• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.04.2015

19:35

EPL prodao 61,2 miliona "ajfona" u drugom tromesečju

Hi-Tech

EPL prodao 61,2 miliona "ajfona" u drugom tromesečju

Podeli vest

Kompanija Epl prodala je 61,2 miliona komada telefona "ajfon" u drugom tromesečju svoje tekuće poslovne godine, što je 40 odsto više nego u istom tromesečju prethodne poslovne godine

Prodaja tableta "ajped" smanjena je za 23 odsto, na 12,6 miliona komada, prenosi agencija Rojters.

U proteklom tromesečju Epl je prvi put zabeležio veću prodaju "ajfona" u Kini, nego u SAD-u. Kompanija, međutim, nije objavila bilo kakav numerički podatak u vezi prodaje smart časovnika "Epl voč", ali je saopštila da je aktuelno tromesečje počelo na interesantan način. 


Profit i prihod Epla premašili su očekivanja, zahvaljujući skoku prodaje telefona "ajfon", pre svega u Kini. 

Neto profit dostigao je 13,57 milijardi dolara, 2,33 dolara po akciji, dok je godinu dana ranije bio 10,22 milijarde dolara (1,66 dolara). Analitičari su predviđali profit po akciji od 2,16 dolara.

Prihod je dostigao 58,01 milijardi dolara u drugom tromesečju završenom 28. marta, dok je godinu dana ranije bio 45,65 milijarde dolara, a analitičari su predviđali da će biti 56 milijardi dolara.

Prihod ostvaren u Kini skočio je za 71 odsto, na 16,8 milijardi dolara, zahvaljujući intenzivnoj prodaji telefona "ajfon", tako da je ta zemlja postala drugo tržište Epla, iza SAD.

Zbog povećane prodaje u Kini, Epl je u proteklom tromjesečju zabeležio veću prodaju na svetskom tržištu smartfona, nego njegov najveći konkurent Samsung.

Epl je, takođe, povećao dividendu i program otkupa akcija za 50 milijardi dolara.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija