• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.11.2015

11:05

(VIDEO) GUGL od 2017. dostavlja robu dronovima!

Hi-Tech

(VIDEO) GUGL od 2017. dostavlja robu dronovima!

Podeli vest

Internet korporacija Google planira da 2017. godine počne da koristi bespilotne letelice za dostavu robe svojim klijentima, rekao je rukovodilac tog projekta nazvanog Prodžekt ving, Dejvid Vos

 - Cilj našeg projekta je da počne sa radom 2017. godine - rekao je on na konferenciji posvećenoj regulisanju kretanja letelica, preneo je Tas. 

FEJSBUK se približava korisnicima u zemljama u razvoju

Google je pre godinu dana počeo da sprovodi testiranja dostave robe pomoću bespilotnih letelica. Prodžekt ving se pojavio u okviru laboratorije tajnih istraživanja Google X i sprovodio se u Australiji. Tokom ispitivanja konstruisano je 30 letelica za dostavu robe. 

Prema američkim medijima, prilikom prvih testiranja dronovi su uspeli da prevezu čokoladice na udaljenost od jednog kilometra. Poletanja su obavljana i sa kutijom za prvu pomoć, flašicom vode i keksom za pse. 

Dužina prototipova letelica je bila 80 centimetara, a širina 1,5 metar. Leteli su na visini 40 do 60 metara. Tehnologija primenjena u izradi letelica je na istom principu koji Google koristi u projektu svog automobila bez vozača. 

GUGL krade korisnike od Majkrosofta, nudi besplatno softver za posao

Ove godine korporacija se fokusira na to da bespilotne letelice učini sigurnim, konkretno da snizi rizik od havarije, kao i da usavrši navigacioni sistem za precizniju dostavu. 

Krajem marta internet kompanija Amazon je postala prva kojoj je američka Federalna aviaciona administracija (FAA) dozvolila da koristi dronove za isporuku svoje robe na teritoriji zemlje. FAA je navela da je donela takvo rešenje "u obliku izuzetka" od opšteg pravila koje zabranjuje široku upotrebu takvih uređaja na američkom nebu. 

FAA zahteva od vlasnika dronova da strogo poštuju odredjene zahteve, prema kojima letelice u vreme poletanja moraju neprekidno da budu u vidnom polju operatera, da lete na najvećoj visini od 122 metra iznad površine i da njihova težina ne sme da predje 25 kilograma.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija