• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2022

14:48

SELEKTOR ŠOKIRAO SRBIJU: Neki su hteli da proguraju svoje igrače, niko mi nije sastavljao spisak po kancelarijama...

Predrag Milosavljević

Fudbal

SELEKTOR ŠOKIRAO SRBIJU: Neki su hteli da proguraju svoje igrače, niko mi nije sastavljao spisak po kancelarijama...

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, kaže da je bilo spoljnih faktora koji su želeli da utiču na sastav tima za Svetsko prvenstvo

Selektor ističe da niko nije imao primedbu na spisak putnika u Katar, a potom otkrio da su neko pokušali da proguraju svoje igrače.

-  Video sam to u medijima, niko nije imao primedbu, uvek je bilo spoljnih faktora koji utiču na listu, koje hoće interese da proture. Ali, ja imam svoj stav i taj stav teško menjam. Pošteno radim svoj posao, za dobrobit našeg fudbala. Nijedan me interes ne zanima. Sami ste konstatovali da je ovo realna lista.. Nijednog igrača zarad nekog interesa ne dodajem, zaslužili su svi da se nađu na smotri. Mitrović je poslednji meč odigrao 28. oktobra, mesec dana nije bio u ritmu. Došao je u Beograd početkom novembra. Možda ne znate, ali njegov privatni trener stavio mu je longetu, gips, nosio je desetak dana. Kada sam to čuo, bio sam još više zabrinut. Prvi dodir sa loptom 22. ili 23. novembar. I u takvom stanju kaže mogu! To je za svako poštovanje. Slično je bilo i sa Vlahovićem. Ove golove što su dali, to je ništa... bilo bi više da su bili spremni.

Foto: Predrag Milosavljević

 

Zbog problema sa povredama priznaje da je razmišljao o pozivu drugim igračima.

- Bilo je razmišljanja na tu temu, niko nije rezervisao mesto u timu. Bila su neka uveravanja da ima dovoljno vremena, da će se učiniti sve da budemo spremni. Odlučili smo se zato za ovaj sastav. Lista od 26 igrača koja je napravljena, nije se pravila po kancelarijama, nije se gledao ničiji interes, ta lista je napravljena vrlo trezveno, hladne glave, to su igrači koji su izneli teret kvalifikacija - kazao je selektor.

Piksi ne krije da ekipa u jednoj stvari nije bila na nivou Svetskog prvenstva:

Što se fizičke pripremljenosti tiče, nismo bili na nivou takvog takmičenja. Mislim da ne grešim.  Ako se računaju 60-65 minuta, bili bismo prvi u grupi po rezutatu. Nažalost, igraju se 90+ minuta. Nismo bili na tom nivou. Primetio sam da je slično stanje i u nekim drugim reprezentacijama i bio sam iznenađen što je tako. Belgija recimo, izgledala je kao izduvani balon u fizičkom smislu. Da li je moguće da oni, sa takvom generacijom i očekivanjima, budu na tom nivou po fizičkom stanju. Nisu oni moj problem, naš problem smo mi, potrebna je analiza veća. Analiza fizičke spreme, svi su došli iz takmičenja, nije bilo pauze.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vuk

pre 1 godinu

stojkovic laze kao i svi do sada pokusavajuci raznim pricama da zamagli katastrofu...a beogradski mediji koji su i pokrenuli katastrofu ce se samo nasladjivati

Slavko

pre 1 godinu

Zvezdan Tvorzić (lice sa poternice) radi sve na sklanjanju Piksija i postavljanju svog trenera i predsednika FSS da bi mogao da ima u reprezentaciji sve svoje igrače koje bi skuplje prodavao

Milam

pre 1 godinu

Stojkovicu bolje bi ti bilo da prestanes sa samoubedjenjem da si odabrao dobar tim,nisi uopste to napravio iole dobro,razocaran sam da tako posmatras odbrambene igrace i odbranu uopste,o dbrani pricamo kao i o ratovima koje uvek gubimo a pricamo kao da smo pibedili mi smo gubitnicka nacija uopste na svim frontovima i sve vise nestajemo,zalosno ali istinito,treba da nestanemo kao srbi i arbija sto pre nema nas

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija