petercu udario Mesija rukom u lice, sudija je pogledao snimak i potom dosudio jedanaesterac. Mesi je uhvatio loptu, gađao u desnu stranu, ali je maestralni golman selekcije Poljske i ovog puta fenomenalno odreagovao.

Na početku drugog poluvremena, Argentina je stigla do vođstva 1:0. Sjajno je šutirao Mekalister, a Šćesni je bio nemoćan. Desetak minuta kasnije, Gaučosi su duplirali prednost. Ovog puta u strelce se upisao Alvarez koji je moćnim udarcem izbliza probušio protivničku mrežu.

Foto: Tanjug

Meksiko i Saudijska Arabija su blago ušle u meč, a šansi u prvom poluvremenu skoro da nije bilo. Ali zato u drugih 45 minuta...

SAUDIJSKA ARABIJA - MEKSIKO 1:2 (0:0)

Stadion: Lusail. Sudija Majkl Oliver (Engleska). Strelac: Martin u 49. minutu, Čavez u 53. minutu za Meksiko.

Saudijska Arabija: Al Ovais – Tambakti, Al Boleali, Al Amri –Al Ganam, Al Hasan (od 46. Madu), Kano, Abdulhamid - Al Burajhan, Al Šehri (od 62. Al Obud), Al Davsari

Meksiko: Očoa - Sančez (od 86. Alvarez), Montes, Moreno, Galjardo - Alvarez (od 87. Funes Mori), Čavez, Pineda (od 77. Rodrigez) - Lozano, Martin (od 77. Himenez), Vega (od 46. Antuna)

U 48. minutu Meksiko je poveo 1:0 preko Henria Martina, dok je prednost duplirana samo pet minuta kasnije kada je sjajni Čavez postigao spektakularan gol iz slobodnog udarca. Znali su Meksikanci u tim momentima da im još jedan gol treba za prolaz dalje, napadali su, stvarali su šanse, ali lopta jednostavno nije htela u gol.

Gol razlika je odvela Poljsku u eliminacionu fazu, dok su Meksikanci doživeli tragediju...


TOK MEČEVA:

DRUGO POLUVREME

90+7. minut na Lusailu! Kraj! Meksiko je pobedio Saudijsku Arabiju  2:21, ali ta pobeda im nije bila dovoljna za plasman u narednu fazu takmičenja.

90+5 na Lusailu! GOOOOOOOOOOOOOOOOL 1:2!! Al Dosarti je strelac! Saudijska Arabija je dala gol Meksiku i kako sada stvari stoje vodi Poljsku u naredni krug takmičenja!

90+6. minut - Kraj utakmice na stadionu 974. Argentina je pobedila Poljsku 2:0, a čeka sae rasplet u brorbi za drugo mesto pošto utakmica Saudijska - Arabija još traje.- 

90. minut - Šest minuta nadoknade na meču Poljska - Argentina! Sedam minuta nadoknade na utakmici Saudijska Arabija - Meksiko.

87. minut - Poništen je gol Meksika, Urijel Antona je dao gol, ali nije priznat. 

86. minut - Slobodan udarac za Meksiko, Čavez, pogađa živi zid.

85. minut Kakav poklun za Martineza, pogrešio je Kivijor, Lautaro potpuno sam ali šalje loptu pored gola. 

74. minut - Meksiko sada ima identičnu gol razliku kao Poljksa (2:2), dok je u međusobnom duelu bilo 0:0. Sledeći parametar koji se gleda su žuti kartoni koji prednost daju Poljacima.

Foto: Tanjug/AP

73. minut - Nova stopostotna šansa za Alvareza. Šut nije bio dobar!

71. minut - Neće Mesija danas. Nova šansa, Ščešni ponovo brani. Sjajna atmosfera na stadionu! Argenbtinci su napravili šou! Inače, golmanu Poljske dve odbrane fale da ispiše istoriju Mundijala kao golman sa najviše odbrana na meču!

67. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Alvarez 2:0 za Argentinu! Fenomenalan prijem i još bolji šut. Ščesni ovo nije mogao da brani!

64. minut - Argentina je trenurtno prva sa šest bodova, drugi su i dalje Poljaci sa četiri boda, sa gol razlikom gol-razlikom 2:1, boljom od Meksikanaca koji imaju takođe četiri boda, ali gol-razliku 1:2! Saudijci su poslednji sa tri boda.

63. minut - Poljaci su razbijedni! Nova šansa za Mesija, njegov šut je blokiran.

60. minut - Nova odlična asistencija Mesija do strelca Makalistera, koji šutira pravo u Šćešnog.

 

 

 

53. minut - GOOOOOOOOOOOOOL - Meksiko je duplirao prednost preko Čaveza! Kakva golčina reprezentativca Meksika!!!!!
 

Meksiko sada ima gol razliku 0, ispred je Poljska na drugom mestu sa +1.

 

 

 

49. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! I Meksiko je poveo protiv Saudijaca 1:0! Fenomenalno se snašao na petercu i uspeo je da pošalje loptu u mrežu iza golmana Saudijske Arabije!

 

 

 

47. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL - Vodi Argentina 1:0 od 47 . minuta! Kad nije mogao Mesi iz penala, pogodio je na startu drugog dela Mekalister!

46. minut - Nastavljene su obe utakmice! Sledi 45 minuta odluke, ko će u osminu finala, a ko kući! Kakav početak drugog poluvremena za Argentinu!!!

 

45. minut - Poluvreme bez golova na obe utakmice!

43. minut - Argentina ne prestaje s opsadom gola Poljske, sevaju šutevi, ali golman Juventusa deluje fenomenalno.

41. minut - Orbelin Pineda iz Meksika se našao sam u šestnaestercu i šutirao, ali njegov pokušaj je blokirao odbrambeni igrač. Korner za Meksiko, ali ništa od opasnosti po gol Arabljana.

 

 

 

39. minut - Ščešni brani penal Mesiju, auh kakav je to golman! Bravo majstore! Novi odbranjeni penal za poljskog majstora na golu, posle Saudijske Arabije u drugom kolu.

36. minut - Var proverava potencijalni penal za Argentinu. Lionel Mesi je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudija prvo samo odmahnuo rukom, da bi se oglasio VAR! PENAL ZA ARGENTINU! Šta se dogodilo? Prvo šansa za Mekalistera, koju brani Ščešni, a onda je on u kontaktu sa Mesijem koji pada... 

33. minut - Di Marija pokušava lukavo iz kornera, Ščešni se nije dao.

28. minut - Akunjaaaaaaa, uhhhhhh, snažan šut, bilo je blizu, ali lopta završava pored gola.

25. minut - Meksikanac Pineda je promašio zicer pred golom. Šutirao je iz voleja u donji levi ugao, ali je Al Ovais bio spreman i odlično odbranio.

Foto: Tanjug/AP

19. minut - Ponovo je Mesi pronašao Akunju, koji pokušava glavom, ali još jednom bez veće opasnosti po Ščensnog. Poljaci su bespomoćni, da ne kažemo nemoćni. Igraju pravi bunker.

17. minut - Strašna lopta Lea Mesija, Akunja je primio loptu koju mu je uputio as "gaučosa", ali potom loš pokušaj istog igrača, propala je prilika koja je obećavala..  

13. minut - Mnogo trčanja na utakmici Saudijska Arabija - Meksiko diosta je faulova, a evo jednog za Saudijce, slobodan udarac sa dvadesetak metara, ništa od gola.

Foto: Tanjug/AP

11. minut - Lionel Mesi je uzeo loptu i u slalomu prošao kroz odbranu. Na kraju je šutirao u levu stranu gola, ali Ščešni brani bez problema. Korner za Argentinu.

8. minut - Mohamed Kano iz Saudijske Arabije nije iskoristio odličan centaršut, promašio je zicer. Odlična šansa.

Foto: Tanjug/AP

7. minut - Mesi je pokušao sa ivice šestnaesterca, ali njegov pokušaj,ciljao je dobnji levi ugao, ali šut je bio preslab da bi savladao golmana Ščešnog.

6. minut - Poljak Zjelinski je poslao odličan pas u šesnaesterac, gdje ga je čekao Levandovski, koji nije uspio da dođe do lopte.

3. minut - Velika šansa za Meksiko, Vega je umaulo doveo svoj tim u vođstvo.Našao se sam ispred protivničkog golmana, ali je Al Ovais uspeo da sačuva svoju mrežu.

1. minut - Utakmice su počele.

 

UŽIVO

19:00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo mečeva Poljska - Argentina i Saudijska Arabija - Meksiko na Svetskom prvenstvu u Kataru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija