• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

09.12.2022

07:56

DANAS NA MUNDIJALU - POČINJE ČETVRTFINALE! Brazilci se ne plaše "kockastih", naoštreni Holanđani kvare Mesijevu oproštajnu žurku!

AP/Photo

Fudbal

DANAS NA MUNDIJALU - POČINJE ČETVRTFINALE! Brazilci se ne plaše "kockastih", naoštreni Holanđani kvare Mesijevu oproštajnu žurku!

Podeli vest

Selektor "karioka" Tite veruje u pobedu, baš kao i protiv Srbije u grupnoj fazi * Isti skaut nam je doneo bitne informacije o Srbiji i Hrvatskoj, dodaje Tite

Pobedićemo Hrvatsku baš kao što smo i Srbiju, poručuje selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite.

Dve selekcije odmeriće danas (16.00, RTS 1) snage na stadionu "Edukejšen siti" u meču četvrtine finala Svetskog prvenstva u Kataru. Titeovi izabranici su apsolutni favoriti, o čemu svedoči i podatak da je kvota na njihovu pobedu 1,36, dok je kvota na pobedu čete Zlatka Dalića 9,00. Selektor "karioka" otkrio je da mu je saradnik Rikardo Gomeš bio zadužen za skautiranje Srbije u grupnoj fazi, ali i Hrvatske za četvrtinu finala.

Ne gubi nadu

Ako budemo igrali na najvišem nivou, imamo šansu da prođemo dalje
Luka Modrić, kapiten Hrvatske

Gol što pre

Shodno tome nada se da ima recept da pobedi "kockaste", baš kao što je trijumfovao protiv "orlova" (2:0) u meču prvog kola G grupe.

- Naš saradnik Rikardo Gomeš donosi nam bitne informacije. On je skautirao Srbiju, a sada i Hrvatsku. Objasnio nam je do detalja kako igraju Hrvati. Imaju iskusne igrače od 30 godina, koji znaju kako da igraju na velikim turnirima. Poseduju ogroman individualni kvalitet, ali i tehnički ekipni kvalitet. Ipak, moj fokus je na brazilskom timu, spremni smo za njih. Dizaćemo i spuštati intenzitet tokom meča i želimo da što pre damo gol i uđemo u mirniju fazu utakmice. Važno je da se držimo najviših standarda, pa ko bude bolji, neka prođe - poručuje Tite.

Sa njim je saglasan i desni bek Danilo, koji veruje u svoju ekipu, mada ne potcenjuje "kockaste".

- Hrvatska je dosad dala pet golova, a primila dva. Ima sjajne igrače poput Brozovića, Perišića, Kovačića i Modrića. Imao sam čast da igram sa njima i fantastični su. Jasno je da moramo odigrati na najvišem nivou ako mislimo da se plasiramo u polufinale - zaključio je Danilo.

Foto: AP/Photo

 



Sa druge strane, Hrvati samouvereno najavljuju da su spremni da eliminišu Brazilce. Vicešampioni iz 2018. godine veruju da zaslužuju više od plasmana među osam najboljih. Selektor Dalić i kapiten Luka Modrić razmišljaju samo o pobedi. Prema Dalićevim rečima, realna je šansa da se nađu među četiri najbolje selekcije na turniru.

Foto: reuters

 



- Napravili smo sjajan uspeh, fantastično za Hrvatsku, ali imamo priliku da odemo dalje. Brazil je favorit, a mi smo spremni da mu se suprotstavimo. Bolje bi bilo da se sastajemo u finalu, ali šta je, tu je. Gledali smo Brazil protiv Srbije, koja je bila sjajno postavljena i borila se, ali onda je upala u zamku i ušla u nervozu. To je ono što mi nikako ne smemo sebi da dozvolimo, da budemo nervozni ako Brazil da gol - poručuje Dalić.

Foto: reuters

 

Di Marija izvređao 
Van Gala pred četvrtfinale

 

Selektor reprezentacije Holandije Luj van Gal (71) i vezista Argentine Anhel di Marija (34) sukobili su se pred četvrtfinalni okršaj Svetskog prvenstva u Kataru (RTS 1, 20.00)!
Prepirku putem medija započeo je fudbaler Juventusa. On je bez pardona izvređao vremešnog stručnjaka jer su imali problem dok su sarađivali u Mančester junajtedu 2014/15.
- Van Gal je nešto najgore što mi se dogodilo u karijeri. Dao bih gol ili asistirao, a on bi govorio o mojim netačnim pasovima. Od prvog dana se nismo razumeli. On ne voli kada su igrači veći od njega - kaže Di Marija.
Holanđanin mu je ubrzo odgovorio jer su ga novinari zamolili, ali nije delovalo da se previše potresao.
- Di Marija je dobar fudbaler. U to vreme imao je privatnih problema i to je uticalo na njegovu formu. Ne dopada mi se što me je nazvao najgorim trenerom, ali nema veze. Evo, trenirao sam i Memfisa Depaja i sad se ljubimo u usta - našalio se Van Gal.

Bez pobede

U plasman u polufinale još više je uveren kapiten Modrić, koji se nada da je ovo prilika da zabeleži pobedu protiv "karioka".

- Već smo napravili veliku stvar plasmanom u četvrtfinale, ali želimo više. Jasno je da nas čeka možda i najveća utakmica na turniru, a prema onome što su Brazilci pokazali, s pravom se svrstava u takve. Ako budemo igrali na najvišem nivou, imamo šansu da prođemo dalje. Ne zadovoljavamo se dolaskom među osam najboljih. Imamo snagu, verujemo u sebe i tako ćemo se i postaviti na terenu. Igrao sam nekoliko puta protiv Brazila i nemam pobedu, vreme je da to promenimo - jasan je fudbaler madridskog Reala.

Foto: reuters

 


 

Portparol Brazila na udaru zbog mačke

Portparol fudbalske reprezentacije Brazila našao se na udaru javnosti jer je sa dve ruke uhvatio mačku za krzno i spustio je sa stola dok je trajala konferencija fudbalera Vinisijusa Žuniora. Napadač Reala je pričao, kad je na sto skočila mačka, koja je do tog trenutka mirno ležala u sali. Portparol Brazila najpre je pomazio mačku, a zatim ju je uzeo sa dve ruke i grubo bacio na pod. Prisutni su ostali u čudu nakon ovog gesta, a snimak pomenute scene brzo je obišao svet. Mačka je dobila pet minuta slave, a portparol Brazila kritike.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija