• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2022

17:25

PROCURILO! NEZAPAMĆENA MUNDIJALSKA PREVARA KRUŽI SVETOM! Ovako su prošli u drugi krug! Planeta bruji o OVOM SKANDALU! (VIDEO)

Reuters

Fudbal

PROCURILO! NEZAPAMĆENA MUNDIJALSKA PREVARA KRUŽI SVETOM! Ovako su prošli u drugi krug! Planeta bruji o OVOM SKANDALU! (VIDEO)

Podeli vest

Prilično neverovatno zvuči da se jedna reprezentacija služila prevarom kako bi na utakmici Svetskog prvenstva došla do cilja.

Međutim, jedan snimak sa utakmice poslednjeg kola grupne faze između Australije i Danske izazvao je puno pažnje, a na njemu su Australijanci uhvaćeni "na delu".

Ništa nelegalno nisu uradili, ništa protiv pravila, međutim, ukoliko su tačni navodi inostranih medija, pre svega australijskih, "Sokerusi" su pokupili poruku fudbalerima Danske sa klupe, odnosno od stručnog štaba i to zatim iskoristili u svoju korist.

Pri rezultatu 1:0 za Australiju, Danska je pravila promene kojima je pokušala da se vrati u meč i dođe do preokreta i plasmana u nokaut fazu.

U 69. minutu je u igru ušao Andreas Kornelijus umesto Joakima Melea.

Kornelijus je dobio papirić sa instrukcijama koje je po ulasku na teren odneo kapitenu Kristijanu Eriksenu, koji ga je, navodno, prosledio Pjer-Emilu Hojbjergu.

 

Ubrzo je papir završio na terenu, a pronašao ga je napadač Australije, Mičel Djuk, on ga je pokupio, a zatim odneo svojim trenerima.

Posebno je zanimljivo da u stručnom štabu Australije radi i Endru Klark koji radi i u danskom Kopenhagenu. Upravo je on čovek koji je pročitao poruku fudbalerima.

Nakon toga, Australija je hitro reagovala. Napravila je izmenu već u 74. minutu i napravila taktičke promene i bez većih problema sačuvala pobedu i plasman u narednu fazu.

Foto: Tanjug

Navijači oba tima, ali i neutralni ljubitelji fudbala, na društvenim mrežama masovno komentarišu ovaj slučaj.

Iako potez Australijanaca nije sportski, većina je onih kojima nije jasno da su Danci amaterski omogućili rivalu pristup informacijama o svojoj taktici.

Australija će u osmini finala imati težak zadatak, pošto će za protivnika imati Argentinu, taj meč igra se u subotu od 20 časova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija