• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/infomer.rs

16.03.2018

13:23

WHATSAPP u Evropi neće deliti podatke korisnika sa Fejsbukom

Hi-Tech

WHATSAPP u Evropi neće deliti podatke korisnika sa Fejsbukom

Podeli vest

Iz kompanije WhatsApp nedavno je saopšteno da se podaci korisnika neće deliti sa Fejsbukom kako bi se ispoštovao zakon o zaštiti podataka na području Evrope

Tome je prethodilo pokretanje istrage u Velikoj Britaniji u cilju utvrđivanja da li je legalno da WhatsApp deli podatke svojih korisnika sa kompanijom Fejsbuk, a da ne dođe do kršenja zakona u Velikoj Britaniji. Istraga je uvtrdila da ova aplikacija ne sme da svoje podatke prosleđuje drugim kompanijama. 

WHATSAPP uvodi novu opciju za grupna ćaskanja!


Nakon Velike Britanije Francuska je zatražila od obe kompanije da se u roku od mesec dana prestane sa deljenjem informacija. Međutim, kako bi novi evropski zakon o zaštiti podataka na snagu trebalo da stupi u maju, odnosiće se na celu Evropsku uniju. 

WhatsApp trenutno radi na ažuriranju svojih pravila o zaštiti podataka. Tek nakon donošenja novog zakona, kompanije će proceniti da li su njihove aktivnosti u skladu sa tim. 

 - WhatsApp i te kako brine o privatnosti svojih korisnika. Prikupljamo jako malo podataka i svaka poruka je od početka do kraja šifrovana" -  rekao je portparol WhatsAppa u datom saopštenju. 
"Ne delimo podatke na način na koji to tvrde Britanci koji su zabrinuti za stanje u Evropi".



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija