• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: THE VERGE

02.08.2018

10:05

OD SADA ĆETE MOĆI DA POSTAVITE SVOJ VREMENSKI LIMIT! Fejsbuk i Instagram protiv zavisnosti od društvenih mreža

Hi-Tech

OD SADA ĆETE MOĆI DA POSTAVITE SVOJ VREMENSKI LIMIT! Fejsbuk i Instagram protiv zavisnosti od društvenih mreža

Podeli vest

Faejsbuk i Instagram uvode promene koje će korisnicima omogućiti da bolje kontorlišu njihovo korišćenje, odnosno svoje vreme provedeno na tim društvenim mrežama

Fejsbuk i Instagram će dobiti posebnu "kontrolnu tablu", na kojoj će korisnik u svakom trenutku moći da vidi prikaz vremena koje je proveo na jednoj od tih društvenih mreža. 
Tu će se, takođe, naći i alati koji će korisnicima omogućiti da postave svoj dnevni vremenski limit, kao i da privremeno isključe obaveštenja koja im ove društvene mreže šalju. 

DA LI STE PRIMETILI PROMENU? Jutjub ukida snimke različitih dimenzija


Novi dodaci nose ime "Tvoje vreme na Fejsbuku" (Your time on Facebook) i "Tvoja aktivnost" (Your activity), na Instagramu. Te aplikacije su stvorene kao odgovor na kritike o stvaranju zavisniosti od društvenih mreža. 

Vremenski podsetnik će se pojavljivati onda kada aplikacije prepoznaju da su se korisnici predugo zadržali na ovim društvenim mežama. 

Aplikacije "Your time on Facebook" i "Your activity" bi trebalo da postanu dostupne korisnicima Fejsbuka i Instagrama širom sveta u narednih nekoliko nedelja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija