• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2022

15:05

OD DOLASKA SAM NEKIMA TRN U NOZI, KOD MENE NEMA MEŠETAREŠNJA, U MULJ NE ULAZIM... Piksi grmi, svi se pitaju kome je ove reči uputio

Starsportphoto©

Fudbal

OD DOLASKA SAM NEKIMA TRN U NOZI, KOD MENE NEMA MEŠETAREŠNJA, U MULJ NE ULAZIM... Piksi grmi, svi se pitaju kome je ove reči uputio

Podeli vest

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi istakao je da nije neko s kim može da se manipuliše i da mu niko neće sastavljati spisak

Orlovi" su osvojili samo jedan bod u grupi sa Brazilom (0:2), Kamerunom (3:3) i Švajcarskom (2:3) i zauzeli 29. mesto među 32 učesnika Mundijala.

Selektor se po povratku sa Svetskog prvenstva obratio medijima u Sportskom centru FSS. Kaže da ima ljudi koji ne vole što je tu. 

- Nisam neko sa kim može da se manipuliše. Nisam Deda Mraz koji deli poklone i ispunjava želje. Imam svoj stav i tu ne mogu da mi se približe. Od mog dolaska u martu 2021. godine, znam da sam nekima trn u nozi - rekao je Piksi i nastavio:

Foto: Predrag Milosavljević

 

- To je njihov problem. Zašto? Boli ih to što nemaju uticaj na reprezentaciju. Boli ih što smo očistili neke negativne stvari, što je Sportski centar u Pazovi postao Kuća mira, spokojstva za igrače i najbolju pripremu, ne kafana da neko može da uđe kad god hoće i radi šta hoće. Bilo je dosta tih bočnih faktora, ne mogu svi da vas vole i podržavaju.

 

- Nisam se podizao u pobedama, niti ću se poniziti u lošim rezultatima. Radim pošteno svoj posao.  Kada stavovima i ponašanjem dovedete stanje u kome ste, a ono ne dozvoljava mešetarenje, upliv fudbalskih agenata, klubova, njihovih interesa. Naravno da smetate, ne mogu da manipulišu sa vama. To je tako na kraju krajeva. Dokle god sam ja selektor, to će tako biti. Nisam neko ko će biti kao vreme, danas sunce, sutra kiša. Imam stav, ideju, za to se borim. Ponosan sam na sve što smo uradili i neću dozvoliti nikome da gazi po tome.

O kome priča, selektor nije želeo konkretno da kaže: 

- Vi kao mediji znate tematiku i jasno vam je ko su ti ljudi. Ne želim da ih imenujem jer su mi nebitni... - i pored insistiranja selektor nije želeo o imenima.

- Znate šta se dešavalo u prošlosti, da neki igrači moraju da igraju, da se spisak pred utakmicu menja u svlačionici. To je istina, potpuna istina. Zato nas nema u Evropi 25 godina. Onda dođe neko i počisti sve te stvari. Naravno da ne valja. Bistra voda im ne odgovara. Mnogima ne odgovara, jer su navikli da žive u mulju. Ja u taj mulj ne želim da ulazim. U bistroj vodi se sve vidi. Da se prepucavam, ulazim u neke polemike, to se neće dogoditi. Mešanje u tim, promena sastava tima, ne postoji nijedan čovek u zemlji dok sam ja tu. Mnogima zato ne odgovaram, zbog zastupljenosti interesa, njihovih, a ne mojih interesa. Ja sam čist, ne ulazim u kombinacije sa menadžerima, ne činim nikome nešto zarad mog benefita. To se neće desiti - jasan je bio selektor "orlova".

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sasa

pre 1 godinu

Ja neznam sta se krije tu, jedno znam je velika IRONIJA da na stadionu 974 koja se poklanja Kosovu posle Svetskog Prvenstva u Kataru i igramo na ispadanje u grupi protiv Svacarske gde Kosovski Albanci su deo te price ,mislim stvarno.... NASA igra nije ni blizu ocekivanog ,i ocigledno se videlo da je bilo sabotaze u timu od pojedinaca pa mozete da krijete i pricate sea hocete. Dokle vise ovakvih ponizenja treba da se stavi STOP na sve ovo pa makar po ceni izlaska iz FIFE. Pojedinci imaju korist a ne Drzava,Drzava treba biti na prvom mestu. Pitanje DA LI JE PARA UVEK NA PRVOM MESTU.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija