• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

09.02.2018

08:00

UKRADEN "AJFONOV" TAJNI KOD! Panika u Eplu, ovo je NAJVEĆE CURENJE PODATAKA U ISTORIJI!

Hi-Tech

UKRADEN "AJFONOV" TAJNI KOD! Panika u Eplu, ovo je NAJVEĆE CURENJE PODATAKA U ISTORIJI!

Podeli vest

Tajni deo softvera "ajfona" procureo "onlajn". Kompanija Epl u panici jer će to omogućiti hakerima da upadnu u dobro čuvani sistem

Kako prenosi Alboenews, otkrivanje tog zaštićenog dela softvera omogućiće hakerima da pronađu rupe u bezbednosnom sistemu "ajfona". Bezbednosni stručnjaci kažu da ne mora da znači da će korisnici "ajfona" odmah biti u riziku, ali napominju da će hakeri sada biti u mogućnosti da analiziraju Eplov kod i tako ga kasnije iskoriste za manipulaciju.

Korisnici "ajfona" će, kako kažu, biti u problemu malo kasnije. 

Slučaj je otkriven kada je jedan od korisnika tog pametnog telefona objavio na veb sajtu GitHub, na kom korisnici razmenjuju razne kodove, "bezbednosni kod" "ajfona". 

Kako pišu američki mediji, procureli kod otkriva "ajfonov" iBoot sistem, koji se aktivira kada se telefon uključi. Prema prvim procenama "štete", navodi se da će hakeri sada biti u mogućnosti da u telefone ubace virus ili pak "alate" za nadzor. 

- Ovo je veliko, ali ne utiče odmah na korisnike - kazao je Metju Kar iz Insinia Sekjuritija. 

Džonatan Levajn, jedan od šefova u Eplu rekao je da je ovo "najveće curenje podataka u istoriji".





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija