• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

03.05.2017

12:51

STIŽE NOVI WINDOWS! Evo zašto će se on dopasti onima koji imaju starije kompjutere!

Hi-Tech

STIŽE NOVI WINDOWS! Evo zašto će se on dopasti onima koji imaju starije kompjutere!

Podeli vest

Kompanija Microsoft je na događaju u Njujorku predstavila potpuno novu verziju Windowsa – Windows 10 S

U pitanju je konkurent Chrome operativnom sistemu koji je specijalno napravljen za rad na računarima sa slabijim konfiguracijama, piše “The Next Web”.

(FOTO) ŠTO JE NAJGORE, SVE JE LEGALNO: Fejsbuk zna neverovatno mnogo o svakome od nas!

Microsoft obećava da će Windows 10 S uvek raditi isto kao prvog dana i da neće dolaziti do usporavanja kompjutera tokom vremena.

Div iz Redmodna je demonstrirao kako se nova verzija Windowsa brže pokreće od originalne “Desetke”, što će naročito biti korisno u školama gde je potrebno brzo pokrenuti određenu prezentaciju.

NEVEROVATNA GLUPOST! Evo šta se dešava kada u Gugl pretraživač ukucate broj 241543903!

Pored brzog pokretanja, Microsoft tvrdi da novi Windows donosi duže trajanje baterije, ali i brzu instalaciju, pa je u toku dana Windows 10 S moguće instalirati na 600 računara sa samo 30 USB stikova.

Kako bi sistem radio brzo, na Windowsu 10 S je moguće pokretati samo aplikacije sa Windows Store-a. Bitno je napomenuti da ovo nije ista situacija kao sa neslavnim Windows RT sistemom. Naime, na Windowsu 10 S je moguće pokretati 32-bitne programe, ali oni jednostavno moraju da budu dostupni na Store-u.

Ukoliko korisnik pokuša da instalira aplikaciju koje nema na Windows Store-u pojaviće se poruka da je slična dostupna tamo (ukoliko je ima), a ukoliko je nema i neophodno je instalirati baš taj program, Windows 10 S će automatski ponuditi mogućnost apgrejdovanja na Windows 10 Pro verziju koja nudi instaliranje svih vrsta softvera.

Windows 10 S će postati dostupan ovog leta, a najjeftiniji uređaji koji će dolaziti sa njim koštaće 189 dolara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija