• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

07.12.2022

06:59

MLADI ORLOVI NA KOJE PIKSI MOŽE DA RAČUNA! Fudbalskoj reprezentaciji Srbije potrebna SVEŽA KRV!

Printscreen, Reuters

Fudbal

MLADI ORLOVI NA KOJE PIKSI MOŽE DA RAČUNA! Fudbalskoj reprezentaciji Srbije potrebna SVEŽA KRV!

Podeli vest

Za reprezentaciju Srbije će već za tri meseca najverovatnije zaigrati talentovani igrači, a među onima koji konkurišu za tim nalaze se Lazar Samardžić, Stefan Bajčetić, Dejan Joveljić i Stefan Mitrović

Reprezentacija Srbije bi već od marta naredne godine mogla da doživi promene u igračkom kadru, pošto brojni mladi fudbaleri vrlo ozbiljno konkurišu za poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija (57)!

Lazar Samardžić i Stefan Bajčetić

Među njima se izdvajaju imena Lazara Samardžića (20) iz Udinezea i Stefana Bajčetića (18) iz Liverpula, koji još nisu odlučili da li će igrati za nacionalni tim naše zemlje.

Svi su na radaru

Mladi momci koji igraju standardno van Srbije već su na radaru selektora Stojkovića i mogli bi da zaigraju već od narednog ciklusa
Zoran Filipović

I jedan i drugi važe za ogromne talente, za koje se bore i druge reprezentacije. Samardžić je još pre nekoliko meseci izjavio da još nije odlučio da li će igrati za Srbiju ili Nemačku, dok je Bajčetić, sin čuvenog Srđana Bajčetića, igrao za reprezentaciju Španije do 18 godina. Osim njih dvojice, pažnju Stojkovića svakako su zaslužili Dejan Joveljić (23), koji blista u dresu američkog LA Galaksija, kao i Đorđe Jovanović (23), udarna igla Makabija iz Tel Aviva.
 

Foto: Tanjug/AP

Lazar Samardžić



Tu su još Erhan Mašović (24), pouzdani štoper nemačkog Bohuma, koji je već bio na Stojkovićevom spisku, kao i "bonusi" Crvene zvezde i Partizana - Stefan Mitrović (20) i Svetozar Marković (22).
Prema rečima nekadašnjeg golgetera Zorana Filipovića, svi naborajni igrači predstavljaju budućnost našeg nacionalnog tima i pitanje je trenutka kada će dobiti ozbiljniju ulogu.

 

 

Foto: Starsportphoto

Stefan Mitrović

ONI SU KANDIDATI ZA REPREZENTACIJU

IGRAČ KLUB GODINE
Lazar Samardžić Udineze 20
Stefan Bajčetić Liverpul 18
Dejan Joveljić LA Galaksi 23
Đorđe Jovanović Makabi TA 23
Erhan Mašović Bohum 24
Stefan Mitrović Crvena zvezda 20
Svetozar Marković Partizan 22
Marko Milovanović Almerija 19

- Mislim da u ovom momentu nikakva drastična smena generacija nije potrebna. Naša reprezentacija je i dalje prilično mlada, izuzev nekoliko reprezentativaca. Ali svakako možemo u ovom sastavu da izguramo naredni ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Možda i onaj tamo sledeći. Što se tiče neke sveže krvi, ona je uvek dobrodošla i po mom mišljenju to bi trebalo da budu ovi momci što igraju standardno van Srbije. Svi oni su vrlo verovatno već na Stojkovićevom radaru, s obzirom da on vrlo detaljno analizira ko bi mogao da igra za "orlove" - kaže Filipović za naš list.

Od aktuelnih reprezentativaca koji su ušli u ozbiljne godine prvenstveno tu je kapiten Dušan Tadić (34). Osim njega, igrači kojima se bliži kraj karijere u nacionalnom timu jesu Stefan Mitrović (32), Darko Lazović (32), Filip Mladenović (31), Nemanja Gudelj (31), pa i Marko Dmitrović (30).

Okosnica tima

Foto: printscreen

Stefan Bajčetić

Prema rečima bivšeg reprezentativca Milivoja Ćirkovića, svi oni mogu da budu u timu i za Evropsko prvenstvo 2024. godine, pod uslovom da se kvalifikujemo.

NAJSTARIJI AKTUELNI REPREZENTATIVCI

IGRAČ KLUB GODINE
Dušan Tadić Ajaks 34
Darko Lazović Verona 32
Stefan Mitrović Hetafe 32
Nemanja Gudelj Sevilja 31
Filip Mladenović Legija 31


- Reprezentacija nam je prilično mlada i nema potrebe za smenom. To važi i za Tadića. Bez obzira na to što ima 34 godine i dalje može da igra na vrlo visokom nivou i kapitenski predvodi tim. Sličan primer je Tijago Silva, koji sa 38 godina igra nikad zrelije i deli onakve fantastične lopte. Svakako treba zadržati okosnicu tima i popraviti nedostatke koji su evidentni, pa da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Osim Samardžića i Bajčetića, ne treba zaboraviti na Joveljića i Jovanovića, koji redovno daju golove u Americi i Izraelu - zaključuje legendarni bek Partizana.

Sve manje talenata u Superligi

Foto: USA Today

Dejan Joveljić

Zoran Filipović kaže da je zabrinut što je u domaćem fudbalu sve manje talentovanih igrača. Na spisku Dragana Stojkovića za Mundijal našao se samo Strahinja Eraković, ali na turniru nije zabeležio ni minut igre.

- Mislim da imamo problem s nedostatkom talenata u domaćoj ligi, što ne znači da će tako biti u budućnosti. Momci sa 17 ili 18 godina odlaze u inostranstvo, gde ne igraju i ne mogu održati kontinuitet. Tu bi možda trebalo poraditi na popravljanju situacije - dodaje Filipović.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Darko

pre 1 godinu

Nemamo mi manjak talenata nego višak tatinih sinova.

Pera

pre 1 godinu

Nesimpatisati selektora ili nekog kolegu pa s toga namerno slavbo igrati netreba brkati sa odnosom prema Srbiji pa takvima treba zabrana igranja u reprezentaciji čak pitati oduzimanja drzavljanstva je neko ko namerno subotica reprezentaciju treba da snosi sankcije države koju subotica!

Igor

pre 1 godinu

Dosta priče o ovim večitim gubitnicima zbog kojih nas svi ponižavaju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija