• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2022

15:39

MITROVIĆ JE NOSIO LONGETU, IGRAČI GINULI ZA SRBIJU POD INJEKCIJAMA... Selektor ne da na fudbalere: Žrtvovanje i rizikovanje karijere mora da se poštuje

Starsportphoto©

Fudbal

MITROVIĆ JE NOSIO LONGETU, IGRAČI GINULI ZA SRBIJU POD INJEKCIJAMA... Selektor ne da na fudbalere: Žrtvovanje i rizikovanje karijere mora da se poštuje

Podeli vest

Povrede su osakatile reprezentaciju Srbiju na Svetskom prvensvu, a selektor Dragan Stojković po povratku iz Katar je otvoreno pričao o stanju Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića

Srbija je takmičenje na Mundijalu završila u grupnoj fazi. Piksi se odmah po povratku obratio medijima i bez dlake na jeziku pričao o spoljnim uticajima na njegov tim, te poručio da kod njega nema mešetarenja.

Naravno, Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović, bili su u fokusu, zašto Srbija nije igrala sa dva napadača. 

- Znao sam da ne valja, da nećemo moći. Ali, čekate sutrašnji dan da vidite ko će moći da trenira, a ko ne. Pa se opet pokazuje ista slika! Kako da ne brinem zabrinut, kako da budem srećan i da mi bude svejedno, to je nemoguće - rekao je Stojković, a onda sve šokirao:

Foto: Pedja Milosavljević

 

- Mitrović je poslednji meč odigrao 28. oktobra. Sa takvom povredom, dolazak početkom novembra, možda i ne znate, privatni trener mu je stavio bio longetu i gips. Kada sam to čuo, još veća zabrinutost je bila. Prvi dodir sa lopte 22. ili 23. novembra. I on kao takav kaže "mogu". To je za svako poštovanje. Isto i za Vlahovića, skoro dva meseca van takmičarskog ritma. Ovo što su dali gol-dva, to je ništa šta bi dali da su bili spremni, bilo bi mnogo više golova. Fizička spremnost je bila zabrinjavajuća i to je negde da kažem uzrok, ne i alibi. Mi smo morali da rešimo meč sa Kamerunom u svoju korist, tu se ne govori o fizici...

Piksi je samo hvalio igrače.

- To požrtvovanje, igranje pod injekcijama, rizikovanje karijere da bi igrali za Srbiju. Ginuli su za ovu zemlju. To mora da se poštuje. Ovo je jedan maksimum, a i u toj situaciji bili smo blizu da prođemo dalje".

Foto: Predrag Milosavljević

 

Već na okupljanju 14. novembra znao je selektor da neće sve biti sjajno. 

- Dan posle odlaska u Bahrein sedam ili osam igrača je bilo van stroja. Nisu mogli da treniraju, za mene je to bio šok. Ne možete trening koji ste osmislili da odradite, znao sam da ne valja, da neće biti dobro. Onda čekate sutrašnji dan, da vidite ko će moći, ko ne, pa se opet pokazuje ista slika. Kako da budem srećan i nasmejan i da mi bude svejedno? Nemoguće - poručio je selektor Srbije.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan lala

pre 1 godinu

Hvala selektoru i igracima sto je Srbija ucestvovala na Svetskom prvenstvu . Borili su se nismo imali srece sve se udruzilo protiv nas . Piksi i dalje da ostane selektor i spremi Srbiju za Evropsko prvenstvo.

Doca

pre 1 godinu

Naučniče iz Niš. Ako su ti igrači bili povređenih zašto nisi ubacio druge, zdrave? Imao si 26 na spisku. Ovako je pukla bruka.

Miki

pre 1 godinu

Piksi igraci su igrali onako kako si im ti rekao.Nisu oni krivi za tvoje neznanje u citanju i pripremi taktike i odabiru igraca koji mogu igrati.Ti nisi znao da postavis igru u trenutku kada si vodio 2 gola razlike.Ti se grcevito boris da ostanes tamo gde ti nije mesto, mozda samo zato sto si nemoralan i los covek.Uzurpirao si ceo FSS i ti i tvoja zena ste, uz pomoc poltrona, unistili savez.Hitno uputiti BIA, Policiju i UBPOK da pregledaju vas javasluk kome si ti kumovao, a posebno tvoja Pikseta.Putuj ago.

Sasa

pre 1 godinu

Ja neznam sta se krije tu, jedno znam je velika IRONIJA da na stadionu 974 koja se poklanja Kosovu posle Svetskog Prvenstva u Kataru i igramo na ispadanje u grupi protiv Svacarske gde Kosovski Albanci su deo te price ,mislim stvarno.... NASA igra nije ni blizu ocekivanog ,i ocigledno se videlo da je bilo sabotaze u timu od pojedinaca pa mozete da krijete i pricate sea hocete. Dokle vise ovakvih ponizenja treba da se stavi STOP na sve ovo pa makar po ceni izlaska iz FIFE. Pojedinci imaju korist a ne Drzava,Drzava treba biti na prvom mestu. Pitanje DA LI JE PARA UVEK NA PRVOM MESTU.

Rade R

pre 1 godinu

I igrači i selektor su se borili pošteno i dali sve od sebe! Šta tu ima nejasno! Nisu imali sreće i to je to! A ovi mrzitelji Srbije i svega srpskog samo neka laju! Sav normalan narod je uz Piksija i igrače! Momci, super ste!

Kokan

pre 1 godinu

Pa sto si ih vodio? Samo najspremniji idu na SP. Pa taktiku pravis timom kojim raspolazes. Dosta izgovora. Kao fudbaler si bio i ostao najveca legenda ovih prostora. Kao trener i selektor si isto dobar, ali si na SP us*ao stvar. Trebao si da vodis najspremnije bez obzira na imena. Ni Benzema nije igrao pa sta. Dosta kukanja i izgovora. Idemo dalje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija