• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

06.12.2022

11:52

KO IMA SNAGE, NEKA SE ZAHVALI NEKIM IGRAČIMA! Legendarni Milovan Đorić o NEUSPEHU, SKIDANJU GLAVA, Piksiju, manama Srbije i onome ŠTO MORA da uradi ŠTO PRE!

Pedja Milosavljević

Fudbal

KO IMA SNAGE, NEKA SE ZAHVALI NEKIM IGRAČIMA! Legendarni Milovan Đorić o NEUSPEHU, SKIDANJU GLAVA, Piksiju, manama Srbije i onome ŠTO MORA da uradi ŠTO PRE!

Podeli vest

Nekadašnji fudbaler i istaknuti trener Milovan Đorić pričao je za Informer.rs o eliminaciji fudbalske reprezentacije Srbije sa Mundijalu u Kataru već posle grupne faze takmičenja

Povrede su osakatile reprezentaciju Srbiju na Svetskom prvensvu, a selektor Dragan Stojković po povratku iz Katara je otvoreno pričao o svemu.

Obratio se Piksi naciji u ponedeljak, sumirao je prethodni period, a sada se za naš portal oglasio i proslavljeni fudbalski stručnjak Milovan Đorić. Kaže da je samo odlazak na Mundijal uspeh, ali smatra da je Srbija mogla i morala više! Ipak, nije popularni bata Đora dao na Dragana Stojkovića!

- Bilo kako bilo, greška je da se Piksiju skida glava! Nama treba kontinuitet! Ide Evropsko prvenstvo, ukoliko Dragan ostane, a mislim da hoće, tim mora da se obnovi! Ko smogne snage mora da se zahvali pojedinim igračima i neophodno je da se rekonstruiše odbrana!

Foto: Pedja Milosavljević

 

- Veliki uspeh smo ostvarili jer smo na putu ka Svetskom prvesntvu završili ispred jednog Portugala i domogli se elitnog takmičenja. Ipak, mislim da je u drugu ruku neuspeh što nismo uspeli da dođemo do drugog kruga u Kataru - iskreno počinje Đorić za Informer.rs. 

Nije jasno čoveku koji je sa klupe vodio mnoge domaće i svetske klubove, ali i nacionalnu selekciju Jugoslavije, kako je moguće da ista ekipa igrača toliko različito odigra kvalifikacije i SP.

- Ne mogu da verujem da smo toliko pali! Kao da sam gledao drugi tim! Iskreno nisam poslušao Piksijevu konferenciju, preneli su mi šta je rekao, nisam slutio da je takvo stanje. Ipak, i druge selekcije su bile u sličnoj situaicji. Svi igrači su dolazili iz prvenstava, svi su morali da se suoče sa povredama..

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

Nije želeo iskusni fudbalski vuk da precizira na koga je mislio.

- Cela Srbija je videla u čemu je problem, sve je očigledno! Ne bih licitirao iemnima, ali je odbrana ogroman problem u ovoj ekipi! Ipak, raduje što smo dobili golmana na duži period. Piksi sigurno ima ideju šta i kako dalje. Jesu se igrači borili, al za svetski nivo je nama potrebno mnogo više. Moramo hitno da priključimo dobre i kvalitetne spoljne bekove, a realno je da nam trebaju i centralni - isrkeno će Đorić.

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

Upitali smo čoveka koji je pre 45 godina počeo da se bavi trenerskim, a kasnije i selektorskim poslom, da li selektor Stojković treba da ostane dosledan formaciji koju je forsisrao?

- Znate kako, formacija kao formacija nije loša, ali sa boljim igračima! Stojković je bio limitiran, ali ne sumnjam da će u budućnosti uspeti u svojim zamislima! Podržavam i njega i FSS i nadam se da će mo se plasirati na EP i tamo se pokazati u boljem svetlu - zaključio je Milovan Đorić za Informer.rs.

Upozorava bivši igrač Crvene zvezde na predstojeće kvalifikacije za kontinentalnu smotru!

- Biće i te kako teško! Mađari su odlični, ma kada pogledam grupu, neće nam ni sa kim biti lako!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tt sindrom

pre 1 godinu

Da, čuveni trener naše reprezentacije koji je znao da izmenom pojača odbranu čak i kada ubedljivo gubimo. O takvima je Piksi govorio juče - Piksiju se niko ne meša u posao.

NEBOJŠA

pre 1 godinu

ЂОРИЋУ нисам прочитао текст,а и не треба,ЈЕР ТИ СИ НАЈ ВЕЋА БУДАЛЕТИНА ,ДЕМАГОГ И НЕЗНАЛИЦА СРБСКОГ ФУДБАЛА,ДАКЛЕ ПОКРИ СЕ ПО УШИМ И ЋУТИ

TRT

pre 1 godinu

KAKVO SKIDANJE GLAVA...VAMA TREBA SKINUTI NOVAC SA RACUNA DA IDETE KAO GOLJE SVETOM

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija