• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: GOOGLE, PC AXE

01.02.2019

10:09

GUGL HROM počinje da upozorava korisnike na sumnjive linkove

Hi-Tech

GUGL HROM počinje da upozorava korisnike na sumnjive linkove

Podeli vest

Ako vam se ikada desilo da pogrešno ukucate URL i završite na ko zna kom mestu na vebu, Gugl Hrom će vam uskoro pružiti upozorenje kada se to dogodi i preusmeriti vas na lokaciju kojoj ste želeli da pristupite

Funkcija je u fazi testiranja još od objavljivanja Chrome Canary 70 prošle jeseni i trenutno se može aktivirati kao eksperimentalna u stabilnoj verziji Hroma. 

Prilično je uobičajeno da zlonamernici koriste greške pri kucanju popularnih veb lokacija u pokušaju da uhvate ljude koji naprave grešku upisivanjem URL-a. 

Te stranice često izgledaju kao originalne, ali su dizajnirane da ukradu lične podatke i druge informacije. 

Gugl Hroma će prikazati padajući panel ispod URL trake. To obaveštenje skreće pažnju na činjenicu da korisnik možda posećuje sajt koji ne namerava i nudi opciju da ih preusmeri na odgovarajući domen. 

U kombinaciji sa postojećim upozorenjima Hromao nebezbednim lokacijama, ovo poboljšanje bi trebalo da bude dovoljno, bar za neko vreme, da ljudi olako ne "padaju" na prevare.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija