• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Danica Manojlović

26.10.2018

11:02

OVA MAMA JE GEJMER! Danas je petak – 26. Oktobar! Kolumna Danice Manojlović

Hi-Tech

OVA MAMA JE GEJMER! Danas je petak – 26. Oktobar! Kolumna Danice Manojlović

Podeli vest

Odmah da se razumemo, pisati o nekim drugim dešavanjima a ne o igri koja danas izlazi je nemoguće. Svi gejmeri, pa i oni koji tek ulaze u svet igara znaju šta se danas dešava. I zato će današnji tekst biti kraći nego obično

Ja neću pisati o tome da igra  ima perfektnu grafiku i da je dobila najbolje ocene svih mogućih sajtova, magazina i poznatih gejmera. Mali je broj srećnika koji su igru mogli da testiraju pre zvaničnog izlaska. Oko nje je bila gomila nedoumica a dan objavljivanja je pomeran više puta. I dok neki čekaju u redu da se otvore vrata par retailera koji imaju zvanične primerke u radnji, ja ću napisati par stvari oko ove igre koji su meni interesantni.

Ovo je prvi put da je jedan publisher rešio da pokuša da stane na put sivim kanalima i kopijama. Verovali ili ne, firma je zaposlila ceo tim ljudi koji je za zadatak imao pravljenje specijalizovanih reklama i banera prilagođenih sajtovima kompanija koje su dobile odobrenje da ovu igru prodaju u svojim radnjama. To je u praksi izgledalo kao jedna nepregledna tabela sa nazivom firme i nemanom objave sa dimenzijama, prevodima I tačnim datumima objave. I samo je ono što taj tim napravi moglo biti postovano. Na dnevnom nivou su zvali i slali opomene onima koji nisu izmenili oglase na vreme ili nisu ispoštovali neka pravila. Na zvaničnom sajtu ste mogli naći informaciju o zemljama, formatima i retailerima koji mogu da prodaju igru. I najbitnije u Srbiji je odobrena prodaja specijalnih izdanja koja nisu osvanula na policama u nekim zemljama u okruženju!

Foto: Promo

I verovali ili ne, ovo je prvi put ove godine da jedan veliki hit možete naći u našim radnjama u isto vreme kada se igra pojavljuje svuda u svetu! Možda nekima ovo nije bitno ali je svakako veliki korak kada je gejming u Srbiji u pitanju.

A da li će se neki od najbitnijih publishera, uključujući i ovog, pojaviti na ovogodišnjem GamesCon-u neka za sada ostane tajna. I tema za neki sledeći tekst.

Ovogodišnji GamesCon će pokušati da promeni neke stereotipe kada je gejming u pitanju i da pored zabave pruži i dosta edukacije i informacija.  Sada već mogu da kažem da ću biti tamo da pokušam da odgovorim na sva pitanja roditeljima koji imaju nedoumice oko gejminga.

Informer je prošle godine shvatio potencijal gejminga i video koliko je to tabu u našem društvu i tako je nastala ova kolumna. I ne samo da ćemo proslaviti godišnjicu ove kolumne sa sve tortom, već ćemo probati da odgovorimo na sva vaša pitanja.  

I da napomenem na kraju, dobro razmislite ako vam dete traži da mu kupite igru o kojoj sam pisala. Namenjena je starijima od 18 godina i molim vas da je ne kupujete detetu ako ide u osnovnu školu!

Kažite mi jasno I glasno NE i uzmite neku od fenomenalnih igara namenjenih celokupnoj porodičnoj zabavi I uživajte u vikendu I odmoru.

www.indijankadanka.com


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija