• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zimo.dnevnik.hr/Informer.rs

27.07.2017

18:48

OBJAVA NA FEJSU MOŽE DA VAS KOŠTA ŽIVOTA! Upozorenje policije uznemirilo korisnike ove društvene mreže!

Hi-Tech

OBJAVA NA FEJSU MOŽE DA VAS KOŠTA ŽIVOTA! Upozorenje policije uznemirilo korisnike ove društvene mreže!

Podeli vest

Nakon ubistva mladića koji se na Facebooku hvalio svojim novcem i bogatstvom, američka policija upozorila je sve korisnike na oprez prilikom objava na toj društvenoj mreži

Iako su neke stvari vezane za ponašanje na internetu i društvenim mrežama već dobro svima poznate – npr. nemojte da se hvalite fotografijama s putovanja (pogotovo ako su vaše objave svima vidljive) ili objavljujete fotografije s novcem i slično jer na taj način svima, uključujući i potencijalnim kriminalcima, govorite da imate novca, a stan vam je prazan - veliki broj korisnika i dalje ignoriše ta nepisana pravila. 

Nakon slučaja iz SAD, gde su pre nekoliko dana ubijeni mladić i njegova 37-godišnja majka, i to samo dan nakon što je on na Facebooku objavljivao video-snimke i fotografije s velikom količinom novca, policija iz Nešvila je ponovo upozorila sve korisnike društvenih mreža na oprez prilikom objave sadržaja. 

FEJSBUK IMA OPASAN BAG! Neko može da vam uđe u profil, A DA TO I NE ZNATE!

Treba napomenuti da detalji i motiv ubistava još nisu poznati, ali je istaknuto da je u stanu pronađen samo mali deo novca kojim se 20-godišnji Osmani Munongerva hvalio na Facebooku. Zato nije isključena mogućnost da su kriminalce privukle upravo njegove objave. 

Na poslednjim objavama, Munongerva je mahao novcem, hvalio se nakitom i punim kesama za šoping. 

Istraga će prvo biti usmerena na Osmanijeve prijatelje i sve ljude s kojima se družio (reč je o mladiću koji je već "dobro poznat policiji"), biće ispitani i članovi porodice, a deo istrage sigurno će biti vezan i za njegove objave na Facebooku. 

Pošto veliki broj ljudi tek odlazi na godišnje odmore, svakako je preporuka da, ako će već objavljivati fotografije s mora (time dajući na znanje svima da su im stan/kuća prazni), podese postavke privatnosti tako da njihove objave ne budu vidljive svima, već samo prijateljima.

NAJPOPULARNIJI SMAJLI NA SVETU! A nije onaj sa srcem!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija