• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vladimir Tomković

01.12.2022

14:47 >> 15:19

NEĆE BITI SKANDALA, TVRDI MURAT JAKIN: Džaki i Šaćiriju je skrenuta pažnja na ponašanje! Ne plašimo se Srbije!

Predrag Milosavljević

Fudbal

NEĆE BITI SKANDALA, TVRDI MURAT JAKIN: Džaki i Šaćiriju je skrenuta pažnja na ponašanje! Ne plašimo se Srbije!

Podeli vest

Selektor Švajcarske Murat Jakin tvrdi da Granit Džaka i Đerdan Šaćiri protiv Srbije neće ponovo praviti skandale kao pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji.

On objašnjava da je s njima dvojicom više puta razgovarano i da im je skrenuta pažnja na ponašanje.

- Još od aprila i žreba grupa švajcarski savez, svi čelnici, rade na tome da se uoči ove utakmice priča samo o sportu. To važi za sve nas, za igrače, a posebno za Džaku i Šaćirija. Igrači moraju da imaju poštovanja jedni za druge. Ovo je sportski događaj i ništa drugo ne može da utiče na utakmicu. Želimo da pobedimo fer i sportski i da našu naciju učinimo ponosnom – poručio je Jakin.

Foto: Predrag Milosavljević

 


Šef stručnog štaba “sajdžij” osim toga nema dilemu da će njegov tim sutra pobediti Srbiju i plasirati se u osminu finala Svetskog prvenstva. On je naglasio da će “sajdžije” napraviti mnogo problema Srbiji, mada je pohvalno govorio o igri “orlova”.

Jakina bije glas da je defanzivni trener, pa mu švajcarski mediji zameraju da reprezentacija teško ulazi u šanse.

Foto: printscreen

 

- Protiv Kameruna je bilo brojnih šansi, ali dali smo samo jedan gol. Nije uvek lako, ali sutra će biti drugačiji meč. Videćete kako se stvaraju šanse. Moraćemo da budemo hrabri, napadački orijentisani i bićemo efikasni – poručio je Jakin.

Budući da na svim stadionima na kojima se igraju utakmice Svetskog prvenstva non stop radi klima, mnogi igrači su se žalili da su se prehladili. Poslednji u nizu su golman Švajcaraca Jan Zomer, Niko Elvedi, Đerdan Šaćiri...

- Spremni su da igraju, Jan i Niko, oni su imali nezgodnu noć, jer su se prehladili, ali biće spremni za utakmicu.

Kad je upitan o tome kakav bi poseban recept trebalo da primeni protiv Srbije, Jakin je odgovorio osvrćući se ustvari samo na svoj tim.

 

Foto: Predrag Milosavljević

 

- Važno je da budemo dominantni, da forsiramo naš stil fudbala, da se držimo plana, a plan je da prođemo dalje. Moramo da zaslužimo pobedu. Biće važno da kontrolišemo sopstvene emocije – kazao je Jakin.

Foto: Predrag Milosavljević

 

Neizvesno je hoće li Srbija sutra početi utakmicu sa jednim ili dvojicom napadača, ili možda kao što je selektor Stojković rekao – sa tri špica! U svakom slučaju, Jakin nije želeo da govori koje se srpskog golgetera najviše pribojava.

- Oni imaju interesantan sistem igre, tim sa jakim  igračima i ne treba nikog da izdvojim konrektno, pa i zamene su im odlične. Važno je da se fokusiramo na nas. Da počnemo dobro i da vršimo pritisak na rivala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija