• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: hr.n1

10.11.2015

14:34

DESET TEHNOLOGIJA kojima je krajnje vreme da propadnu

Hi-Tech

DESET TEHNOLOGIJA kojima je krajnje vreme da propadnu

Podeli vest

Yahoo Tech je objavio listu tehnologija koje "treba da umru". Pri tome se misli da onu tehnologiju koja stvara više problema nego što ih rešava, troši previše vremena ili ugrožava vašu 'cyber sigurnost'

1. Lozinke 

Ne samo da su često lake za hakovanje, sve je više drugih načina kojima možete osigurati pristup svojim raznim računima ili mobilnom telefonu. To već vidimo po "ulogovanju otiskom prsta" ili glasovnim prepoznavanjem, a lozinke su definitivno stvorile osećaj nesigurnosti. Nije preterano reći da bi svako ko malo bolje zna da 'gugla' mogao da hakuje svačiji Facebook profil. 

IZ MINUTA U MINUT Fejsbuk će objavljivati najvažnije svetske vesti!

2. Adobe Flash 

Zašto nam još uvek brojne stranice traže instaliranje Adobe Flash Playera kako bi pogledali određeni sadržaj, ne znamo, ali znamo da je vreme da ovaj mamac za hakere i viruse kaže svoj poslednji pozdrav! 

3. CAPTCHAs 

Znate šta je to? To je ona iritantna provera kada se želite negde prijaviti, koja vas pita "Jeste li čovek ili robot?". Zatim morate upisati "simbole koje vidite na slici", a često se dogodi da ti simboli prevare upravo čoveka, kojeg bi trebalo da štite. "Šta je to, S ili 5?!", samo je jedno od pitanja koja možda postavite dok dešifrujete "doktorski" rukopis sa slike. 

4. E mail 

Dnevno se pošalje 190 milijardi mailova širom sveta. Iako je "spašavao živote" 90-ih, kada nije bilo široke lepeze društvenih mreža, danas je samo mamac za spamove, trošenje vremena i hakovanje podataka. Chatovi na društvenim mrežama kao i video razgovori, trebalo bi da mogu da budu dostojna zamena za kontaktiranje - u privatnom i poslovnom životu. 

5. Autocorrect 

Koliko puta vam je mobilni ispravio pojedine reči i učinio vam medveđu uslugu? Zbog toga se događa i da pošaljete poruku koja ili nema smisla, ili dobija neki drugi, često neugodan smisao! 

6. Beskorisne aplikacije ugrađene u mobilni 

Androdi kao da se ne mogu zasititi svih aplikacija koje ćete ionako sami skinuti na svoj uređaj, nego vas pri prvom paljenju dočeka deset aplikacija za video ili generalno funkcionisanje uređaja, a koje nemaju koristi i samo troše memoriju i bateriju telefona. 

7. "Pop-up" reklame 

To su one reklame koje vam usred čitanja vesti ili teksta iskoče ispred teksta i praktično vas maltretiraju da ih ili pročitate, ili ugasite. Najiritantnije je što ćete često fkliknuti na znak "x" i završiti na nekoj kineskoj stranici za spajanje partnera (možda ne tako dramatično, ali shvatili ste poentu). 

8. Video reklame koje ne možete da preskočite 

Treba li objašnjavati ovaj pakao? 

9. Notifikacije na mobilnom telefonu 

Niste zapravo uopšte danas ispustili mobilni iz ruke, jer vam neprestano stižu notifikacije da ste dobili mail, poruku, inboks, lajk, udarnu vest, komentar na fotografiju, vi ste označeni u komentaru, poziv na događaj.... 

10. Zahtev za ocenjivanje aplikacije 

Samo želite kratko proviriti na Instagram, ali "oni" vas pitaju želite li oceniti aplikaciju, ili ispuniti "kratku anketu" na nekom portalu. Međutim, sve je dobro dok imate opciju "Pitaj me kasnije" ili "Ne želim".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija