• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2022

08:22

NESTVARAN, NAJSLABIJI PLASMAN SRBIJE! Izabranici Antića i Krstajića završili bolje od Piksijevih! IMALI SMO NAJBOLJI NAPAD, ALI DŽABE!

Starsportphoto, Peđa Milosavljević

Fudbal

NESTVARAN, NAJSLABIJI PLASMAN SRBIJE! Izabranici Antića i Krstajića završili bolje od Piksijevih! IMALI SMO NAJBOLJI NAPAD, ALI DŽABE!

Podeli vest

Srbija je izgubila od Švajcarske sa 3:2, snovi se nisu dosanjali, a koferi su spakovani nakon utakmice u kojoj je mnogo toga bilo za zaborav

Kad, ako ne sad? Ova rečenica nam je odzvanjala u glavi minulih dana, u više navrata su je naši reprezentativci izgovarali, ali to "sad" nismo dočekali!

Nadali smo se, euforija je bila ogromna, vera takođe. Ipak, što bi selektor Dragan Stojković rekao, želje su jedno, a mogućnost drugo. Orlovi se vraćaju sa planetarne smotre sa najgorim plasmanom otkako je Srbija samostalna država.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Pre četiri godine u Rusiji kada je selektor bio Mladen Krstajić upisali smo pobedu protiv Kostarike (1:0), poraženi smo od Švajcarske (2:1) i Brazila (2:0) ali smo bili 23. na svetu.  Sa druge strane, reprezentacija koja je 2010. godine igrala pod budnim okom Radomira Antića, posle poraza od Gane (1:0), pobedila je Nemačku (1:0), ali je podbacila u odlučujućem meču sa Australijom (2:1), pa je i  Mundijal u Južnoj Africi okončala kao 23.

Nažalost, Srbija je sada okončala na 29. mestu od 32. reprezentacije koje su nastupale u Kataru. Parametar su naravno bodovi, a zatim gol razlika! Naši fudbaleri mogu se "pohvaliti" da su bili bolji old Katara, Kanade i Velsa. Samo su domaćin selekcija Kanade završili učešće bez bodova, dok su Velšani osvojili jedan koliko i Srbija, ali su takmičenje okončali sa gol razlikom minus tri. 

Orlovi su primili tri gola više nego što su postigli. Na svakom koraku se moglo čuti: Ne mogu naši napadači da daju golova koliko mi možemo da primimo! Ispostavilo se da je to surova istina! Samo bod su osvojili Danci uz gol razliku -2, a sve ostale selekcije sakupile su tri ili više bodova.

Verovali ili ne, Srbija je okončala grupnu fazu sa statistički najubojitijim napadom (pet pogodaka), ali smo se zbog katastrofalne odbrane osramotili i zavšrili sa nikad gorim plasmanom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vuk

pre 1 godinu

zanimljivo je da su svi bili povredjeni...ali i tako povredjeni igrali su samo za srbiju....ili samo za svoj rejting?...ili za svoje sponzore?...ili za svoje starlete...:)...misterija

wolf30

pre 1 godinu

Mediji su pumpali u smislu sad ili nikad, kada ako ne sada i slicno, euforija se dizala, mnogi strucnjaci znaju da nije to , to , ali ne eksponiraju se radi atmosfere. Jedan dobar poznavalac fudbala rece mi na samom pocetku, necemo proci grupu. Pitah ga zasto... jednostavno je rekao da nemamo snage da istrcimo 90 minuta, samo 60. Npr. svi afrikanci imaju smage, eto japanci stendardno. Od raspada reprezentacije do ovog momenta sada se zna sta nam nedostaje. Ne bih menjao selektora, a ni fudbalere. Treba raditi na kondiciji za svih 90 minuta jer je toga bilo u kvalifikacijama, a sada nam je nedostajalo kondicije i to se kristalno vidi. skautiranje je drugi problem, nema dovoljno dobrog aktivnog analiticara da procita protivnike u kombinacijama vec se vise prate individualci i njihova taktika. To da pojacamo i bice bolje. Bice dana za mejdana. Vidi se da mozemo samo "pojačaj radio".

Mito

pre 1 godinu

Dobro, dokle pljuvanje. Piksi došao i za samo godinuipo pokrpio reprezentaciju u jednom rasturenom FSS, koji nam je ostavio Karadžić i jajare oko njega i kvalifikovao se direktno. Na turniru smo dali više golova od Brazila i svih ostalih u grupi, igrali smo va bank i nismo prošli. Radi poređenaj nisu prošli Nemci, Belgijanci, Danci, Urugvaj koji već godinama imaju uređene i kvalitetne reprezentacije. Italija nije ni otišla na svetsko prvenstvo. U svakom lošem ima nešto dobro. Dobili smo napokon vrhunskog golmana, imamo solidan srednji red i vrhunske strelce. Fizička kondicija nije na nivou za svetsko prvenstvo. Problem odbrana nam je klimava, igarći odbrane slabo čitaju kontranapade i protivnik nam se lako ubacuje. Šta dalje. Napraviti plan razvoja fudbala od škola do klubova. Izarditi plan školovanja stručnog kadra (perspektivne mlade trenere slati u velike klubove na obuku). Sistematizovati obuku sudija i uvesti red u takmićenje. Trenere i selektore koji su uspešni od najmanjih kategorija, voditi uz uspešne generacije do prvog tima. Idemo dalje.....

pera rogonja

pre 1 godinu

Kada se bude popravilo postenje u domacem fudbalu,tada cemo imati reprezentaciju.Svi mesetare da zarade za sebe a ne za drzavu.Pum mi je kurac prevaranata u domacem i reprezantivnom fudbalu.Da imamo drzavne institucije ne bi se ovo desavalo.Ovo vam je slika nase lopovske Srbijde.Dosta je vise hv alosleve od korumpiran medija da smo najbolji.Nabijem vas....

Balkan

pre 1 godinu

I na ta dva SP smo ispali posle grupne faze i zasto je sada vazno da li smo bili 23 ili 29, mnogo lupate ko maksim po diviziji, da su tada prosli u nokaut fazu razumeo bih ovako samo seirite bez ikakvog razloga, necete me objaviti ali to je vas manir, ne trpite da vas neko kritikuje. Ziveli

NEBOJŠA

pre 1 godinu

ЉУДИ ДОСТА ВИШЕ ''ФАМЕ''ОКО ''НЕМАМО КОНДИЦИЈЕ.сви наши репрезентативци играју у лигама петице,које немају зимску пауу,као ми,дакле играјубез зимских припрема и сад би им била средина првенства.ко то није у кондицији ии је неспреман у сред сезоне???да је почетак или крај па ајде.ако су ван форме то је само што ових 15-16 дана ,колико су са репрезентацијом нису квалитетно радили.2. ако смо имали 5-6 повређених А ШТО СИ ИХ ВОДИО???ајде једног,али 5-6 ,мани ме те прич3.све тринутакмице потпуно погрешна тактика,погрешбо вођена утакмица,замене без везе,дакле ,баш ме брига што је то пикси иако сам кевни звездаш,већи дилетант ,неспособњаковић и незналица није водио репрезентацију.4.И НЕ ЛАЖИМО СЕ ВИШЕ,ЗАПРАВО НОВИНАРИ И ВАЈНИ ''СТРУЧЊАЦУ'' И ПОЛТРОНИ ,НАС ЛАЖУ И ЗАМАЈАВАЈУ.ПА МИ СМО ПРОШЛИ КВАЛИФИКАЦИЈЕ САМО АТО ШТО РОНАЛДУ СУДИЈЕ НИСУ ПРИЗНАЛЕ ЧИСТ ГОЛ,ЈЕР НИЈЕ БИЛО ВАР-а.кава сјајна игра какве п.м.крстио сам се и ногом и руком како смо отишли на с.п.ОБРАНА ЈЕ ШВАЈЦАРСКИ СИР И ПИКСИ НИШТА НИЈЕ УЧИНИО ДА ЈЕ ОЈАЧА.НЕЋУ О ИЗБОРУ ИГРАЧА,А МОГАО БИ.РЕЋИ ЋУ САМО ДА ОВИ ИГРАЧИ НЕМОГУ ИГРАТИ СА 3 ХАЛФА И ФУЛ БЕКОВИМА,ЈЕР ЗА ТО НИСУ СПОСОБНИ И СМЕШНО ЈЕ ОД ЊИХ ТО ТРАЖИТИ.НЕЗНАЧИ ДА НИСУ ДОБРИ ИГРАЧИ АЛИ НЕ ЗА Т ФОРМАЦИЈУ.А И ИНАЧЕ ИМАМО ВЕЛИКЕ,ТЕШКЕ И ТРОМЕ ИГРАЧЕ А ТО НАМ ЈЕ ЛЕГАТ ''ВЕЛИКОГ МАГА''И НАЈВЕЋЕГБФУДБАЛСКОГ ДЕМАГОГА МИЉАНА МИЉАНИЋА.ТО ЈЕ ЊЕГОВ ''РУЧНИ РАД'' И САН О ТОТАЛНОМ ФУДБАЛУ.ЗАТО ФСС ТРЕБА ''ПОЧИСТИТИ'' ОД БАБЕ СЕРЕ ДО ПРЕДСЕДНИКА,КАО И СВЕ ИЗ ЗОНСКИХ САВЕЗА.ЛЕГЛО МАФИЈЕ ,НЕРАДНИКА И НЕСПОСОБЊАКОВИЋА.ДРЖАВА ДА УВЕДЕ ПРИНУДНУ УПРАВУ,ПОНИШТИ СВЕ АКТЕ,ДОВЕДЕ ВИДИЋА ,КАО ПОШТЕНОГ ЧОВЕКА И ОН НЕК ПРАВИ СВЕ ИСПОЧЕТКА

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija