• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

08.12.2022

15:00

NA ZAPADU NIŠTA NOVO! LEGENDARNI DULE SAVIĆ OGORČEN ZBOG KAZNE ZA SRBIJU: Dobro smo prošli! Nisam iznenađen...

Printscreen / Twitter, Foto: Novak Đurović

Fudbal

NA ZAPADU NIŠTA NOVO! LEGENDARNI DULE SAVIĆ OGORČEN ZBOG KAZNE ZA SRBIJU: Dobro smo prošli! Nisam iznenađen...

Podeli vest

Disciplinska komisija FIFA kaznila je Fudbalski savez Srbije sa 20.000 franaka zbog zastave istaknute u svlačionici tokom utakmice sa Brazilom, a legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Savić za Informer.rs prokomentarisao je ovu odluku

U obrazloženju odluke se navodi da je prekršen član 11 kodeksa FIFA i član 4 Pravilnika FIFA za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Nekadašnji srpski as Dušan Savić uopšte nije bio iznenađen ishodom! 

- Na zapadu ništa novo! Mislim da smo odlično prošli - kao iz topa poručio je za naš portal čovek koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskom fudbalu!

Foto: Starsportphoto

 

Iako su na mečevima Hrvatske bile okačene ustaške zastave, a Granit Džaka je na sraman način provocirao Srbiju, sve to je prošlo nekažnjeno!

- Da li ste vi iznenađeni? Ja nisam nimalo! Mislim da sve to ni ne zaslužuje komentar - bio je jasan Dule Savić.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Podsetimo, u svlačionici Orlova uoči utakmice protiv Brazila u prvom kolu Mundijala u Kataru bila je okačena zastava sa mapom Kosova i Metohija i natpisom "Nema predaje", a Svetska fudbalska federacija (FIFA) taj potez okarakterisala je kao kačenje političkog transparenta te je odmah pokrenula disciplinski postupak.

Foto: printscreen Twitter

 

Takođe, Disciplinska komisija kaznila je i Fudbalski savez Hrvatske, sa 50.000 franaka, a razlog su bile uvrede navijača na račun Milana Borjana tokom utakmice protiv Hrvatske.

Navijači su na pomenutom susretu vređali Borjana, rođenog u Kninu, a koji je tokom građanskog rata izbegao iz Hrvatske.

Razvili su hrvatski navijači na meču sa Japanom zastavu sa prvom belom kockicom na grbu. Prva kockica bele boje simbol je ustaškog grba koji je svojevremeno bio u vreme NDH, u vreme ustaške države. Ali, niko zbog ovoga nije kažnje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sam u raj

pre 1 godinu

Hrvatska pjesma "u boj, u boj" himna fakulteta u JAPANU-youtube

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

..ogorcen.. i ..dobro smo prosli.. Da li to ide jedno sa drugim ? Ili si ogorcen ili nisi , odnosno mislis da smo dobro prosli .

POTVRĐENO! Sterling se vraća u Katar
Fudbal

POTVRĐENO! Sterling se vraća u Katar

Napadač Čelsija Rahim Sterling priključiće se sutra reprezentaciji Engleske na Svetskom prvenstvu u Kataru, saopštila je danas Fudbalska asocijacija Engleske (FA)

08.12.2022

13:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija