• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2022

22:09 >> 22:17

(OCENE) SRAMOTA - SRBIJA IGRALA BEZ VEZNOG REDA! Vanja je zaslužio SPOMENIK! Mitrović ZASIJAO, ali džaba...

Pedja Milosavljević

Fudbal

(OCENE) SRAMOTA - SRBIJA IGRALA BEZ VEZNOG REDA! Vanja je zaslužio SPOMENIK! Mitrović ZASIJAO, ali džaba...

Podeli vest

​Fudbalska reprezentacija Srbije elimisana je sa Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je večeras u Dohi poražena od selekcije Švajcarske rezultatom 3:2 u meču poslednjeg, trećeg kola grupe G

Golove za Srbiju postigli su Aleksandar Mitrović u 26. i Dušan Vlahović u 35. minutu. Pogotke za Švajcarsku dali su Đerdan Šaćiri u 20, Bril Embolo u 44. i Remo Frojler u 48. minutu.

OCENE: 

Vanja Milinković Savić 8 - Utakmica je počela tako što je golman Srbije odbranio dva zicera Švajcarcima za sedam sekundi. Bila je to najava još jedne velike večeri za Vanju Milinkovića Savića koji je uoči Mundijala stekao potpuno poverenje selektora Stojkovića i maksimalno ga vratio. Utisak je da bi uhvatio šut Šaćirija da lopta nije zakačila Pavlovića, a kod pogotka Brila Embola nije mogao apsolutno ništa. Ponovo siguran i nažalost, još jedom MVP... Orlovi bi trebali da podignu SPOMENIK VMS-u budući da ih je na tri utakmice spasio težke blamaže. 

Foto: Pedja Milosavljević

Strahinja Pavlović 6 - Energija koja je potrebna svakoj reprezentaciji. Uživanje je gledati sa koliko sigurnosti i želje igra štoper Salcburga. Još jednom je bio stub srpske odbrane, ali je prečesto ostajao sam iako je pored sebe imao još dva centralna defanzivca. Nekoliko puta je sa Kostićem stvarao i višak po strani, a imao je i dobar pokušaj glavnom posle kornera. Ipak, u drugom poluvremenu bio je senka igrača iz prvog poluvremena. 

Miloš Veljković 5 - Kako je prvenstvo odmicalo i forma Miloša Veljkovića je opadala... Protiv Brazila delovalo je kako treba, a onda se sve polako raspadalo. Dobio je šansu ispred Stefana Mitrovića i ne da ga nije opravdao nego... Previše često bez ikakvog učinka na terenu, čuvao je "prostor", a ne igrača. Malo toga što je vredno spomena učinio je večeras as Verdera iz Bremena. 

Nikola Milenković 5 - Nažalost, Milenkovića je progutao pritisak i to je sada evidentno. Štoper Fiorentine bio je jedan od najkonstantnijih igrača u reprezentaciji Srbije poslednjih godina, a kada je na Mundijalu trebao sve to da naplati nije uspeo. Ispadao je popularni Bleki kada god bi se Švajcarci sjurili na gol, odisao je nervozom. 270 minuta fudbala za zaborav Nikole Milenkovića. 

Filip Kostić 5,5 - Pokušavao je, želeo, ali malo toga uradio. Kao i ostatak reprezentacije mnogo bolji u prvom nego u drugom poluvremenu. Povreda je, očigledno, ostavila traga na igru Filipa Kostića! U dva navrata je uspevao da dođe do same završnice, ipak, uglavnom su njegove lopte završavale u rukama Gregora Kobela. 

Foto: Pedja Milosavljević

Saša Lukić 5 - Katastrofa! Bio je vezista Torina večeras najslabija karika u igri Srbije, raspalo se sve u drugom poluvremenu, a posebno nakon trećeg gola Švajcarske. Na desetine pogrešnih dodavanja, naš narod bi rekao "ne zna da li je pošao ili došao". Sve u svemu - užas! 

Sergej Milinković Savić 5 - Jedno veliko ništa! Utisak je da se sem prvih 45 minuta protiv Kameruna, Sergej Milinković Savić nije ni pojavio na Mundijalu. Gotovo bez ikakvog učinka za sat +vremena na terenu. Užas! Tumarao je bez ikakve ideje i smisla po terenu. 

Andrija Živković 6 - Ah... Ta prokleta stativa. Mogao je Živković da se proslavi i golom kruniše fantastičan nastup na Mundijalu, ali nije uspeo. Makar ne protiv Švajcaraca. U 11. minutu imao je fantastičnu priliku, ipak, isprečio se okvir gola. 

Dušan Tadić 6,5 - Velemajstor! Brazilci i Kamerunci su odradili domaći zadatak - lasom su ga jurili na prva dva meča u grupi, a onda je dobio milimetar prostora i prosuo magiju po stadionu 974. Večeras je Srbija igrala po Tadićevim taktovima, kao i uvek kada je to potrebno. Kapitenski i nikako drugačije! Dve asistencije, a onda potpuno sivilo. Čini se da je Murat Jakin jasno stavio do znanja svojim igračima šta je glavna pretnja po gol Gregora Kobela, a ovi su to vrlo vešto uspeli da neutrališu. 

Foto: Pedja Milosavljević

Dušan Vlahović 6,5 - Mnogo problema pratilo je Vlahovića u poslednjih mesec dana. Od povrede pa sve do skandala koji je, bez potrebe, pokvario atmosferu u reprezentaciji. Protiv Brazila dobio je malo minuta, protiv Kameruna nije igrao, ali je večeras od prvog minuta predvodio napad naše reprezentacije i raširio krila Orlova. Da izgubljene lopte za Vlahovića nema videlo se u 35. minutu kada je iz nemoguće pozicije šutirao i doneo preokret Srbiji. Nažalost, nije bio spreman za 90 minuta jakog tempa pa je već sredinom drugog poluvremena prepustio svoje mesto Luki Joviću. 

Aleksandar Mitrović 6,5 - Postigao je gol protiv Kameruna, ali je bilo evidentno da to nije Mitrogol u punom sjaju. Ipak, danas kada je pored sebe imao Dušana Vlahovića kao da je lisabonski heroj "prodisao". Dobili su Orlovi ono što je bilo najviše potrebno, raspoloženog Mitrovića, spremnog na sve da se dođe do pobede. Osećaj za igru po ko zna koji put potvrdio je kada je prevario Manuela Akandžija, promenio pravac, a onda spektakularnim golom matirao Gregora Kobela. U drugom poluvremenu jedini je imao pravu priliku, ali je odlučio da traži penal umesto šutira što se nije ispostavilo kao dobra odluka. 

Izmene: 

Luka Jović 5,5 - Na terenu je proveo nešto više od pola sata, ali se sa loptom nije sastavio...

Nemanja Gudelj 5 - Gotovo isto kao Luka Jović. Ušao je da poveže redove, a čini se da je Srbija delovala još slabije. 

Nemanja Maksimović 5,5 - Bledo izdanje još jednog sprskog veziste. 

Filip Đuričić bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 

Nemanja Radonjić bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
topuz

pre 1 godinu

Ko pljune na reprezentaciju .. licno cu mu glavu odfikariti!

koki

pre 1 godinu

Vanja 8, a katastrofalno postavljanje kod gola Sacirija. Nije pokrio blizi ugao. Njegov gol. Za Milenkovica sam x puta rekao da ne sme da igra i da treba pustiti Erakovica. Veljkovic isto los. Zivkovic nista u odbrani. Primili smo 8 golova. Kunte kinte nisu primili 8 golova. Brazil prvi sa 3 gola, mi poslednji sa 5 postignutih. Cirkus.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija