• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

03.03.2018

08:55

NOVA OPCIJA NA FEJSBUKU bi mogla da nas UZNEMIRI!

Hi-Tech

NOVA OPCIJA NA FEJSBUKU bi mogla da nas UZNEMIRI!

Podeli vest

Novi dodatak koristi prepoznavanje lica da vam pošalje uzbunu ako neko neovlašeno postavi vašu sliku na Fejsbuku

Facijalno prepoznavanje nije ništa novo na Fejsbuku, ali ono što je novo jeste širenje ove tehnologije koja pomaže sigurnosti lika i identiteta osobe koja se nalazi na slici. Na primer, ako neko ko nije u vašim prijateljima objavi vašu sliku na društvenu mrežu Fejsbuk će preoznati vaše lice i obavestiti vas da ona postoji. 

FACEBOOK PRIZNAO GREŠKU! Ukida se Explore feed!


Iako je u pitanju više nego korisna ocpija, ideja da Fejsbuk u svakom trenutku može da vas prepozna uznemirila je mnoge ljude. 

Srećom, opcija je proizvoljna, pa je tako možete isključiti. 

Sve što treba da uradite jeste da sa telefona odete u Privacy Shortcuts, izaberete More Settings, kliknete na Face Recognition/No. Sa Desktopa procedura je još lakša Settinga > Face Recognition > Edit > No.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija